-
قرص اورانیوم چیست؟ + فیلم
قرص اورانیوم که امروز در یک برنامه زنده تلویزیونی به آن اشاره شد و بازتاب زیادی هم داشت، یک قرص سوخت است که معادل چند صد کیلوگرم یا چند صد لیتر سوختهای دیگر است.
-
استقبال کمنظیر از گوشی اوپو
یکی از گوشیهای جدید اوپو توانست به موفقیت چشمگیری دست پیدا کند.
-
راز صعود ایران به جمع ۶ قدرت نانویی جهان
ایران با تکیه بر دانش بومی و نیروی انسانی خلاق توانسته است در عرصه فناوری نانو به جایگاهی دست یابد که امروز در جمع ۶ کشور برتر دنیا قرار بگیرد.
-
اهدای عضو کودک مرگ مغزی در کردستان
کارشناس فراهم آوری و اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: نخستین اهدای عضو سال جاری در کردستان با اهدای اعضای کودک ۲.۵ ساله رقم خورد.
-
فضاپیمای لوسی از سیارک عجیب عکس گرفت
فضاپیمای لوسی با عبور از فاصله ۹۶۰ کیلومتری سیارکی با ظاهر عجیبوغریب، تصاویر آن را ثبت کرد تا دانشمندان بتوانند ساختارهای پیچیده آن را با جزئیات مطالعه کنند.
-
جراح قلب پرندههای آهنین
زن جوانی که بهعنوان تکنیسین اویونیک موتور هواپیما در کنار مردان تواناییهای خود را به نمایش میگذارد.
-
تحول عظیم در تولید محتوا
افتتاح اولین پارک تخصصی مدیای کشور در شاهرود، گام بلندی در تولیدات چندرسانهای با بهرهگیری از آخرین فناوری است که میتواند چهرهای نوین از صنعت محتوا و رسانه را خلق کنند.
-
ایران رتبه ۶ جهانی در علم نانو
دبیر ستاد فناوری نانو گفت: ما از کشوری که رتبهاش در انتشار مقالات نانو در ابتدای برنامه حدوداً ۵۱ دنیا بود، اکنون به جایگاه ششم جهان در این شاخص رسیدهایم.
-
رفتار حیوانات کلید ساخت رباتها شد
عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد تهران مرکزی در پنلی با نام هوش جمعی و نقش تعامل آن با ربات ها به الگوبرداری از رفتار هوشمند جانوران و تاثیر آن در ساخت ربات ها اشاره کرد.
-
راه اندازی اولین شبکه 10G جهان در چین
هوآوی و «یونیکوم» چین اولین شبکه 10G جهان را در حومه پکن راه اندازی کردند
-
تبدیل سلولهای چربی سفیدبه سلولهای چربی کالریسوز
دانشمندان با استفاده از یک تکنیک نوین سلولهای چربی سفید معمولی را به چربی کالری سوز و لاغر کنندهای به نام «چربی بژ» تبدیل کردند.
-
دنیا از بمب جدید چین شوکه شد!
دانشمندان چینی با موفقیت یک بمب هیدروژنی غیرهستهای را آزمایش کردند که با استفاده از انرژی پاک قدرت تخریب دقیق و مرگباری دارد.
-
نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران
نخستین شهابها از بارش شهابی سالیانه با نام «چنگی» یا «شلیاقی» در شامگاه سهشنبه دوم و تا بامداد چهارشنبه سوم اردیبهشت، در آسمان کشورمان دیده میشوند. این پدیده آسمانی که حاصل عبور زمین از ذرات به جا مانده از دنبالهدار با دوره ۴۱۵ ساله تاچر است، با شهابهایی با سرعت متوسط ۴۶ کیلومتر بر ثانیه همراه خواهد بود.
-
دانه پرخاصیتی که میتواند سرطانزا باشد
آجیل برزیلی، یکی از انواع دانهها با ارزش غذایی بالا، سرشار از آنتیاکسیدانها، مواد معدنی مفید و مغذی و منبع خوبی از ویتامینهای گروه B، کلسیم، روی (زینک)، منیزیم و ویتامین E است.
-
همه ما سلامتیمان را مدیون این حشره زشت هستیم
تقریباً ۸۰درصد کل زندگی گیاهی جهان وابسته به گردهافشانی است؛ این حشرات هستند که در طول فرایند گردهافشانی، گرده را از بساک گیاه نر به کلاله گیاه ماده میرسانند.
-
ترند خطرناکی که تسلیمش شدهایم
میگفت یک دهه تلاش کرده تا به ساختن هوش فوقالعادهای کمک کند که سرطان را درمان کند و حالا یک روز با صدها پیام این چنینی بیدار میشود که «نگاه کن، من تو را به سبک جیبلی تبدیل کردم، هاها»؛ این شکوۀ طنزآمیز سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، پس از ترند شدن ابزار جدید تولید تصویر GPT-4o بود که میلیونها کاربر را به تبدیل عکسهایشان به سبک انیمههای استودیو جیبلی ترغیب کرد. اما آنچه در سایۀ این سرگرمی به ظاهر بیضرر پنهان مانده، هشدار کارشناسان امنیت سایبری است: با هر تصویری که آپلود میکنید، دادههای بیومتریک چهرهتان را به یک دیتابیس عظیم میسپارید
-
چین ۶ ماهواره برای تحقیقات فضایی پرتاب کرد
چین ۶ ماهواره آزمایشی را از مرکز پرتاب ماهواره تایوان به فضا پرتاب کرد.
-
ستارهشناسان ۱۳۰۰ اختروش جدید کشف کردند
گروهی از ستارهشناسان بیش از ۱۳۰۰ اختروش جدید را در پشت صفحه کهکشانی با استفاده از تلسکوپ طیفسنجی فیبر چندشیء ناحیه گسترده آسمان چین (LAMOST) کشف کردهاند.
-
از ارتشی که گریخت تا ارتشی که ایستاد
سحرگاه سوم شهریور ۱۳۲۰ وقتی ارتش انگلیس از جنوب و روسها از شمال وارد کشور شدند، سربازان ارتش فرار کردند، افسرها لباسها را آتش زدند و هر دو لشگر تهران از هم پاشید.
-
حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به افزایش چشمگیر حملات سایبری به ایران، اعلام کرد: بر اساس آمارها، این حملات در مقایسه با سالهای پیشین به ۷ تا ۸ برابر افزایش یافته و ایران را در زمره یکی از پرهدفترین کشورها در حوزه تهدیدات سایبری قرار داده است.
-
ناهید ۲ تا دو ماه آینده پرتاب میشود
ماهواره ناهید ۲گام دوم تلاش ایران برای ساخت ماهوارههای مخابراتی است. این ماهواره اکنون آماده پرتاب است و طی یکی دو ماه آینده پرتاب خواهد شد.
-
پشت پرده مصرف قرصهای پرطرفدار
این روزها اغلب قرصهای لاغری و چربی سوزی که در عطاریها دست به دست میشوند مجوزی از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو ندارند و عوارض جبران ناپذیری به جا میگذارند.
-
شناسایی۱۴۰۰۰ بیمار هموفیلی در ایران
مدیر اجرایی کانون هموفیلی ایران با اشاره به شناسایی بیش از ۱۴ هزار بیمار مبتلا به هموفیلی در کشور، به بیان مشکلات موجود در حوزه درمان و دسترسی این بیماران به داروها پرداخت.
-
هوش مصنوعی پرستاری را آسان میکند
یک اپ مبتنی بر هوش مصنوعی مخصوص پرستاران ابداع شده که آنها را از شر فعالیت های وقت گیر خلاص می کند تا آنها بتوانند روی سلامت بیمار، برقراری ارتباط و دریافت چشم اندازی از علائم وی تمرکز کنند
-
فریب سیاه با لباس سفید پزشکی
یکی از مهمترین تهدیدهای فضای مجازی، ظهور افرادی است که بدون تخصص و صلاحیت حرفهای، در لباس کارشناس یا پزشک ظاهر میشوند و از ناآگاهی مردم برای کسب درآمدهای میلیاردی سوءاستفاده میکنند.
-
کبد چرب گرید ۳ در کمین جوانان
متخصص تغذیه گفت: بسیاری از افرادی که به ظاهر کمغذا هستند، به دلیل ریزهخواری مداوم و مصرف خوراکیهای ناسالم مانند شکلات، بیسکویت و چیپس، دچار چاقی، کبد چرب و اختلالات متابولیک میشوند.
-
چتباتی که عاشق کاربرش شد!
روزی میرسد که با تمام وجود فریاد میزنیم «من یک ربات نیستم»، اما هیچکس باور نمیکند. هوش مصنوعی ما را ویرایش کرده است! صدا، فکر، و حتی احساساتمان را هم بازنویسی کرده است! ما هنوز نفس میکشیم، اما شاید دیگر «خودمان» نیستیم!
-
حقیقت را الگوریتمهای مجازی تعریف میکنند
در دنیایی که حذف محتوا دیگر تنها شکل سانسور نیست، الگوریتمها با تعیین آنچه دیده میشود یا نمیشود، واقعیت را بازتعریف میکنند. «سانسور پنهان» یا همان خفگی بیصدا، تهدیدی تازه برای آزادی بیان در عصر دیجیتال است؛ تهدیدی که باید شناخت و دربارهاش آگاه بود.
-
۱۰۱ هزار حمله سایبری به کشور خنثی شد
طبق گزارش رسمی شرکت ارتباطات زیرساخت، اخیرا ۱۰۱ هزار حمله سایبری علیه زیرساختهای کشور شناسایی و دفع شدهاند.
-
خطر اینترنت برای اطلاعات شخصی
اطلاعات شما در بخشهای مختلفی از اینترنت ذخیره میشوند. یکی از این منابع وبسایتها و برنامههای آنلاینی همچون شبکههای اجتماعی، ایمیل، فروشگاهها و سایر برنامهها و سرویسهای آنلاین هستند.