کد خبر 218911
۴ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۳

کاهش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی نیاز به همگرایی دارد

کاهش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی نیاز به همگرایی دارد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه کاهش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی نیاز به همپوشانی و همگرایی دارد، گفت: یکی از وظایف شورای اجتماعی همگرایی بین‌بخشی است و این زنجیره‌ خدمات می‌تواند منجر به مدیریت آسیب‌های اجتماعی شود.

به گزارش گروه استان های حیات؛ سید محمد رضا طالبی، امروز سه‌شنبه، چهارم مهر در شورای اجتماعی استان اظهار کرد: تاکنون در موضوع آسیب‌های اجتماعی از جمله کودکان کار و تکدی‌گری و آسیب‌های حوزه زنان به صورت متفرقه جلساتی برگزار شده که در همین راستا با تدابیر و راهکارهای اندیشیده شده این آسیب‌های اجتماعی تا حدود بسیار خوبی در استان مدیریت شده است. 

 وی با اشاره به خلأهای موجود در برخی حوزه‌ها، تصریح کرد: اکنون سازمان اجتماعی کشور به این سمت و سو حرکت کرده که شورای اجتماعی استان تشکیل و به همین آسیب‌ها پرداخته شده و راهکارهای مناسب برای حل آن اندیشیده شود اما اگر به هر دلیلی موانعی برای حل این آسیب‌ها بود که نتوانستیم آن را مدیریت کنیم برای بررسی بیشتر و ارائه راهکار به شورای سازمان اجتماعی کشور منعکس می‌شود.

معاون استاندار بیان کرد: تداخل ابلاغیه‌ها و آیین نامه‌ها یا مشکلات اعتباری را می‌توان به شورای اجتماعی کشور ارجاع داد البته در این میان باید از تعدد ارجاعات خودداری کرد زیرا ضعف استان محسوب می‌شود.

وی بر حل و مدیریت این آسیب‌ها در داخل استان تأکید کرد و افزود: برخی از آسیب‌های اجتماعی در استان از جمله تکدی‌گری با وجود ساماندهی اما حالت زایشی و فزاینده دارد و مرتب آمار متکدیان در حال تغییر است. پس مشاهده این قبیل پدیده‌ها دلیلی بر آن نیست که دستگاه‌های مربوطه اقدامی انجام نمی‌دهند، بلکه به خاطر ماهیت فزاینده آسیب است.

طالبی یادآور شد: شهروندان و خانواده‌ها نیز در مدیریت آسیب‌های اجتماعی از جمله پدیده تکدی‌گری باید همکاری کنند.

وی با اشاره به اینکه اعتباراتی در قانون بودجه ۱۴۰۲برای حل معضلات اجتماعی در نظر گرفته شده که باید برای جذب آن با ارائه طرح و برنامه تلاش کرد، افزود: امیدواریم ملزومات و پشتیبانی‌ها برای حل مشکلات استانی از شورای اجتماعی کشور انجام شود لذا علاوه بر پیگیری‌های ملی، کارهای استانی باید تداوم داشته باشد.

معاون استاندار با اشاره به تبعات اجتماعی تصادفات، بیان کرد: باید در این خصوص نظرات تخصصی جمع‌بندی شود و اگر در استان قابل حل است، تدبیر شود چنانچه با مانع روبه‌رو هستیم به شورای اجتماعی کشور برای طرح موضوع منعکس شود.

طالبی با تأکید بر اجرای مصوبات شورای ترافیک و کمیسیون ایمنی راه‌ها مرتبط با تصادفات، گفت: مصوبات شورای اجتماعی در این زمینه هم باید مدنظر قرار گیرد تا خروجی همه آن‌ها کاهش آمار تلفات تصادفات باشد.

وی در ادامه پیشنهاد داد: پلیس راهور و پلیس راه استان دو معضل تصادفات درون و برون شهری را با پیشنهادات به دبیرخانه ارسال کنند تا در این زمینه تدابیری اندیشیده شود.

به گفته وی؛ پیشنهاد اجباری شدن آموزش‌های علمی در موضوع اخذ اولین گواهینامه رانندگی و همچنین عدم تناسب و بازدارنده نبودن مجازات‌ها با نوع تخلفات حادثه‌ساز هم به شورای اجتماعی کشور منعکس می‌شود.

معاون استاندار با تأکید بر تسریع در روند دوبانده شدن حد فاصل گناباد تا شروع راه‌های خراسان جنوبی تصریح کرد: با توجه به اینکه اخیراً پنج نفر از خراسان جنوبی در این محور جان باختند باید این موضوع در اولویت قرار بگیرد.

وی بر مطالبه و پیگیری لازم برای برگشت منابع حاصل از جرایم رانندگی طبق ماده ۲۳ به استان خراسان جنوبی تأکید کرد و افزود: هوشمندسازی بحث ترافیک باید در شورای اجتماعی کشور مطرح شود تا بتوان به جذب اعتبار کمک کرد.

طالبی خواستار ارائه طرح و آیین‌ نامه‌های مرتبط با فرهنگ‌ سازی در راستای پیشگیری از تصادفات درون و برون شهری شد تا بتوان با کمک دستگاه‌های اجرایی مربوطه برنامه‌ریزی و اقدام کرد و گفت: فرمانداران هم متناسب با شورای اجتماعی استان باید شورای اجتماعی شهرستان را برگزار کنند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه دارو مواردی وجود دارد تصریح کرد: برخی مشکلات که در استان امکان رفع آن نیست باید برای پیگیری به شورای اجتماعی کشور ارائه شود.

سرهنگ علیرضا رضایی، رئیس پلیس راه خراسان جنوبی نیز افزود: ۴۱ میلیون تردد از ابتدای امسال در جاده‌های استان ثبت شده که ۲۰ درصد مربوط به وسایل نقلیه سنگین است.

وی با بیان اینکه سربیشه - نهبندان و دیهوک - راور جزو پرتصادف‌ترین محورهای استان است، گفت: ۵۶ درصد متوفیان تصادفات به خاطر واژگونی خودرو جان خود را از دست می‌دهند که در این راستا سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر شیب شیروانی در سطح جاده‌های استان انجام می‌شود و باید تداوم داشته باشد.

رئیس پلیس راه خراسان جنوبی اظهار کرد: بستن کمربند ایمنی نقش زیادی در جلوگیری از فوت سرنشینان دارد که در این زمینه فرهنگسازی لازم است.

وی با اشاره به اینکه ۳۱ نفر امسال مستقیم در حوادث مربوط به خودروهای شوتی جان باختند گفت: بیشتر این فوتی‌ها مربوط به محور زاهدان - مشهد بوده طوری ۲۹ نفر فقط در محور سربیشه - نهبندان کشته شده‌اند.

رضایی یادآور شد: ۵۹ درصد متوفیان جاده‌ای در صحنه و ۴۱ درصد در بیمارستان فوت کردند لذا ترومای بیمارستانی در کاهش آمار فوتی‌ها تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه ۵۶ درصد حوادث و ۷۶ درصد متوفیان در جاده‌های اصلی بوده است گفت: خستگی، خواب آلودگی و تخطی از سرعت مطمئنه مهمترین علت تصادفات جاده‌ای است که باید به آن پرداخته شود.

رئیس پلیس راه خراسان جنوبی با اشاره به مسئله شترهای حادثه آفرین در جاده‌های استان افزود: ۴۱ نقطه حادثه خیز در خراسان جنوبی وجود دارد که ۱۶ نقطه رفع شده و بقیه نقاط آشکارسازی شده است.

وی گفت: برای مدیریت تصادفات در تعطیلات پایان صفر، طرح دود و آتش را در ۵۷ نقطه استان اجرا کردیم که اثرگذاری خوبی در کاهش سرعت رانندگان داشت.

رضایی خواستار سوق دادن مجازات‌های جایگزین حبس برای رفع معضلات تصادفات شد و خاطرنشان کرد: آموزش همگانی نیز مورد انتظار است که در این زمینه صدا و سیما می‌تواند ورود پیدا کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha