کد خبر 208516
۱۹ تیر ۱۴۰۲ - ۰۲:۳۰

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

شهیدحجت ملاآقایی در دوم آذر ۱۳۶۶، در شلمچه بر اثر اصابت ترکش خمپاره در سن 28 سالگی به فیض شهادت نائل آمد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی حیات؛ پرداختن به زندگی شهدا و اسطوره‌های سرزمینمان و حتی جهان یکی از مواردی است که توجه افراد زیادی را جلب می‌کند، شهدا در میان همگان جایگاه ویژه ای دارند و می‌شود از منش، رفتار و زندگی این بزرگواران درس‌ها آموخت و الگو ها گرفت، در قرآن نیز به جایگاه خاص و ویژه شهدا اشاره شده است و آیات زیادی وصف شهیدان نازل شده است. 

در آیات 169 تا 171 سوره آل عمران آمده است: «وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یرْزَقُونَ* فَرِحِینَ بِما آتاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ یسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِینَ لَمْ یلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَ لا هُمْ یحْزَنُونَ* یسْتَبْشِرُونَ بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ وَ أَنَّ اللَّهَ لا یضِیعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِینَ؛

هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده اند، مرده مپندار، بلکه زنده اند که نزد پروردگارشان روزی داده می شوند. به آن چه خدا از فضل خود به آنان داده است شادمانند و برای کسانی که از پی ایشانند و هنوز به آنان نپیوسته اند شادی می کنند که نه بیمی بر ایشان است و نه اندوهگین می شوند. بر نعمت و فضل خدا و این که خداوند پاداش مؤمنان را تباه نمی گرداند، شادی می کنند.»

وقتی در کتاب آسمانیمان جایگاه ویژه شهدا را می‌بینیم خوب است که به زندگی آن ها نیز توجه کنیم که شهدا چگونه بودند که به این مقام عالی رسیدند؟ یکی از شهیدانی که امروز به روایت تصویری و  زندگی‌اش پرداخته‌ایم شهید «حجت ملاآقایی» است.

شهید حجت ملاآقایی در 28 بهمن ماه سال ۱۳۳۸ شمسی، مصادف با 20 شعبان 1379 قمری در تهران دیده به جهان گشود. پدرش مردان و مادرش، صفورا نام داشت.  در کودکی اش چنان ارادتی به مقام شامخ سید الشهدا (ع) داشت که از همان دوران اقدام به تاسیس هیئت نوجوانان حضرت علی اصغر کرد و خودش سرپرستی و مداحی آن هیئت را بر عهده گرفت.

وقتی با راه امام خمینی (ره) آشنا شد، علاوه بر فعالیت های مذهبی، فعایت های سیاسی نیز می کرد و علیه طاغوت برخواست و مبارزه می کرد. زمانی که انقلاب اسلامی پیروز شد وی در رشته ی الکترونیک دانشگاه صنعتی اراک به ادامه ی تحصیل پرداخت.

اما صحنه ای دیگر در زندگی این شهید بزرگوار نیز رقم خورد و آن جنگ هشت سال دفاع مقدس بود، هنگام جنگ شهید ملاآقایی دست از تحصیل کشید و به عنوان جهادگر راهی جبهه های جنگ شد.

وی در سال 1360 به عضویت جهاد سازندگی درآمد ، آن‌گاه در قالب گروه فرهنگی وارد گردان مهندسی رزمی جهاد استان تهران شد و آن وقت ها بیشتر نیروهای گردان مهندسی را رانندگان تشکیل می دادند که برای گذراندن طرح 15 روزه خود به جبهه ها آمده بودند. به طور طبیعی در چنان فضایی خبری از روحیه بسیجی نبود . اما شهید ملاآقایی در مدت زمانی کوتاه با ابتکارات فرهنگی که از خود نشان داد فضای سرد و بی روح گردان را چنان گرما بخشید که اغلب راننده ها حضور خود را تا مدت‌ها تمدیدکرده و رفته رفته به عضویت دائمی گردان در آمدند.

شهید ملاآقایی سال۱۳۶۴ ازدواج کرد و صاحب یک دختر شد. وی از جمله عزیزانی بود که در بین دوستان و همرزمانش الگو و نمونة تقوا و تجلی صبر و بردباری بود، انسانی پرتلاش و پرجوش و دارای فکر و روحیه‌ای باز.

وی  از ابتدای جنگ تحمیلی به جبهه رفت و تا 7 ماه مانده به پایان جنگ و شهادت غم انگیزش در جبهه ماند و رشادت ها و دلیری های وی برای همیشه تاریخ در ذهن و دل همرزمان و بسیجیان استان تهران به یادگار ماند.

سردار ملاآقایی در نبردهای متعددی توانست توانایی خود را نشان دهد اما عملیات کربلای 5 اوج هنر رزمی این سرباز ولایت را به نمایش گذاشت. منطقه ورامین و قرچک همواره به یاد شهید ملا آقایی است، شهیدی که برخی مکان های ورزشی و فرهنگی شهر قرچک به نام این شهید بزرگوار مزین شده است.

سخنان شهید ملاآقایی در جمع نیروهای مهندسی رزمی

«یک روز شهید ملاآقایی در جمع نیروهای مهندسی رزمی می‌گفت :«برادران ! روزی فراخواهد رسید که جنگ پایان یافته، تکلیف خودتان را مشخص کنید . اگر از این خوان بزرگ  که نعمت شهادت را کرور کرور ارزانی می دارد بهره مند شوید ، خوشا به حالتان . در غیر این صورت آنانی که زنده می مانند بدانند که بعد از  روزگار سختی را در پیش خواهید داشت. مبادا به خاطر بعضی مشکلات دنیایی این توفیق در جبهه بودن، جانبازی و یا اسارتشان را به رخ دیگران بکشند و اجر معنویتان را به بهای ناچیز پایمال نمایند . . .

 و بدانید هرچه امروز در جبهه ها این عرصه ی بزرگ امتحان الهی ، انجام می دهند ذخیره آخرتشان است. مبادا با رنگ و بوی بی مقدار دنیا آلوده کنند.»

سرانجام این شهید عزیز در دوم آذر ۱۳۶۶، در شلمچه بر اثر اصابت ترکش خمپاره  در سن 28 سالگی به فیض شهادت نائل آمد.

گفتنی است آرامگاه این شهید گرانقدر در قطعه 40 ردیف 22 شماره 13 گلزار شهدای بهشت زهرای تهران قرار دارد.

سلامی بدهیم به روح پرفتوح شهدا با قرائت زیارت نامه شهدا:

اَلسَّلامُ عَلی رَسوُلِ اللّهِ اَلسَّلامُ عَلی نَبِی اللّهِ اَلسَّلامُ عَلی مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِاللّهِ؛ اَلسَّلامُ عَلی اَهْلِ بَیْتِهِ الطّاهِرین اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ اَیُّهَا الشُّهَدآءُ الْمُؤْمِنُونَ؛ اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَهْلَ بَیْتِ الاْیمانِ وَ التَّوْحیدِ اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَنْصارَ دینِ اللّهِ وَ اَنْصارَ رَسُولِهِ عَلَیْهِ وَ الِهِ السَّلامُ سَلامٌ عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدّارِ اَشْهَدُ اَنَّ اللّهَ اخْتارَکُمْ لِدینِهِ وَ اصْطَفاکُمْ لِرَسُولِهِ؛ وَاَشْهَدُ اَنَّکُمْ قَدْ جاهَدْتُمْ فِی اللّهِ حَقَّ جِهادِهِ وَ ذَبَبْتُمْ عَنْ دینِ اللّهِ وَ عَنْ نَبِیِّهِ؛ وَ جُدْتُمْ بِاَنْفُسِکُمْ دُونَهُ وَاَشْهَدُ اَنَّکُم قُتِلْتُمْ عَلی مِنْهاجِ رَسُولِ اللّهِ؛ فَجَزاکُمُ اللّهُ عَنْ نَبِیِّهِ وَعَنِ الاِْسْلامِ وَ اَهْلِهِ اَفْضَلَ الْجَزآءِ وَ عَرَّفَنا وُجُوهَکُمْ فی مَحَلِّ رِضْوانِهِ وَ مَوْضِعِ اِکْرامِهِ مَعَ النَّبِیّینَ وَ الصِّدّیقینَ وَ الشُّهَدآءِ وَ الصّالِحینَ وَ حَسُنَ اُولَّئِکَ رَفیقاً اَشْهَدُ اَنَّکُمْ حِزْبُ اللّهِ وَاَنَّ مَنْ حارَبَکُمْ فَقَدْ حارَبَ اللّهَ وَ اَنَّکُمْ لَمِنَ الْمُقَرَّبینَ الْفائِزینَ الَّذینَ هُمْ اَحْیآءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ فَعَلی مَنْ قَتَلَکُمْ لَعْنَةُ اللّهِ وَ الْمَلاَّئِکَةِ و َالنّاسِ اَجْمَعینَ اَتَیْتُکُمْ یا اَهْلَ التَّوْحیدِ زائِراً وَبِحَقِّکُمْ عارِفاً وِبِزِیارَتِکُمْ اِلَی اللّهِ مُتَقَرِّباً وَ بِما سَبَقَ مِنْ شَریفِ الاْعْمالِ وَ مَرْضِی الاْفْعالِ عالِماً فَعَلَیْکُمْ سَلامُ اللّهِ وَ رَحْمَتُهُ وَ بَرَکاتُهُ وَ عَلی مَنْ قَتَلَکُمْ لَعْنَةُ اللّهِ وَ غَضَبُهُ وَ سَخَطُهُ اَللّهُمَّ انْفَعْنی بِزِیارَتِهِمْ وَ ثَبِّتْنی عَلی قَصْدِهِمْ وَ تَوَفَّنی عَلی ما تَوَفَّیْتَهُمْ عَلَیْهِ وَ اجْمَعْ بَیْنی وَ بَیْنَهُم فی مُسْتَقَرِّ دارِ رَحْمَتِکَ اَشْهَدُ اَنَّکُمْ لَنا فَرَطٌ وَ نَحْنُ بِکُمْ لاحِقُونَ

سلام بر رسول خدا سلام بر پیامبر خدا سلام بر محمد بن عبداللّه سلام بر خاندان پاکش سلام بر شما ای شهیدان با ایمان سلام بر شما ای خاندان ایمان و توحید سلام بر شما ای یاران دین خدا و یاران رسول خدا - که بر او و آلش سلام باد - سلام بر شما بدان شکیبائی که کردید پس چه خوب است خانه سرانجام شما گواهی دهم که براستی خداوند شما را برای دین خود انتخاب فرمود و برگزیدتان برای رسول خود و گواهی دهم که شما در راه خدا جهاد کردید آن طور که باید و دفاع کردید از دین خدا و از پیغمبر خدا و جانبازی کردید در رکاب رسول خدا و گواهی دهم که شما بر همان راه رسول خدا کشته شدید پس خدای تان پاداش دهد از جانب پیامبرش و از دین اسلام و مسلمانان بهترین پاداش و بشناساند به ما صورت های شما را در جایگاه رضوان خود و موضع اکرامش همراه با پیمبران و راستگویان و شهیدان و صالحان و چه نیکو رفیقانی هستند آن ها گواهی دهم که شمائید حزب خدا و هر که با شما بجنگد مسلماً با خدا جنگ کرده و براستی شما از مقربان و رستگارانید که در پیشگاه پروردگارشان زنده اند و روزی می خورند پس لعنت خدا و فرشتگان و همه مردم بر آن که شما را کُشت آمده ام به نزد شما برای زیارت ای اهل توحید و به حق شما عارفم و بوسیله زیارت شما بسوی خدا تقرب جویم و بدان چه گذشته از اعمال شریف و کارهای پسندیده دانایم پس بر شما باد سلام خدا و رحمت و برکاتش و لعنت خدا و خشم غضبش بر آن کس که شما را کُشت خدایا سود ده مرا به زیارت شان و بر آن نیتی که آن ها داشتند مرا هم ثابت بدار و بمیرانم بر آن چه ایشان را بر آن میراندی و گرد آور میان من و ایشان در جایگاه خانه رحمتت گواهی دهم که شما بر ما سبقت گرفتید.
 

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

روایت تصویری زندگی شهید «حجت ملاآقایی»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha