کد خبر 239582
۲۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۵

«حیات» گزارش می دهد؛

ابربدهکاران بانکی اضافه شدند/ کدام بانک‌ها از افشای اطلاعات ابربدهکاران شانه خالی کردند؟

ابربدهکاران بانکی اضافه شدند/ کدام بانک‌ها از افشای اطلاعات ابربدهکاران شانه خالی کردند؟

فهرست اطلاعات تسهیلات کلان شبکه بانکی در سه ماهه پاییز مجدد به‌روز شد؛ اما همچنان ناقص!

به گزارش خبرنگار اقتصادی حیات؛ فهرست اطلاعات تسهیلات کلان جاری و غیرجاری و تعهدات اشخاص مرتبط شبکه بانکی مجدد به‌روز شد، اما همچنان ناقص است.

۲۳ دی ماه بود که فهرست اطلاعات تسهیلات کلان جاری و غیرجاری و تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط ۶ بانک برای سه ماه سوم سال منتشر شد اطلاعاتی که ۳ بهمن هم به‌روز شد و دو بانک مسکن و آینده نیز به این فهرست اضافه شدند.

حالا بانک مرکزی مجدد فهرست اطلاعات تسهیلات کلان جاری و غیرجاری و تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط بانک‌ها را به‌روز کرده است. بر این اساس به فهرست تسهیلات کلان جاری و غیرجاری سه بانک اقتصاد نوین، بانک ایران ونزوئلا و گردشگری اضافه شدند و به اطلاعات فهرست تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط هم ۴ بانک خاورمیانه، سینا، پاسارگاد و سپه اضافه شده اند و تعداد بانک های افشاکننده اطلاعات به ۱۵ بانک رسید؛ فهرستی که اما همچنان ناقص است!

ابربدهکاران بانکی اضافه شدند/ کدام بانک‌ها از افشای اطلاعات ابربدهکاران شانه خالی کردند؟

جای خالی ۱۴ بانک در لیست بدهکاران

این فهرست در حالی منتشر شده که جای خالی ۱۴ بانک در این لیست خودنمایی می کند؛ بانک های توسعه تعاون، رفاه کارگران، شهر، کشاورزی، ملت، سامان، صادرات و... از جمله بانک هایی هستند که هنوز اطلاعات خود را اعلام نکرده اند.

انتشار تسهیلات کلان پرداختی بانک ها که بنده ط تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ ‌هم بر آن تاکید دارد و در آن آمده است:

۱- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است با استفاده از سامانه اطلاعاتی خود و اطلاعات دریافتی از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی (موضوع جزء «۲» این بند)، موارد ذیل را به تفکیک هر یک از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی بر تارنمای خود در دسترس عموم قرار داده و حداکثر سه هفته پس از اتمام هر فصل به ­روزرسانی نماید.

۱-۱- اطلاعات مربوط به تسهیلات و تعهدات کلان و تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط با تعریف شورای پول و اعتبار (مرتبط یا ذی­‌نفع واحد)، به تفکیک هر یک از اشخاص، شامل میزان پرداختی و مانده به تفکیک ارزی یا ریالی، نرخ سود، مدت بازپرداخت، دوره تنفس، وضعیت بازپرداخت (جاری، سررسید گذشته، معوق یا مشکوک‌­الوصول )، نوع و میزان وثیقه دریافت شده؛ در صورتی که به دلیل عدم کفایت سرمایه بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی تعریف بانک مرکزی از حدود و مصادیق تسهیلات کلان قابل استفاده نباشد، بانک مرکزی موظف است تسهیلات و تعهدات بالای پانصد میلیارد (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال هر ذی­نفع واحد را منتشر نماید.

۱-۲- اطلاعات مربوط به اموال غیرمنقول به تفکیک هر یک از آنها شامل سال و نحوه تملک، ارزش دفتری و برآورد ارزش روز، کاربری، وضعیت بهره‌­برداری فعلی (شعبه ، ستاد، منازل سازمانی، استیجاری و مانند آن) و اقدامات انجام شده برای واگذاری یا مولدسازی را منتشر نماید.

۱-۳- اطلاعات مربوط به مالکیت بیش از بیست درصد (۲۰ به صورت مستقیم یا غیرمستقیم) سهام شرکت‌ها یا سایر اشخاص حقوقی به تفکیک هر یک از آنها شامل سال و نحوه تملک، ارزش دفتری و برآورد ارزش روز و شاخص‌های کلیدی عملکرد اعم از نرخ بازدهی سرمایه؛ بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی با همکاری بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار موظفند صورت‌های مالی حسابرسی‌­شده این شرکت‌ها را در سامانه کدال منتشر نمایند.

۱-۴- میزان تسهیلات یا تعهدات پرداختی به هریک از دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (به تفکیک دستگاه) توسط بانک مرکزی یا بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیر­بانکی به همراه نرخ سود، میزان دوره بازپرداخت و تنفس، وثیقه یا ضمانتنامه دریافتی، وضعیت بازپرداخت (به‌تفکیک جاری، سررسیدگذشته، معوق یا مشکوک­‌الوصول) و مقرره مبنای پرداخت را در تارنمای بانک مرکزی و در دسترس عموم قرار داده و به‌صورت فصلی به‌روزرسانی نماید.

انتهای پیام/ 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha