امیرحسین بانکیپور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی حیات؛ در مورد ویژگیها و اولویتهای کاری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی باید در چهار حوزه صلاحیت عمومی، مدیریتی، سیاسی و سیاستی صلاحیت داشته باشد.
وی در ادامه افزود: صلاحیت عمومی وزیر ارشاد شامل عزت نفس، سلامت نفس، پاک دستی، مردمی بودن، ساده زیستی و عدالت محوری است و صلاحیتهای مدیریتی و سازمانی او شامل این است که باید فردی امیدوار، مثبت اندیش، صادق، امانت دار، دارای سعه صدر، سخت کوش، قاطع و شجاع باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: صلاحیت سیاسی وزیر نیز شامل تجربه کار در سطوح مختلف سیاسی، توانایی تعامل سازنده بین نهادهای حاکمیتی، وحدت آفرینی، قدرت مدیریت بحران و پاسخگو و مسئولیت پذیر بودن است.
وی ادامه داد: صلاحیت سیاستی وزیر ارشاد نیز شامل آینده نگری، نگاه راهبردی، تفکر انتقادی، تابآوری با صبر راهبردی، خلاقیت و نوآوری و شبکهسازی متخصصان است.
بانکیپور خاطرنشان کرد: اکنون در زمینه فرهنگ سالهاست که دچار غفلت فرهنگی بودیم و ضربههای سنگینی به علت این غفلت متحمل شدیم. وزیر ارشاد فرمانده فرهنگی دولت و متولی اجرای فرهنگ است.
وی در ادامه یادآور شد: از چالشهای حوزه فرهنگ، فقدان رویکرد فعال و مواجهه فرهنگی با نسل جدید و نبودن هم افزایی یا انسجام نهادهای فرهنگی کشور و ضعف حکمرانی یکپارچه رسانهای کشور است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس این چالشها و آنچه رئیس جمهور محترم نیز تاکید کرده اند ملاک برنامه هفتم است. در برنامه گام هفتم راهبردهای مهمی را برای وزارت فرهنگ درنظر گرفتهایم که حتما باید آن را جلو ببرد از جمله مسجد محوری، حمایت و پشتوانه از مردم سازی فرهنگ و جریان حلقه های میانی فرهنگ است.
وی صحبتهایش را اینگونه ادامه داد: ضمن پذیرش تنوع فرهنگی کشور به عنوان یک فرصت، رویکرد همدلی را برقرار کند.همکاری با اهالی فرهنگ و هنر داشته باشد و نهایتا پیاده سازی فرهنگ تراز جمهوری اسلامی را باید پیگیری کند.
بانکیپور همچنین گفت: ما در کمیسیون فرهنگی از برنامههای وزیر برای کاهش سرمایه اجتماعی و ایجاد احساس دین داری در جامعه، رویکرد فعال برای مواجهه فرهنگی بانسل جدید،هم افزایی و انسجام نهادهای فرهنگی سوال خواهد شد.
نظر شما