به گزارش گروه فرهنگی حیات؛ نمایشگاه کتاب تهران به دوره سی و پنجم خود رسیده و مهمترین رویداد فرهنگی تمام سال جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود. این نمایشگاه، حتی به دلیل مخاطبپذیری از جشنوارههای فجر مثل فیلم فجر هم اهمیت بیشتری دارد. نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ در چهار روز تعطیل و نیمهتعطیلش (جمعهها و پنجشنبهها) صدها هزار بازدیدکننده داشت که البته رسم شمارش مردم و گزارش تعداد بازدیدکنندهها در سالهای اخیر از سوی برگزارکنندگان آن منتفی شده است. اما آنچه در نمایشگاه امسال به چشم آمد، بازدیدکنندگان پرشماری بود که علاوه بر پنجشنبهها و جمعهها، سهشنبه هفته پیش هم رکورد جالبی از خود بهجای گذاشتند و غرفهداران و حاضران نمایشگاه، اذعان داشتند که هفتمین روز آن با وجود غیرتعطیل بودن، بسیار شلوغ و پرجمعیت بوده است.
تا پایان روز دهم نمایشگاه کتاب، ۳۴۰ نشست در سراها و غرفههای گوناگون برگزار شد و به ادعای علی رمضانی، قائم مقام نمایشگاه کتاب و مدیرعامل خانه کتاب ۶۰ درصد مردم اعلام کردهاند که از نمایشگاه حضوری و فیزیکی کتاب میخرند. طبق اعلام او، نمایشگاه ۲۷۹ میلیارد تومان فروش را تا پایان روز نهم تجربه کرده که ۱۹۴ میلیارد تومان از طریق درگاههای رسمی و ۸۵ میلیارد تومان از طریق درگاههای غیررسمی و کارت به کارت انجام شده است. همچنین ۱۴۶ میلیارد تومان در بخش مجازی کتاب عرضه شده که ۱۰۸ میلیارد تومان سهم ناشران و ۳۸ میلیارد تومان سهم کتابفروشان بوده است. این کتابها ۸۷۰ هزار نسخه بوده که در ۴۷۵ هزار بسته توسط پست به نشانی خریداران آغاز شده است. مهمان ویژه امسال نمایشگاه کتاب تهران، کشور یمن بود که در آستانه برگزاری جانشین هندوستان شد.
نمایشگاه کتاب تهران در بخش کودک و نوجوان، سالنهای بسیار پرجمعیت، بانشاط و سراسر شادابی را تجربه کرد و تمام خاطرات گذشته از جانمایی نادرست این بخش در سالهای پیشین را به باد فراموشی سپرد. بخش کودک امسال در بهترین نقطه مصلی جانمایی شده بود و این ادعای یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که «بهترین جایی که میشود در مصلی به این ناشران اختصاص داد، همینجاست.» محقق شد. چرا که هم ناشران کتاب کودک راضی بودند و هم محل جدید برای رفت و آمد کودکان و نوجوانان و حتی حمل و نقل کالسکه آسان بود. این بخش همچنین نزدیکترین محل از ورودی خیابان بهشتی بود که در فضایی توسعهیافته برگزار شد و تمام ناشران کودک و نوجوان در پنج راهرو استقرار یافتند.
نمایشگاه کتاب، شامگاه امروز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در حالی به کار خود پایان میدهد که با وجود ادامه کار ناشران در بخش مجازی، شاید هیچ دلیلی برای تمدید آن وجود نداشته باشد. دایر شدن بخش مجازی موجب شده تا این نمایشگاه، کمتر شاهد حضور و بازدید علاقهمندان کتاب از نقاط دوردست کشور به تهران و خرید کتاب باشد. خرید کتاب از نمایشگاه مجازی، بدون پرداخت هزینههای پستی و ارسال سریع آن از جمله مزایای نمایشگاهی است که پس از شیوع کرونا و تعطیلی نمایشگاه حضوری، راهاندازی شد و همچنان فعال است. نمایشگاه کتاب تهران به دلیل استقبال گسترده مردم در روز دهم آن (دیروز جمعه) امروز را خلوتتر از قبل ادامه خواهد داد.
نظر شما