کد خبر 211027
۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۶

حجت الاسلام خاموشی مطرح کرد:

امکانات مواکب را سال به سال ارتقاء می‌دهیم

امکانات مواکب را سال به سال ارتقاء می‌دهیم

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: علاوه بر مواکبی که به صورت مستقیم زیر نظر ماست، مواکبی هم هستند که به صورت غیر مستقیم با سازمان اوقاف در ارتباط هستند. ما در سازمان اوقاف و امور خیریه وظیفه خود می‌دانیم که امکانات مواکب را سال به سال ارتقاء دهیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی حیات؛ نشست هماهنگی مواکب محور سامرا و بلد در ایام اربعین حسینی با حضور سردار امین شریعتی فرمانده قرارگاه اربعین سامرا بلد، حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و حجت الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه  و جمعی از مدیران مواکب برگزار شد.

سردار شریعتی فرمانده قرارگاه اربعین سامرا بلد در این نشست گفت : اواخر سال ۱۳۹۴ بود که ما با ماشین دیپلماسی قصد ورود به منطقه را داشتیم که این اجازه به ما داده نشد و در ورودی بلد ما را پیاده و خلع سلاح کردند و این مظلومیت جمهوری اسلامی بود ولی این شرایط امروز تفاوت کرده است و از شمالی‌ترین تا جنوبی‌ترین منطقه عراق، مردم منطقه با ایران در مراوده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستند.

وی افزود: امروز میزبان دانشجویان منطقه سامرا در دانشگاه‌های آزاد و حتی به‌صورت دانشجوی بورسیه در تهران و دیگر شهرهای ایران هستیم؛ همه این دستاوردها به‌برکت خون شهدا و مدافعین حرم و زائرینی است که توانستند منطقه را رونق بدهند که ما امروز شاهد یک شکوفایی هستیم.

فرمانده قرارگاه اربعین سامرا بلد بیان داشت: تمام مشکلاتی که مطرح شد برای این بود که سعی می‌شد ارتباط ایران و سامرا قطع باشد چراکه این ارتباط یک ارتباط ریشه‌ای و از زمان میرزای شیرازی بوده است‌ لذا سعی می‌شد این اتصال تاریخی همچنان قطع بماند که خداراشکر به خاطر امنیت پایداری که جمهوری اسلامی در منطقه ایجاد کرده است، شرایط متفاوت شد و این اقدامات اثرگذار بوده است.

سردار شریعتی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب پیرامون استمرار فعالیت‌ها در سامرا گفت: رهبر انقلاب استمرار فعالیت در سامرا را مورد تاکید داشتند. همه دستاوردهای در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و مستشاری صورت گرفته به خاطر اربعین بود.

وی خاطرنشان کرد: آن‌چیزی که در ثبات جمهوری اسلامی در سامرا شکل گرفت به خاطر مواکب اربعین بود. معتقدیم امنیت فقط با تانک و توپ و خون‌ریزی رقم نمی‌خورد، به رهبر انقلاب عرضه کردیم ما با کار فرهنگی در سامرا تثبیت می‌شویم. شرایط ما در گذشته چنین بود که در گذشته یک مواد جزئی ایرانی در سامرا وجود نداشت اما در دوره‌ی فعالیت سردار سلیمانی با تدبیر ایشان و با مسئولیتی که به ما داده شد و نتیجه‌ی آن انتقال گاز و برق و نیروگاه حیدریه و پروازهای متعدد زیارتی بود.

فرمانده قرارگاه اربعین سامرا بلد گفت: در گذشته امکان نزدیک شدن به استان صلاح‌الدین را نداشتیم و این امکان فقط مختص به پادگان اشرف بود لذا ما نمی‌توانستیم وارد این منطقه شویم و شرایط سخت بود و در قضایای اربعین راه باز شد و مواکب رفتند از بازار منطقه خرید کردند و این اقدام اثرگذار بود. این اتفاق در جذب داعش نیز اثرگذار بود لذا اقدامات مواکب اربعین رونق اقتصادی ایران در سامرا را رقم زد.

در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به جریان مسافرت عظیم اربعینی ها از نقاط مختلف عراق، ایران، پاکستان، کشمیر، آذربایجان، کشورهای آفریقایی، آمریکا و اروپا و... که از مسیر ایران یا از مسیرهای دیگر وارد کشور عراق می شوند و موکب دارند، گفت: آنچه از این جریان فهمیده می‌شود این است که انقلاب اسلامی در درون این جریان قرار دارد؛ ما فرهنگ ایثار و شهادت را از اباعبدالله (ع) گرفتیم. این مکتب ایثار و شهادت، اربعین را ایجاد کرده و از سایر نقاط جهان دارند از این مکتب الهام می گیرند.

وی اظهار کرد: آن قرآن سوز ملعون هم، اول قرآن را هتک حرمت می کند، سپس با عکس رهبر معظم انقلاب اسلامی هتک حرمت می‌کند. مفهومش این است که ترس آن‌ها از انقلاب اسلامی است. چرا حاج قاسم سلیمانی می گوید من دوست دارم در عتبات شهید شوم؟ و همان جا هم شهید می شود و با شهادتش یک خط بطلان بر همه تنازع‌ها می کشد و امروز حاج قاسم فرماندهی است که لازم نیست بگوییم در عراق شهید شده، مردم عراق خودشان برای این شهید بزرگوار سالگرد می‌گیرند و ایده های حاج قاسم، ایده های تراز برای آن‌ها شده است. این موضوع، مفهوم جدیدی را القا می کند، اینکه دشمن برنامه ریزی بسیاری راجع به اربعین می‌کند که پس از این مراسم در ایران چه اقداماتی انجام دهد، بنابراین نگرانی ها مستدام است. این پدیده مدیون گوهر قیمتی ایثار و شهادت در نظام انقلاب اسلامی ایران است که از مکتب اباعبدالله گرفته شده است. 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه در اربعین، نفس حضور پررنگ و برادرانه و ارتباط با سایر ملل معیار است، افزود: باید حواسمان را جمع کنیم، مردم از اقوام مختلف، پله پله در بستر انقلاب اسلامی آمده اند. اگر تاریخ دهه اخیر عراق را مطالعه کنید کاملاً روشن است که جریان سیاسی مردمی به سمت انقلاب اسلامی پیش می‌رود و اربعین برندی برای پرچمداری ایثار و شهادت در جهان معاصر شده است و در حالی که تمام اقدامات رسانه ای غرب می‌خواهد این جریان را بایکوت کند اما این امکان وجود ندارد. 

وی با بیان اینکه دولت عراق در حال فراهم کردن زیرساختهای زیادی در حوزه رفاه، درمان و رسیدگی به زوار است و هزینه های زیادی برای آن صرف شده که قابل تقدیر است، گفت: نکته ای که وجود دارد این است که جریان اربعین، پیشران انقلاب اسلامی است. حال برای این پیشران چه برنامه‌ای داریم؟ ما می‌خواهیم اربعین را تا سایر ملل ببریم. بنابراین گستره جغرافیایی جریان اربعین مهم است به همین منظور اصرار ما این است که مبادی ورودی غرب را باز کنیم، شمال غرب هم باز شده امیدواریم بتوانیم سرویس بیشتری از خسروی داشته باشیم. 

حجت الاسلام خاموشی اظهار کرد: اولین هدف این است که ایرانی ها به سلامت به این سفر معنوی بروند و برگردند و علاوه بر اینکه از سفر خود لذت معنوی می برند، ناقل فرهنگ نظم و عزت نفس باشند و گوش شنوای سایر ملل باشند چون ما ایرانیان ام القری جهان اسلام هستیم و این حس دردمندی و اخوت دینی و نقش ام القری را در فرهنگ و سیاست پیاده کردن خیلی مهم است. وقتی به عنوان ایرانی وارد عتبات می شوید، این نقش را باید ایفا کنید.

وی تصریح کرد: علاوه بر مواکبی که به صورت مستقیم زیر نظر ماست، مواکبی هم هستند که به صورت غیر مستقیم با سازمان اوقاف در ارتباط هستند. ما در سازمان اوقاف و امور خیریه وظیفه خود می‌دانیم که امکانات مواکب را سال به سال ارتقاء دهیم. تاکنون اقدامات بسیاری انجام شده که برطرف کردن فشار کم آب در نجف و راه اندازی کارخانه یخ از جمله آنها می‌باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha