کد خبر 282485
۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۹

اولین نشست پیگیری اجرای سند ارتقای سواد فضای مجازی برگزار شد

اولین نشست پیگیری اجرای سند ارتقای سواد فضای مجازی برگزار شد

اولین نشست پیگیری اجرای سند ارتقای سواد فضای مجازی با حضور نمایندگان دستگاه های مختلف، به میزبانی مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.

به گزارش حیات اولین نشست پیگیری اجرایی سازی سند «برنامه جامع ترویج و ارتقای سواد فضای مجازی» با حضور نمایندگان دستگاه های مسئول در سند در مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.

در این نشست، حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی تجریشی معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مرکز ملی فضای مجازی طی سخنانی با بیان اینکه این سند یکی از اقدامات سند راهبردی کشور است تا یک نظام جامع در 34 بند درباره ماموریت های فضای مجازی داشته باشیم، گفت: سند سواد فضای مجازی مرتبط با مسائل محتوایی است که پیش نویس آن را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری مرکز ملی فضای مجازی تهیه و پس از طی مراحل قانونی و تصویب در کمیسیون عالی ارتقای محتوای فضای مجازی کشور به دستگاه های مسئول ابلاغ شده است که درباره فرآیند اجرایی آن باید همفکری کنیم.

معاون امور محتوای مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه تلاش ما در سند سواد فضای مجازی کمک به افزایش توانایی مردم برای زیست بهتر است، اظهار داشت: ما نسبت به دیگر کشورها بیشتر تحت هجمه دشمنان هستیم و بعنوان دستگاه حاکمیتی وظایفی درخصوص توانمندسازی مردم در این فضا داریم و مطالعات نشان می دهد ما نسبت به کشورهای دیگر در این حوزه عقب تر هستیم.

وی افزود: ما در فضای مجازی هم باید کمک کنیم زیست مردم شایستگی یک زیست سالم و بومی را داشته باشد و آن را تقویت کنیم؛ همچنین در فضای مجازی آسیب هایی مثل کلاهبرداری و یا تعرض به حریم خصوصی وجود دارد و در برابر این آسیب ها نیازمند سپری هستیم تا از مردم حفاظت کرده و این مشکلات به حداقل برسد.

حجت الاسلام تجریشی با بیان اینکه در این سند، بخش اقدامات را شاخص گذاری کمی و کیفی کردیم، اظهار داشت: ما برخلاف گذشته که صرفاً یک سری ماموریت ها به دستگاه ها واگذار می شد تلاش کردیم تا با سنجش گذاری توانایی ارزیابی شاخص ها را داشته باشیم و بعد از گذشت مثلا دوسال بررسی کنیم و ببینیم آیا اهداف این سند درست پیش رفته است یا خیر.

گفتنی است؛ در ادامه این نشست، سایر نمایندگان دستگاه ها پیشنهادات خود را درخصوص استفاده از ظرفیت های عمومی مردم و مدل های جمع سپاری، تلاش برای تولید محتواهای جدید و قابل رقابت با تولیدات دشمن، لزوم پیگیری نحوه اجرای سند و پاسخگو بودن نسبت به اهداف سند، تدوین مدل شایسته برای زیست فضای مجازی و طراحی دوره های آموزشی متناسب با آن، توجه به تحول بازار کار در سال های آینده با توسعه هوش مصنوعی و نیاز به طرح ویژه و ضربتی برای بازپروری نیروی کار ، توجه به بخش خصوصی و تنظیم گران بخشی در سند توجه به تناسب بودجه و امکانات دستگاه ها در اجرای سند، تعیین متولی اجرای سند در هر دستگاه و کمک به نگارش دستورالعمل اجرایی آن توجه به زیرساخت های فناوری در کشور و همچنین تقویت سکوهای داخلی و همکاری با وزارت بهداشت در راستای توجه به سلامت روان مردم در فضای مجازی ارایه کردند.

در این نشست نمایندگانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت علوم و تحقیقات، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور اداری و استخدامی، وزارت کشور، شورای اطلاع رسانی دولت، سازمان تبلیغات اسلامی، مدیریت حوزه های علمیه، سازمان صدا و سیما، فرماندهی نیروی انتظامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت ورزش و جوانان و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حضور داشتند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha