به گزارش حیات، در حالی که منابع عبری همچنان به ارائه اطلاعات قطرهچکانی از خسارات واردشده به رژیم صهیونیستی در جنگ با ایران ادامه میدهند، یک رسانه اقتصادی این رژیم از افزایش قابل توجه نرخ بیکاری میان اسرائیلیها بعد از جنگ با ایران خبر داد.
روزنامه اقتصادی کالکالیست رژیم صهیونیستی گزارش داد که طبق دادههای نظرسنجیِ نیروی کار از دفتر مرکزی آمار در ژوئن 2025، شاهد جهش چشمگیری در نرخ بیکاری اسرائیل بودیم که نتیجه مستقیم تعطیلی و بحران اقتصادی ناشی از جنگ با ایران است.
بر اساس این گزارش، این جهش در آمار بیکاری بیسابقه است و تأثیر آن بر ثبات اقتصادی داخلی را نمیتوان نادیده گرفت. طبق آمار رسمی، نرخ بیکاری گسترده اسرائیلیها از 4.2 درصد در ماه مه معادل 196 هزار نفر به 10.1 درصد معادل 465 هزار نفر در ماه ژوئن افزایش یافته که نشاندهنده خروج نیم میلیون نفر از بازار کار فعال است.
در ادامه این گزارش آمده است: این آمار لزوماً بیانگر اخراجهای دستهجمعی و تعدیل نیرو نیست، بلکه نشاندهنده وضعیت عمومی بیکاری اجباری اسرائیلیها بهدلیل تعطیلی تأسیسات و عدم توانایی در دسترسی به محلهای کار است.
روزنامه عبری کالکالیست تأکید کرد: کنار جهش قابل توجه نرخ بیکاری شاهد کاهش شدید در نرخ اشتغال بودهایم و نرخ اشتغال از 60.8 درصد در ماه مه به 56.8 درصد در ماه ژوئن کاهش یافت، این بدان معناست که تقریباً 292 هزار نفر تنها در یک ماه عملاً بیکار بودهاند.
رسانه مذکور عبری تصریح کرد: این آمار، بیسابقه است و بیانگر رکود تقریباً کامل فعالیت اقتصادی اسرائیل است. نرخ بیکاری گسترده میان اسرائیلیها واقعیت پیامدهای جنگ را منعکس میکند و جهش این نرخ به 10.1 درصد بیانگر فروپاشی شدید اوضاع اقتصادی است و یک شوک اقتصادی بزرگ محسوب میشود.
کالکالیست در ادامه هشدار داد: آمار ثبتشده در ماه ژوئن شواهدی نگرانکننده از شکنندگی بازار کار در دورههای اضطراری امنیتی را نشان میدهد.
همچنین نتایج یک نظرسنجی که توسط شرکت «فکتو استراتژیک ریسرچ» شرکت متخصص در مطالعات راهبردی وابسته به روزنامه اقتصادی کالکالیست انجام شد، نشان میدهد افزایش قیمتهای ثبتشده در بازار مواد غذایی بعد از جنگ با ایران، فراتر از لفاظیهای رسانهای است و منجر به تغییر واقعی در عادتهای غذایی اسرائیلیها شده است و آنها مجبورند بسیاری از اقلام غذایی را حذف کنند.
تقریباً همه کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند، یعنی بیش از 95 درصد گزارش دادند که هزینه زندگی بهویژه طی یک سال گذشته بهطرز قابلتوجهی افزایش یافته است و بیش از 30 درصد آنها گفتند که بهخاطر شرایط بد اقتصادی میخواهند اسرائیل (فلسطین اشغالی) را برای همیشه ترک کنند. 80 درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی مذکور، کابینه را بهخاطر افزایش قیمتها سرزنش میکنند و آن را عامل اصلی بحران مالی و اقتصادی میدانند.
همچنین دادهها حاکی از رکود اقتصادی شدید رژیم صهیونیستی است؛ بهطوری که 52 درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی از وخامت وضعیت مالی خود خبر دادند و بیش از 25 درصد هم اعلام کردند که برای تأمین هزینههایشان به خانواده، دوستان یا خیریهها متکی هستند، همچنین همه اتفاق نظر داشتند که وضعیت جنگی و پیامدهای اقتصادی آن تغییری اساسی را در الگوی زندگی اسرائیلیها ایجاد کرده است.
منبع؛ تسنیم
نظر شما