به گزارش گروه استانی حیات؛ محسن منصوری عصر امروز در ادامه سفر به کردستان و بعد از بازدید فرودگاه سقز، به همراه استاندار کردستان از پروژه راهآهن سنندج همدان بازدید کرد.
عملیات ساخت طرح راهآهن همدان- سنندج از سال ۱۳۸۴ شروع شد و تا سال ۱۳۹۵ به صورت کجدار و مریز پیش رفت و تا سال ۱۴۰۰، ۶۳ درصد پیشرفت داشت که در این دولت به ۹۷ درصد رسیده است.
در دولت قبلی ۱۰ هزار میلیارد ریال به صورت نقد به این طرح تزریق شده و حدود ۶ هزار میلیارد ریال دیون و بدهی داشته است.
از مهر ۱۴۰۱ تاکنون یک هزار و ۱۰۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان( ۱۱ هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال) به این طرح تخصیص یافته و در دور اول سفر رئیس جمهور به کردستان، ۱۲ هزار میلیارد ریال برای آن در نظر گرفته شد.
راه آهن همدان- سنندج ۶ ایستگاه شامل سه مسافربری سنندج، دهگلان و قروه و سه ترافیکی شامل دوسر، آونگان و آق قلعه دارد.
طول خط آهن تهران، همدان - سنندج ۴۲۰ کیلومتر است که مسیر تهران تا همدان به طول ۲۷۰ کیلومتر به بهرهبرداری رسیده است و از ۱۵۱ کیلومتر طول خط ریلی همدان - سنندج نیز ۶۴ کیلومتر از آن در حوزه استان همدان واقع شده و از شهر بهار و لالجین عبور و به استان کردستان منتهی میشود.
سرعت متوسط آن ۱۲۰ کیلومتر در ساعت و تا سرعت ۱۴۰ تا ۱۵۰ کیلومتر هم مجاز است.
این خط آهن در مسیر سنندج- همدان- تهران و مشهد تردد میکند و در سال اول ۳۰۰ هزار مسافر و افق ۱۴۲۰ به ۶۰۰ هزار نفر جابجا و در بخش باری نیز سال اول ۸۰۰ هزار تن بار جابجا و افق۱۴۲۰ به سه میلیون تن میرسد.
از جمله مزایای بهرهبرداری از این خط ریلی میتوان به کاهش تصادفات جادهای، تسهیل سفر، توسعه صنعت گردشگری، کاهش آلودگیهای زیست محیطی، اشتغالزایی و کاهش مصرف سوخت اشاره کرد.
نظر شما