کد خبر 311418
۵ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۱۹

تنهایی و انزوای اجتماعی از مهم‌ترین دغدغه‌های سالمندان است

تنهایی و انزوای اجتماعی از مهم‌ترین دغدغه‌های سالمندان است

رئیس سازمان بهزیستی کشور و دبیر شورای ملی سالمندان با تأکید بر اهمیت سلامت روان و مشارکت اجتماعی سالمندان و اینکه تنهایی و انزوای اجتماعی از مهم‌ترین دغدغه‌های سالمندان است گفت: طرح «سلام» با هدف تقویت تعاملات اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی سالمندان در نزدیک به سه هزار منطقه کشور اجرا می‌شود.

به گزارش حیات به نقل از سازمان بهزیستی کشور، سیدجواد حسینی در نخستین پنل بین‌المللی کنفرانس منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه درباره سالمندی در چین، با اشاره به یافته‌های پیمایش‌های ملی حوزه سالمندی در ایران اظهار کرد: برخلاف تصور رایج، چالش‌های روانی، احساس تنهایی و انزوای اجتماعی از مهم‌ترین دغدغه‌های سالمندان است و در اولویت‌های این گروه، حتی پیش از برخی مسائل اقتصادی و سلامت جسمانی قرار دارد.

وی با تأکید بر ضرورت افزایش طول عمر همراه با سلامت و کیفیت زندگی، رویکردهای اجتماع‌محور را در پاسخ‌گویی به نیازهای سالمندان مؤثر دانست و طرح «سلام» را یکی از برنامه‌های ایران در این زمینه معرفی کرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: این طرح با استفاده از ظرفیت مراکز مثبت زندگی و مشارکت تسهیل‌گران و کنشگران حرفه‌ای، در نزدیک به سه هزار منطقه کشور اجرا می‌شود و ۱۵ فعالیت اجتماع‌محور را در بر می‌گیرد.

حسینی با اشاره به نقش مراکز «مهر گفت‌وگو» در اجرای این طرح گفت: این مراکز به‌ عنوان پاتوق‌های سالمندی، فضایی برای تعامل اجتماعی، تبادل تجربه و مهارت، خاطره‌گویی و گذران باکیفیت اوقات فراغت سالمندان فراهم می‌کنند و با استقبال این گروه روبه‌رو شده‌اند.

دبیر شورای ملی سالمندان ادامه داد: در این مراکز، علاوه بر تقویت ارتباطات اجتماعی، آموزش‌هایی درباره اصلاح سبک زندگی، خواب و استراحت، تغذیه سالم، ارتقای سلامت روان و پیشگیری از معلولیت‌های دوران سالمندی به سالمندان و خانواده‌های آنان ارائه می‌شود.

وی تأکید کرد: توسعه چنین برنامه‌هایی می‌تواند به تغییر نگاه به سالمندی و فراهم شدن زمینه مشارکت فعال‌تر سالمندان در جامعه کمک کند تا این دوره از زندگی با برخورداری از فرصت‌های اجتماعی، توانمندی و پویایی بیشتری همراه باشد.

کنفرانس منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه در خصوص سالمندی جمعیت، از امروز (سه شنبه، ۵ آبان ۱۴۰۵) با شعار "همگرایی، نوآوری و پایداری؛ دستور کار مشترکی برای سالمندی جمعیت"، در شهر هانگژو چین آغاز شد و تا جمعه ۸‌ آبان ۱۴۰۵ ادامه دارد.

نخستین روز کنفرانس بین‌المللی منطقه آسیا و اقیانوسیه در حوزه سالمندی با حضور بیش از ۷۰۰ نفر از کشورهای مختلف، از جمله وزیران، مقام‌های ارشد منطقه و نمایندگان نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد، از جمله صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، برگزار شد. حسینی در این کنفرانس به‌عنوان عضو هیئت‌رئیسه نخستین پنل بین‌المللی حضور داشت و سیاست‌ها و برنامه‌های ایران در حوزه سالمندی را تشریح کرد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha