کد خبر 91525
۱۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۰

جوابیه شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی به یک رسانه

به دنبال انتشار مطلبی در روزنامه خراسان مورخ 27/10/90 با عنوان " نان ، مردم و نانوا ناراضی ، مسئولان راضی"به روابط عمومی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران به این شبهات پاسخ داده است.

به گزارش حیات، متن جوابیه به شرح ذیل است:با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و نزدیک شدن قیمت نان به قیمت واقعی، آنچه مورد انتظار بحق مردم و مسئولین بوده ارتقاء کیفیت نان می باشد که دراین راستا و تاکنون اقدامات زیادی صورت گرفته و مراتب به آگاهی مردم فهیم استان و زائرین و مجاورین حرم حضرت رضا (ع) رسیده است.آنچه باید مردم فهیم به آن استحضار یابند آگاهی کاهش برداشت گندم استان در سال جاری و واردات این محصول استراتژیک از دیگر استانهای کشور است، استانهایی همچون فارس ، گلستان و خوزستان که از ضریب کیفیتی مطلوبی برخوردارند و برخی استانهای دیگر همچون استانهای غربی که از کیفیتی متوسط برخوردار است.آنچه به عنوان سیاست و مشی کلی در برنامه های این شرکت قرار دارد، ارتقای کیفیت گندم موجود و ذخائر استان بوده که این مهم نیز با انجام اختلاط انواع گندم و نیز بهره گیری از 10 هزارتن گندم دروم دراستان صورت گرفته و گندمی با کیفیت متوسط رو به بالا جهت تهیه آرد به کارخانجات تحویل گردیده است.این شرکت ارتقای کیفیت و تلاش درجهت تامین آرد مطلوب را تا همین حد کافی ندانسته و جلسات و نشست های متعدد هم اندیشی را با انجمن صنفی کارخانجات آرد سازی استان جهت انجام اختلاط مضاعف گندم در مراکز ذخیره سازی مجاورکارخانجات وهمچنین استفاده از بهبود دهنده ها در تهیه آرد برگزارکرده است.ازجمله اقدامات دیگری است که درزمینه بهبود کیفیت نان تاکنون صورت گرفته یکی تشکیل کارگروه اجرای نقشه راه بهبود کیفیت نان با حضور نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی ، مرکز تحقیقات کشاورزی ، انجمن صنفی کارخانجات آرد استان و اتحادیه نانوایان است که از مهمترین ثمرات آن می توان ترویج و توزیع بیش از 6 نوع بذر مرغوب گندم در بین کشاورزان اشاره کرد ، آموزش رایگان نانوایان با همکاری سازمان فنی و حرفه ای و آموزش بیش از 2000 نفر از کارگران و متصدیان واحدهای نانوایی درجهت ارتقای مهارت نانوایی واحدهای پخت نان و نیز ایجاد کارگروه ماده 15 مصوبه ستاد هدفمندی یارانه نیز از این دست اقدامات می باشد .باید توجه داشته باشیم که بیش از 50 درصد کیفیت نان بستگی به تجربه ، مهارت و هنرنمایی نانوا در تهیه نان دارد. زیرا تغییر شرایط و نوسان کیفیت آرد امری طبیعی است و این نانوااست که می تواند با بهره گیری از فنون لازم در امر نانوایی همچون خواب کافی آرد و الک نمودن آن ، خواب خمیر و استفاده از رعایت مدت زمان پخت نان و نیز بهره گیری از دستگاههای استاندارد پخت و استفاده از بهبود دهنده های مجاز، نان مأکول و با کیفیت به مردم ارزانی دارد.بنابراین استفاده از نمک زیاد ، جوش شیرین ، و عدم بهره گیری از خمیرمایه های بهداشتی خشک و مرطوب، نشان از عدم مهارت نانوا و توجه به سلامت مردم دارد که متاسفانه در بازرسی های انجام شده از چند واحد نانوایی شاهد آن بوده ایم.خوشبختانه بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، متصدیان واحدهای نانوایی می توانند از هر نقطه از کشور و از هر کارخانه آردی که تمایل دارند نسبت به تهیه آرد مورد نیاز خود اقدام نمایند.، همانطور که از دیگر استانها جهت خرید آرد مورد نیاز خود تاکنون از استان خراسان رضوی اقدام نموده اند. بنابر این بخش دولتی موانع بهبود کیفیت نان را برطرف کرده است.نکته حائز اهمیت دیگر این است که بعداز گذشت بیش از یک سال از اجرای این تحول عظیم اقتصادی و به دنبال انحلال تعزیرات گندم آرد و نان وظیفه نظارت و بازرسی از واحدهای پخت نان دراستان ها برعهده معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت ، معدن و تجارت قرار گرفته است که این مهم نیز طی یکماه اخیر آغاز و گشت های نظارتی و بازرسی از واحدهای نانوایی صورت می گیرد و بعلاوه مردم گرانقدر نیز می توانند درصورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی اعم از عدم درج نرخ نامه و یاعدم کیفیت مراتب را با شماره سامانه 124 اطلاع رسانی کنند.درپایان بار دیگر این نکته را یادآور می شویم که تمام همت این شرکت برآن است که با انجام عملیات اختلاط گندم در مراکز ذخیره سازی و نیز بهره گیری از بهبود دهنده ها در کارخانجات آرد، آردی با کیفیت را به نانوایان عرضه کند ،اما آنچه بدیهی است این است که کیفیت آرد نوسان داشته و این نانوا است که می تواند با بهره گیری از هنر ، تجربه و مهارت خود نانی با کیفیت بالا و سالم را دراختیار مردم قراردهد که همانطورکه قبلاً اشاره شد، این شرکت در زمینه افزایش مهارت نانوایان نیز طبق تفاهم نامه امضاء شده باسازمان فنی و حرفه ای بحث آموزش نانوایان را با جدیت دنبال می کند.

برچسب‌ها