به گزارش حیات، در حالی که هشدارهای بینالمللی در مورد فاجعه قحطی در نوار غزه همچنان بیشتر میشود، گزارشهای سازمان ملل و منابع رسانهای حاکی از آن است که تقریباً همه مردم این باریکه دچار بحران گرسنگی شدهاند و صحنههای دردناک غش کردن کودکان، زنان و سالمندان در خیابانها تبدیل به یک اتفاق عادی شده است.
آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) که فاجعه گرسنگی غزه را مستند کرده است گزارش داد: غش کردن از گرسنگی در شمال نوار غزه به یک اتفاق روزمره تبدیل شده و مردم هنگام جستجوی یک لقمه غذا یا ایستادن در صفهای طولانی، از حال میروند.
گرسنگی؛ سلاح مرگبار علیه کودکان
این آژانس وابسته به سازمان ملل گزارش داد که در این میان کودکان به دلیل سوء تغذیه شدید دائماً غش میکنند و خانوادهها قادر به تامین حتی یک وعده غذایی در روز نیستند.
سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرد که گرسنگی در غزه تبدیل به سلاحی مرگبار شده و مرگ و میر ناشی از گرسنگی به ویژه در میان کودکان فاجعه بار است. طبق آخرین آمار بیش از 90 درصد کودکان زیر 5 سال غزه از سطح بحرانی سوء تغذیه رنج میبرند و دهها کودک در مدتی کوتاه جانشان را بر اثر گرسنگی از دست دادهاند.
مسئولان سازمان ملل هم گزارش دادند که جمعیت غزه به معنای واقعی کلمه از شدت گرسنگی در حال نابودیست و پناهگاهها و بیمارستانها از کمبود شدید غذا و دارو رنج میبرند. بحران انسانی غزه بیسابقه بوده و بیماریهای مرتبط با سوء تغذیه در میان آوارگان شیوع یافته است.
مردم غزه برای زنده ماندن خاک و علف میخورند!
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) گزارش داد که غزه به یکی از خطرناکترین مکانهای روی زمین برای کودکان تبدیل شده و کودکان خردسال در بحبوحه فروپاشی کامل سیستمهای غذایی، بهداشتی و آب، از گرسنگی تدریجی میمیرند.
سازمان ملل متحد اعلام کرد که دست کم بیش از یک میلیون نفر در غزه در معرض خطر قحطی واقعی قرار دارند و با وجود درخواستهای مکرر برای باز کردن گذرگاهها و فراهم شدن مسیرهای امن، اما اسرائیل از ورود کمکهای انسانی به غزه جلوگیری میکند.
سازمانهای امدادی از کمبود فاجعه بار مواد غذایی اساسی مانند آرد، شیر و روغن خبر میدهند و اعلام کردند که مردم غزه برای زنده ماندن به خوردن علف آب آلوده و حتی خاک و شن و ماسه روی آوردهاند. اخیراً صحنه دردناکی از یک دختر بچه 5 ساله در غزه منتشر شد که بر اثر گرسنگی، شن و ماسهها را از روی زمین جمع میکرد و میخورد که بازتاب زیادی در شبکههای اجتماعی جهان داشت.
یونیسف تاکید کرد: تصاویر کودکانی که از گرسنگی نمیتوانند روی پایشان بایستند، زنگ خطری برای بشریت است و ما درخواست فوری برای آتش بس و ورود فوری کمکها به سراسر غزه داریم. صدها کودک در غزه از لاغری شدید رنج میبرند و به امکانات درمانی لازم دسترسی ندارند.
در بحبوحه این وضعیت فاجعه بار، صدای مادران همچنان در مراکز آوارگان بلند میشود و فریاد میزنند تا کسی برای نجات فرزندانشان از مرگ تدریجی اقدام کند.
فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد هم اعلام کرد که حتی کارمندان سازمان ملل نیز در غزه از گرسنگی رنج میبرند و جانشان در معرض خطر است.
این مقام سازمان ملل تاکید کرد که اسرائیل اجازه ورود غذا و سوخت کافی به نوار غزه را نمیدهد و باید به تعهدات خود به عنوان یک طرف اشغالگر پایبند باشد. سازمان ملل امکانات لازم برای ارسال کمک به غزه را دارد و میتواند غذای کافی برای مردم این باریکه تامین کند؛ همانند کاری که در دوره آتش بس ژانویه انجام داد و اگر آتش بس جدیدی برقرار گردد باز هم این کار را میکند.
اما صحنههایی که امروز در نوار غزه رقم میخورد و مرگ انسانها بر اثر گرسنگی، لکه ننگی بر پیشانی بشریت و همه مدعیان انسانیت در دنیاست که حقوق بشر را نابود کردند.
منبع؛ تسنیم
نظر شما