کد خبر 219865
۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۳

باید سیمان و فولاد از بورس کالا خارج شود

باید سیمان و فولاد از بورس کالا خارج شود

مشاور وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ضرورت خروج فولاد و سیمان از بورس کالا، گفت: لازم است در طرح نهضت ملی مسکن، کاهش قیمت مصالح ساختمانی، کاهش نرخ سود و ارایه یارانه به سازندگان، اجرایی شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی حیات؛ نشست تخصصی «مدیریت زنجیره تامین مصالح از معدن تا ساخت» امروز در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در مورد بررسی خروج سیمان و فولاد از بورس کالا برگزار شد. 

حسن تیزمغز، مشاور وزیر راه و شهرسازی در این نشست گفت: ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی اگرچه کار دشواری است، اما امکانپذیر است. بخشی از ساخت و سازها آغاز شده و نیازمند آن هستیم تا با همراهی تشکل‌ها و بخش‌های خصوصی ساخت مسکن با قیمت مناسب‌تر و سرعت بیشتر تداوم یابد.

مشاور وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر حمایت از حضور تشکل‌ها و نظرات کارشناسی در ساخت مسکن، افزود: مصالح ساختمانی قیمت بالایی دارد و کاهش قیمت مصالح ساختمانی برنامه‌ای است که به زودی اجرایی خواهد شد. 

تیزمغز توضیح داد: مشکل فعلی در ساخت مسکن، قیمت بالای مصالح و بالا بودن سود تسهیلات است که باید تلاش کنیم تا این بخش تعدیلی و کاهشی باشد.

وی بر ارایه یارانه (سوبسید) به سازندگان طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد و افزود: باید تلاش کنیم واحدهای نهضت ملی مسکن با قیمت‌های پایین احداث شود و در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.

مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: در گفتگو با پیمانکاران داخلی و خارجی توافق‌هایی برای ساخت مسکن ارایه شده است که بخشی از این پیشنهادها ساخت یک متر مربع واحد مسکونی با قیمت ۲۰۰ دلار است. هم‌اکنون بخشی از پیمانکاران آمادگی دارند با تکنولوژی روز و با استفاده از نیروی کار ایرانی و مصالح ایرانی، ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن را انجام دهند.

تیزمغز افزود: باید سیمان و فولاد از بورس کالا خارج شود تا قیمت ساخت نهضت ملی مسکن کاهشی شود.

وی گفت: توافقات خوبی با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای ساخت مسکن انجام شده است، معتقدم اگر ساخت مسکن به پیمانکاران سپرده شود، روند قیمتی مسکن کاهشی خواهد شد.

سهم مصالح ساختمانی در قیمت واحدهای نهضت ملی ۵۳ درصد است 

در ادامه این نشست، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه سهم مصالح ساختمانی در قیمت تمام شده واحدهای نهضت ملی مسکن ۵۳ درصد است، گفت: مشکل بورس کالا این است که تولیدکنندگان مسکن نمی‌توانند از طریق این بورس خرید کنند.

ابوالفضل نوروزی ادامه داد: نگاه دولت و وزارت راه و شهرسازی بر این است که تا جایی که امکان دارد هزینه‌های ساخت در طرح نهضت ملی مسکن کاهش یابد.

وی با بیان اینکه واگذاری زمین به صورت رایگان به عنوان یکی از عوامل بالا رفتن قیمت تمام شده ساخت مسکن که یکی از برنامه‌های اجرا شده موفق دولت است، افزود: البته اگر قیمت مصالح ساختمانی افزایش پیدا کند، منجر به افزایش هزینه ساخت به صورت مستقیم خواهد شد؛ بنا براین قیمت مصالح ساختمانی در قیمت تمام شده مسکن تاثیر زیادی دارد.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: در پروژه‌های نهضت ملی مسکن ۵۳ درصد هزینه مربوط به مصالح ساختمانی است و از سوی دیگر هزینه‌هایی مانند جواز، پروانه ساختمانی، بیمه، نظام مهندسی و سایر موضوعات که هزینه بالایی در کشور ما دارند، حدود ۲۵ درصد در قیمت تمام شده مسکن تاثیر داردد.

نوروزی با بیان اینکه دستمزد کارگران حدود ۲۳ درصد در قیمت تمام شده مسکن اثرگذار است، بیان داشت: همچنین حدود ۱۶ درصد هزینه‌های سازه‌های بتنی به هزینه فولاد باز می‌گردد و سایر مشتقات فلزی مانند آهن که برای ساخت در و پنجره استفاده می‌شود، هزینه‌های دیگری را به سازنده تحمیل می‌کند .

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان در حوزه فولاد انرژی‌های مورد نیاز خود را از طریق یارانه تامین می‌کنند، عنوان کرد: برق و گاز ارزان در اختیار تولیدکنندگان فولاد است، اما تولیدات نهایی خود را با نرخ جهانی دست مصرف‌کننده نهایی می‌فروشند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: محصولی که به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد در حوزه سیمان و فولاد، با احتساب مالیات ارزش افزوده و سود خرده فروشی، با قیمت جهانی مساوی است.

نوروزی با اشاره به تخصیص ۵۰ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن، گفت: اینکه مطرح می‌شود که هزینه مصالح تاثیری در افزایش قیمت مسکن ندارد، صحیح نیست چرا که حتی اگر ۲۰ هزار تومان از هزینه ساخت هر متر مسکن کاهش پیدا کند، هزینه ساخت یک میلیون واحد در سال حدود ۲ هزار میلیارد تومان کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه مشکل بورس کالا این است که تولیدکنندگان مسکن نمی‌توانند از این سبد استفاده کنند، ادامه داد: یک شرکت واسطه خرید را از بورس کالا انجام می‌دهد و تولیدکننده ناچار است از واسطه خرید خود را انجام دهد که سبب افزایش قیمت می‌شود.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: همچنین بر اساس ماده ۱۳ قانون جهش تولید مسکن، قیمت مصالح بر عهده وزارت اقتصاد قرار گرفته است که در جلسه شورای‌عالی مسکن پیشنهاداتی داشتیم که وزارت اقتصاد امکان خرید مصالح ارزان را برای سازندگان مسکن ملی فراهم کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha