کد خبر 159911
۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۵

صارمی خبر داد:

تعداد گودهای رهاشده پایتخت از 251 به 193 گود کاهش یافت/ تعیین تکلیف 58 گود رها شده طی 15 ماه گذشته

تعداد گودهای رهاشده پایتخت از 251 به 193 گود کاهش یافت/ تعیین تکلیف 58 گود رها شده طی 15 ماه گذشته

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از کاهش تعداد گودهای رها شده در شهر تهران طی 15 ماه گذشته خبر داد و گفت: 58 گود رهاشده از شهریور ماه 1400 تا دی ماه 1401 ایمن سازی و یا جهت ادامه فعالیت تعیین تکلیف شدند.

به گزارش گروه اجتماعی حیات به نقل از روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، حمیدرضا صارمی در خصوص عوامل بوجود آمدن معضل گودهای رها شده در شهر تهران، گفت: افزایش تقاضاي احداث زيرزمين برای ساختمان ها به منظور تامين كاربري هاي مورد نياز، طی سال های گذشته، موجب شد که عمليات گودبرداري برای ساخت و ساز، فراتر از پي كني معمول، صورت گیرد و یا در برخی پروژه ها، مالکان و کارفرمایان به دلیل مواجهه با مشکلات مالی یا حقوقی، پروژه را در مرحله گودبرداری متوقف کرده اند و این موضوع، از سال ها پیش، معضلی به نام گودهای رها شده در شهر ایجاد کرده است.

وی با اشاره به خطراتی که این گودها به دلیل ناپایداری و عدم ایمن سازی می تواند برای شهروندان داشته باشند، اظهار داشت: مدیریت شهری در این دوره با توجه به اهمیت موضوع، ساماندهی گودهای پرخطر را در دستور کار خود قرار داد. از اقدامات مهم و موثری که در این حوزه انجام شد، اصلاحیه مصوبه «ارتقاء ایمنی تخریب و گودبرداری‌های ساختمانی شهر تهران» بود که سال گذشته به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسید و برای اجرا ابلاغ شد.

حمیدرضا صارمی تصریح کرد: با تشکیل کارگروه اجرایی مصوبه مذکور، تکالیف هریک از معاونت ها و سازمان های شهرداری تهران در حوزه ساماندهی گودهای رها شده، به صورت شفاف تعیین و مسئوليت شناسايي و اولويت‌بندي گودهاي ناايمن بر اساس میزان خطرآفرینی آن ها و شناسایی مالكان آنها، به معاونت شهرسازي و معماري محول شد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در تشریح اقدامات انجام شده به منظور تعیین تکلیف شهر از گودهای رها شده و خطر آفرین، گفت: براساس اطلاعات جمع آوری شده از مناطق 22 گانه، معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، مشخص شد که تا سال 1399، تعداد 299 گود در شهر تهران شناسایی شده که طی همکاری با دانشگاه تربیت مدرس به عنوان مشاور تخصصی، بازدیدهای تخصصی از کلیه گودها انجام و پس از انجام بررسی ها تا شهریور ماه 1400، تعداد 251 گود رهاشده در سطح شهر تهران شناسایی شد.

صارمی ادامه داد: پس ازشناسایی گودها و پیگیری‌های لازم توسط معاونت شهرسازی و شهرداری های مناطق 22 گانه، تعدادی از گودها رفع خطر و برخی پروژه هایی که به دلایل قابل حل و فصل، متوقف شده بودند، مجددا فعال شدند. بنابراین طی مراحل بعدی تعداد این گودها تا دی ماه 1400 به 204 و تا دی ماه امسال به193 گود کاهش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه به منظور ساماندهی و تعیین تکلیف 193 گود موجود، شيوه‌نامه‌ای تدوین شده است، اظهار داشت: هر کدام از گودها، براساس مشخصات موجود، شامل عمق گود، مدت رهاشدن عمليات ساختماني، مساحت گود، وضعيت پروانه ساختماني، فاصله ديواره گود تا گذر و ساختمان‌هاي مجاور، وضعيت پايدارسازي گود، وضعيت گزارش مهندس ناظر و وضعيت مالكيت يا مشاركت شهرداري در پروژه بررسی و اولویت بندی شدند.

معاون شهردار تهران درخصوص نتایج پایش های انجام شده بر روی گودهای رهاشده، گفت: در این بررسی ها،  34 پروژه در اولويت اقدام قرار گرفتند، همچنین مشخص شد که در 37 پروژه، شهرداري مشاركت دارد يا متعلق به شهرداري است.

صارمی افزود: منطقه 22 با 29 و منطقه 1 با 27 گود داراي بيشترين و مناطق 9 و 10 با 1 پروژه داراي كمترين گود رهاشده در سطح شهر تهران هستند.

برچسب‌ها