کد خبر 208410
۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۳

رئیس کل دادگستری یزد تاکید کرد

استفاده از ظرفیت معافیت‌های مالیاتی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی

استفاده از ظرفیت معافیت‌های مالیاتی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی

رئیس کل دادگستری استان یزد با اشاره به نقش درآمدهای مالیاتی در رشد و آبادانی کشور، گفت: استفاده از ظرفیت‌های مالیاتی در راستای امور فرهنگی و کاهش آسیب‌های اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش گروه استان های حیات؛ «غلامعلی دهشیری» در نشست با رئیس مرکز دادرسی مالیاتی کشور و مسئولان ارشد مالیاتی استان، با بیان اینکه نظام مالیاتی در تمامی کشورها از جایگاه ویژه‌ای برخودار است، گفت: نظام مالیاتی در کشور ایران قدمتی طولانی دارد و در سال‌های اخیر به خوبی توانسته در تحریم نفت و جنگ اقتصادی همه جانبه دشمنان، نقش ویژه ای در تامین مالی نظام ایفا کند.

وی با اشاره به تمرکز دولت بر شناسایی و وصول درآمدهای مالیاتی، اظهار کرد: نقش شما در تامین این درآمد بسیار مهم است اما از سوی دیگر باید به مشکلات پیش روی اصناف و فعالان اقتصادی و صنعتی در این شرایط توجه شود.

دهشیری تصریح کرد: رابطه دو سویه بین ممیزین و مودیان بسیار مهم است و هدف نهایی در این رابطه دوسویه باید جلب رضایت مردم باشد.

رئیس کل دادگستری استان با بیان این که اختلاف بین ممیز و مودی اجتناب ناپذیر است، اظهار کرد: تشکیل کمیسیون‌های حل اختلاف با حضور نماینده دستگاه قضا در راستای حل همین اختلافات و با هدف جلب رضایت مردم و تحقق عدالت است.

وی با اشاره به حجم بالای ورودی پرونده و فرآیند طاقت فرسای رسیدگی، گفت: حضور قضات در کمیسیون های متعدد از جمله کمیسیون های حل اختلاف مالیاتی کار را برای دستگاه قضا دشوار کرده است اما سعی شده با اتخاذ تدابیر لازم و خلاقیت و کار جهادی کمترین خلل در ارائه خدمات ایجاد شود.

دهشیری با اشاره به برخی از ضعف های موجود در نظام مالیاتی، گفت: کارکنان و کارمندان به عنوان قشر متوسط جامعه از اولین پرداخت کنندگان حقوق مالیاتی هستند اما بعضا مشاهده می شود که عده ای با درآمدهای کلان فرار مالیاتی دارند و از پرداخت حقوق مالیاتی شانه خالی می کنند.

وی بر لزوم برخورد قاطع با فرارهای مالیاتی تاکید کرد و افزود: دستگاه قضا در این مسیر قاطعانه در کنار سازمان مالیاتی در جهت احقاق حقوق دولتی و به نفع مردم ایستاده است.

عالی‌ترین مقام قضایی استان گفت: فرهنگسازی در حوزه مالیاتی، ایجاد مشوق و انگیزه برای مودیان خوش حساب، توجه به هوشمند سازی و به روز بودن سیستم مالیاتی، کاهش فرآیند رسیدگی به پرونده مالیاتی و استفاده از ظرفیت‌های قانون مالیاتهای مستقیم از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به تشکیل بانک اطلاعات پنج هزار آرا دادگستری استان افزود: ماحصل این اقدام انتشار 12 جلد کتاب چهل رای چهل تجربه در موضوعات تخصصی بوده است .

دهشیری تاکید کرد: اختصاص یک جلد از کتاب چهل رای چهل تجربه به آراء هیات حل اختلاف مالیاتی در راستای مستند سازی و تدوین مرجعی مطمئن و همچنین برگزاری دوره های آموزشی توانمندسازی ویژه اعضای کمیسیون های حل اختلاف در دستور کار قرار گیرد.

«حمد طائری نژاد» رییس مرکز دادرسی مالیاتی کشور نیز در این نشست با بیان اینکه هدف از دادرسی مالیاتی ایجاد احساس امنیت و عدالت در حوزه مالیاتی است، گفت:جایگاه برتر استان یزد در حوزه دادرسی مالیاتی و سرعت رسیدگی در پرونده ها نتیجه تعامل موثر  دادگستری و  قابل تقدیر است.

وی با اشاره به تعامل خوب دستگاه قضا استان یزد در حوزه دادرسی مالیاتی، افزود: حضور مستمر و منظم نمایندگان دستگاه قضا در هیات‌های حل اختلاف نمودی از این همکاری و هماهنگی است.

طائری نژاد ابراز امیدواری کرد: با همکاری دستگاه قضا بتوان حس تحقق عدالت را به خوبی از طریق دادرسی در پرونده های مالیاتی به مردم منتقل کنیم.

این مسئول با بیان اینکه دو سر طیف مالیاتی مردم هستند، افزود: یک طرف آن پرونده‌های مالیاتی فعالان اقتصادی و سوی دیگر آن بیت المال است که قطعا ماحصل نظام مالیاتی پویا و کارآمد به نفع مردم خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha