به گزارش وب گردی حیات؛ دانههای کنجد، خوراکی باستانی است که در اغلب کشورها مصرف میشود. در واقع گیاه کنجد کُهنترین گیاهی است که بهخاطر دانهها و روغنش کشت میشود. کنجد در فرهنگ سرزمینهای شرقی، مدیترانهای و آفریقایی، ارزش بالایی دارد و هزاران سال است که برای خوشطعم کردن غذا، تهیهی روغن و بهره بری از خواص کنجد برای بدن مانند تقویت و سلامت پوست از آن استفاده میشود.
کنجد نسبت به سایر دانهها، بیشترین مقدار چربی را دارد و بهدلیل طعم فوقالعادهاش، بهصورتهای مختلف از جمله ارده، روغن کنجد و غیره، در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله میخواهیم به خواص کنجد و فواید چشمگیر آن بپردازیم.
گیاه کنجد
احتمالا دانه کنجد یکی از اولین دانههای روغنی شناختهشده برای بشر است.
کنجد گیاهی گُلدار و از ردهی دولپهایهاست. این دانهها ۵۵ درصد چربی و ۲۰ منبع بسیار غنی از اسیدهای چرب ضروری و بعضی از اسیدهای آمینه محسوب میشوند. این دانه ها دارای ۵۰ تا ۶۰ درصد روغن و دو آنتیاکسیدان بسیار مفید از خانوادهی لیگنانها به نامهای سسامین و سسامولین هستند.
علاوه بر مصارف آشپزی، دانه کنجد، خواص تغذیهای، پیشگیریکننده و درمانی نیز دارد که آن را برای طب سنتی، قابلاستفاده کرده است.
روغن کنجد نیز دو ترکیب فنولیک دیگر به نامهای سسامول و سسامینول دارد که در فرایند تصفیه تشکیل میشوند.روغن کنجد سرشار از اسید لینولئیک و اسید اولئیک است که بخش عمدهی آنها گاما-توکوفرول و سایر ایزومرهای ویتامین هستند. اسیدهای آمینهی موجود در کنجد لیزین، تریپتوفان و متیونین هستند.
این دانه، بیشترین میزان روغن را درمیان دانهها دارد و طعم آجیلی آن، درصورت بودادهشدن برای چنددقیقه و با حرارت پایین، بیشترمیشود. این دانه را میتوان بهصورت خام یا خشکشده یا حتی به صورت تنقلات برشته مصرفکرد. از دانه کنجد، در بسیاری از غذاها استفادهمیشود.
دانه کنجد خشک برشته را با روغن زیتون، چرخکرده و خمیری به رنگ قهوهای روشن بهنام ارده درستمیکنند که یک دیپ معروف در خاورمیانه است. در اروپا، از دانه کنجد برای ساخت کره گیاهی (مارگارین) استفادهمیشود.
بسته به نوع خاک، انواع مختلفی دانه کنجد وجوددارد مانند سفید، سیاه و قهوهای.
دانه کنجد سفید، آهن بیشتری نسبت به نوع سیاه آن دارد و اکثرا بهعنوان روغن در غذاها مورد استفاده قرارمیگیرد.
دانه کنجد سیاه، خوشطعمتر است و نسبت به کنجد سفید یا قهوهای، بوی قویتری دارد و ترجیحا در داروسازی بهکارمیرود. این دانه، نسبت به کنجد سفید، ۶۰% کلسیم بیشتری دارد.
دانه کنجد سفید، بدون پوست است اما کنجد سیاه و قهوهای با پوست هستند
ارزش غذایی کنجد
یک قاشق غذاخوری از دانههای کامل کنجد دارای:
۵۲ کالری
۴ گرم چربی
۱ گرم کربوهیدرات
۲ گرم پروتئین
۴ میلیگرم مس (۱۸ درصد از نیاز روزانه)
۲ میلیگرم منگنز (۱۱ درصد از نیاز روزانه)
۸۷ میلیگرم کلسیم (۹ درصد از نیاز روزانه)
۳۱ میلیگرم منیزیم (۸ درصد از نیاز روزانه)
۳ میلیگرم آهن (۷ درصد از نیاز روزانه)
۵۷ میلیگرم فسفر (۶ درصد از نیاز روزانه)
۷ میلیگرم روی (۵ درصد از نیاز روزانه)
۱ میلیگرم تیامین (۵ درصد از نیاز روزانه)
۱.رژیم گیاهی با پروتئین بالا
دانه کنجد، منبع خوبی از پروتئین رژیمی است و اسیدهای آمینه باکیفیت، ۲۰% این دانه را تشکیلمیدهند. بنابراین، دانه کنجد برای قرارگرفتن در رژیم گیاهی با پروتئین بالا، عالی است. فقط باید دانههای کنجد را روی سالادها، سبزیجات و نودلهای خود بپاشید.
۲. از دیابت جلوگیریمیکند
دانه کنجد، دارای منیزیم و دیگر مواد مغذی است که با دیابت مبارزهمیکنند. استفاده از روغن دانه کنجد بهعنوان تنها روغن خوراکی، در کاهش فشارخون و گلوکز پلاسما در افراد دیابتی حساس، موثر است.
۳. کمخونی را درمانمیکند
دانه کنجد، مخصوصا نوع سیاه آن، سرشار از آهن است. بنابراین، به افرادی که دچار کمخونی و ضعف هستند، بسیار توصیهمیشود.
۴. سلامت قلبیعروقی
روغن دانه کنجد از ضایعه قلبیعروقی جلوگیریمیکند و بنابراین برای سلامت قلب مفید است.
دانه کنجد دارای ترکیب آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی بهنام سسامول است که خواص ضد آتروژنیک دارد و بنابراین سلامت قلبیعروقی را افزایشمیدهد.
دانه کنجد، اسید چرب تکغیراشباع- اسید اولئیک- فراوانی دارد که به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب در بدن کمکمیکند. این ویژگی از خطر بیماری عروق کرونر و سکته جلوگیریمیکند.
۵. خواص ضدسرطان
دانه کنجد، حاوی منیزیم است که خواص ضدسرطانی دارد. دانه کنجد، دارای ترکیبی ضدسرطانی بهنام فیتات است. ثابتشده است که دانه کنجد، در کاهش خطر تومورهای کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) موثر بوده و بنابراین از سرطان کولورکتال جلوگیریمیکند.
۶. سلامت گوارشی
دانه کنجد، بهدلیل سرشار بودن از فیبر، باعث سلامت دستگاه گوارش و روده بزرگ میشود. مقدار بالای فیبر، به عملکرد آرام روده کمککرده و درنتیجه دفع را آسانکرده و یبوست را کاهشمیدهد.
۷. تسکین آرتریت روماتوئید
دانه کنجد حاوی مس است، یعنی مادهای معدنی که برای سیستم آنزیم آنتیاکسیدان حیاتی است و درد و ورم مربوط به را آرتریت کاهشمیدهد. همچنین، این ماده معدنی، رگهای خونی، استخوانها و مفاصل را قویمیکند.
۸. سلامت تنفسی
منیزیم موجود در دانه کنجد، با جلوگیری از اسپاسمهای مسیر جریان هوا، از آسم و دیگر اختلالات تنفسی جلوگیریمیکند
۹. محافت دربرابر آسیب رادیوتراپی
سسامول موجود در دانه و روغن کنجد، از آسیبدیدن DNA توسط رادیوتراپی جلوگیریمیکند. همچنین، این ماده، از واردشدن آسیب به رودهها و طحال جلوگیریمیکند.
۱۰. سلامت استخوان
دانه کنجد حاوی روی است که تراکم و سلامت استخوان را تقویتمیکند. کمبود این ماده معدنی میتواند باعث پوکی استخوان در لگن و ستون فقرات شود. دانه کنجد، منبعی عالی از کلسیم است که ماده معدنی حیاتی برای سلامت استخوانهاست.
۱۱. سلامت دهان و دندان
دانه و روغن کنجد ازطریق رفع پلاک دندانی و سفیدکردن دندان به تقویت سلامت دهان و دندان کمکمیکند. چرخاندن روغن کنجد در دهان، میتواند مقدار جهشهای استرپتوکوکوس را در دندان و بزاق دهان کاهشداده و سلامت کلی آن را افزایشدهد.
۱۲. اثرات الکل را خنثیمیکند
دانه کنجد، به کبد کمکمیکند تا اثرات مضر الکل و دیگر مواد مسمومکننده در بدن را تجزیهکند.
۱۳. درمان اضطراب
دانه کنجد، حاوی مواد مغذی متعددی است که خواص کاهش استرس دارند.
ماده معدنی مانند منیزیم و کلسیم، با تنظیم عملکرد ماهیچه- مانند انقباض و انبساط- مانند ضد اسپاسم عملمیکند.
تیامین (ویتامین B۱) دارای اثر آرامبخش است که به عملکرد درست اعصاب کمکمیکند. کمبود این ویتامین میتواند باعث اسپاسم عضلانی، نوسان خلقوخو و افسردگی شود.
تریپتوفان، یک اسیدآمینه ضروری است که در تولید سروتنین نقشداردو سروتنین یک پیامرسان عصبی است که درد را کاهشداده و الگوی خواب و خلقوخو را کاهشمیدهد. ناکافیبودن تولید و انتقال سروتونین در مغز میتواند باعث اضطراب و افسردگی شود.
۱۴. کلسترول پایینتر
دانه کنجد سیاه برای پایینآوردن سطح کلسترول مفید است. این دانه، دارای دو ماده به نامهای سسامین و سسامولین است که به گروهی از فیبرها بهنام لیگنانها تعلقدارند. لیگنانها اثر کاهنده کلسترول دارند زیرا سرشار از فیبر رژیمی هستند.
دانه کنجد سیاه، حاوی ترکیبات گیاهی بهنام فیتو استرول است که ساختاری شبیه به ساختار کلسترول دارد. مصرف این دانه، نهتنها سطح کلسترول خون را پایینمیآورد، بلکه خطر پیشرفت برخی از سرطانها را نیز کاهشمیدهد.
دانه کنجد، بالاترین میزان فیتو استرول را درمیان دانهها و مغزها دارد.
۱۵. سلامت چشم
با استناد به داروسازی سنتی چینی، ارتباطی قوی میان دستگاههای داخلی و بخشهای خارجی بدن مانند چشمها و کبد وجوددارد.
کبد، خون را ذخیرهمیکند و چون شاخهای از کانالهای کبد به چشمها میرود، کبد میتواند خون را به چشمها فرستاده و از عملکرد آنها پشتیبانیکند.
دانه کنجد سیاه، برای کبد مفید است زیرا خون کبد را افزایشداده و بدینطریق، چشمها را تغذیهمیکند. تاثیرات درمانی این دانه کنجد به درمان تاری دید و خشکی و خستگی چشم کمکمیکنند.
۱۶. دستگاههای بدن را تغذیهمیکند
دانه کنجد سیاه، انرژی را افزایشداده، مغز را تغذیه و فرآیند پیری را کندمیکند. مصرف منظم دانه کنجد سیاه میتواند به کاهش علائم کمردرد، مفاصل دردناک ، سفتی و ضعف مفاصل کمککند.
۱۷. کاهش فشار خون
امروزه، پرفشاری خون، مشکل سلامتی شایعی میان زنان و مردان در گروههای سنی مختلف است. مطالعات نشاندادهاند که استفاده از روغن کنجد میتواند پرفشاری خون را کاهشدهد. منیزیم موجود در این روغن به کاهش فشارخون کمکمیکند.
طیف گسترده مواد معدنی و ویتامینهای موجود در این روغن، میتواند به تقویت سیستم ایمنیتان کمککند. آنتیاکسیدانها و مواد مغذی کنجد، در مبارزه با عناصر سرطانزا، به بدن کمکمیکنند. فیتات موجود در دانه کنجد، به داشتن خواص ضدسرطانی معروف است.
۱۸. اثرات ضدالتهابی
استفاده موضعی یا خوراکی از روغن کنجد سیاه میتواند به کاهش دردها و شرایط ناشی از التهاب کمککند. مقدار زیاد مس این روغن به فرد کمکمیکند تا با التهاب ناشی از شرایط تاثیرگذار بر مفاصل، مبارزهکند.
فواید دانه کنجد برای پوست
کنجد، سرشار از آنتیاکسیدانهای قوی است و خواص ضدباکتری و ضدویروسی دارد. روغن کنجد، سرشار از امگا۳، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، ویتامینهای B و E است که در محصولات زیبایی بهکاررفتهاند. بیایید ببینیم دانه کنجد چه فوایدی برای پوست دارد.
۱۹. خواص درمانی
روغن کنجد، یک عامل ضدالتهاب طبیعی است و خواص درمانی عالی دارد. خواص ضدباکتری آن به خلاصی از پاتوژنهای پوست مانند استفایلوکوکوس و استرپتوکوکوس و قارچ پوستی مانند قارچ پای ورزشکاران کمکمیکند.
۲۰. درمان آفتابسوختگی
اگر روغن کنجد پس از مواجهه با باد یا آفتاب استفادهشود، میتواند برنزگی ناشی از آفتاب را درمانکند. این روغن، از آسیب اشعههای مضر فرابنفش به پوست جلوگیریکرده و درنتیجه مانع از بروز چینوچروک و تجمع رنگدانه میشود. استفاده منظم از روغن کنجد، خطر سرطان پوست را بهطرز قابلتوجهی کاهشداده و دربرابر اثرات کلر استخرهای آبی، از بدن محافظتمیکند.
۲۱. سمزدای پوست
آنتیاکسیدانهای موجود در روغن کنجد به سمزدایی پوست شما کمکمیکند. زمانی که این روغن بر پوست گذاشتهشود، مولکولهای این روغن، سموم حلشدنی در روغن که با آب گرم و صابون شستهمیشوند را جذبمیکنند.
نصف فنجان روغن کنجد را با نصف فنجان سرکه سیب و یکچهارم فنجان آب ترکیبکنید.
این کار را باید هرشب، بعد از آبزدن به صورت انجام داد.
شما باید روغن کنجد را در رژیم زیباییتان بگنجانید.
۲۲. مفید برای نوزادان
پوست نوزاد، مخصوصا قسمتهایی که با پوشک پوشیدهمیشوند، معمولا بهدلیل اسیدیته مواد دفعی، دچار جوش میشود. روغن کنجد، دربرابر این جوشها، از پوست نوزاد محافظتمیکند. گذاشتن روغن کنجد بر بینی و گوشها، مانع پاتوژنهای پوست میشود. این روغن با خشکی پوست نیز مبارزهمیکند.
۲۳. پوست درخشان
روغن کنجد میتواند پوستتان را درخشانکند. این روغن، با نرمکردن پوست، انعطافپذیری آن را حفظکرده و بریدگیها، خراشها و زخمهای ساده را درمانمیکند.
روغن کنجد به سفتکردن پوست صورت، مخصوصا نواحی اطراف بینی کمکمیکند و بزرگشدن منافذ پوست را کنترلمیکند.
این روغن، بیرونزدگیها (مانند جوش) را کنترلکرده و سمومی که به سطح پوست و منافذ رسیدهاند را خنثیمیکند.
میتوانید برای درخشش پوست صورت از آن استفادهکنید.
صورتتان را با روغن کنجد ماساژداده و قبل از شستن با آب گرم، صورت را با برنج یا پودر بیسان (آرد نخود هندی) اسکرابکنید.
در آخر، برای بستن منافذ پوست، به صورتتان آب سرد بزنید.
۲۴. درمان ترک پاشنه پا
اگر دچار ترک یا درد پا هستید، میتوانید هرشب قبل از خواب، روغن کنجد را بر پاها زده و جوراب پنبهای پاکنید. برای داشتن پوستی نرم و انعطافپذیر در پا، باید این کار را چندروز انجامداد.
فواید دانه کنجد برای مو
دانه کنجد، سرشار از ویتامینها، مواد مغذی و معدنی است که برای حفظ سلامت پوست سر و موها حیاتی هستند. درست مانند پوست، روغن کنجد، اثرات مفیدی بر پوست سرتان داشته و با مشکلات متعدد پوست سر مبارزهمیکند. فواید دانه کنجد برای مو در پایین آمده است.
۲۵. رشد مو را افزایشمیدهد
دانه کنجد حاوی اسیدهای چرب مانند امگا۳، امگا۶ و امگا۹ است که رشد مو را افزایشمیدهند. روغن کنجد، با تغذیه، نرمکردن و سلامت پوست سر، رشد مو را تحریکمیکند. با ماساژ منظم با روغن کنجد گرم، این روغن به پوست سرتان نفوذکرده و درنتیجه، گردش خون را افزایشمیدهد. این روغن مانند یک ویتامین مایع است که ریشهها و ساقه مو را تغذیهمیکند.
۲۶. جلوگیری از مشکلات پوست سر
دانه کنجد سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و مواد مغذی است که برای سلامت پوست سر مفیدند. ماساژ پوست سر با روغن کنجد، با خشکی، پوستهپوستهشدن و منافذ بسته که عامل نازکی و ریزش مو هستند، مبارزهمیکند. همچنین، خواص ضدقارچی، ضدباکتری و ضدالتهابی این روغن به درمان عفونتهای پوست سر و شوره کمککرده و تحریکپذیری پوست سر را کاهشمیدهد.
۲۷. ضدآفتاب طبیعی
روغن کنجد، با محافظت از مو دربرابر اثرات آسیبرسان اشعه فرابنفش آفتاب و آلودگی، مانند ضدآفتابی طبیعی برای موها عملمیکند.
۲۸. نرمکنندگی عمیق
روغن کنجد، برای موهای خشک، آسیبدیده، موخوره یا موهایی که تحتتاثیر شیمیدرمانی بودهاند، مانند یک نرمکننده عمیق عملمیکند. این روغن، رطوبت ازدسترفته را برگردانده و ساقه مو را تقویتمیکند و باعثمیشود موی خشک و آسیبدیده، جلا، حجم، انعطافپذیری و نرمی خود را بازیابد.
۲۹. خواص تیرهکننده مو
روغن کنجد، به داشتن خواص تیرهکننده مو معروف است و همین ویژگی، آن را برای افرادی که به سفیدی موی زودرس دچارند، مفید میکند. این روغن میتواند با روغنهای حامل مانند روغن زیتون یا روغن بادام بهکاررود تا حداکثر فایده را داشتهباشد.
۳۰. ضد پیری
نتایج یک مطالعه نشان دادهاند، دانههای کنجد سیاه حاوی آنتیاکسیدانهای طبیعی از قبیل سسامین، سسامولین، و سسامول هستند که میتوانند با اثرات پیری در بدن مبارزه کنند. همچنین، این مادهی غذایی میتواند به رفع ظواهر و نشانههای پیری زودرس، از جمله سفید شدن موها، کمک کند. آنتیاکسیدانهای موجود در کنجد از آسیب سلولی پیشگیری و با عوامل سفید شدن موها نیز مبارزه میکنند.
۳۱. تقویت موها
جهت تامین مواد مغذی مورد نیاز برای موهایمان باید مواد غذایی مفید و پرخاصیت مصرف کنیم. مصرف مرتب کنجد سیاه بهترین مواد معدنی و ویتامینها را برای بدنتان فراهم میکنند، از جمله مس، منگنز، کلسیم، منیزیوم، آهن، روی (زینک)، فسفر، ویتامین B۱، آمینو اسیدها، سلنیوم، و آنتیاکسیدانها.
۳۲. بهبود گردش خون
مصرف مرتب دانههای کنجد میتواند به بهبود وضعیت سلامت دستگاه گردش خون کمک کند. این دانههای شگفتانگیز میتوانند گردش خون را در بدن افزایش دهند. همانطور که میدانید، خون باعث تغذیهی مو میشود. بهبود گردش خون در بدن به معنی بهبود تغذیهی موهایتان نیز هست. بهبود گردش خون نه فقط برای سلامتی و زیبایی موها، بلکه برای پوست کف سر نیز مفید است.
۳۳. حفظ رنگ طبیعی مو
یکی از شگفتانگیزترین خواص دانههای کنجد توانایی آن برای حفظ رنگ طبیعی موی انسان است. مصرف کنجد باعث بهبود فعالیت ملانوسیت، و در نتیجه، تولید ملانین میشود. ملانین رنگدانهای است که به حفظ رنگ طبیعی موها کمک میکند.
۳۴. پیشگیری از آسیب دیدن مو
آسیب دیدن موها ممکن است به سفید شدن زودرس آنها منجر شود. در این صورت، باید موهایتان را از داخل تغذیه کنید. نه تنها باید با مصرف مواد غذایی سالم و مغذی به تغذیه موهایتان کمک کنید، بلکه همچنین باید آن را از خارج نیز تغذیه کنید، مثلا از ماسک استفاده کنید.
میتوانید با استفاده از دانههای کنجد و ترکیب آنها با سایر مواد مغذی برای موهایتان یک ماسک موی خانگی تهیه کنید. این ماسک میتواند رطوبت طبیعی مو را حفظ کند و از بروز آسیب به آنها پیشگیری کند.
نحوهی استفاده از دانههای کنجد سیاه برای رفع سفیدی مو
اساسا، راههای مختلفی برای بهرهمندی از فواید دانههای کنجد سیاه برای رفع سفیدی مو وجود دارند. در ادامه، به برخی توصیهها در این خصوص اشاره میکنیم:
نخستین روش مصرف خوراکی مرتب دانههای کنجد است. امروزه، دانههای کنجد به صورت آماده و بستهبندی شده به طور گسترده در فروشگاههای مواد غذایی عرضه میشوند. با وجود این، خودتان نیز میتوانید این دانهها را برای خوردن آماده کنید. دانههای خام کنجد را به مدت چند ساعت در آب بخیسانید، و سپس، داخل اجاق بو بدهید. با این روش، دانههای کنجد به آرامی خشک میشوند و مواد مغذی داخل آنها از بین نمیروند.
دانههای خشک شدهی کنجد را معمولا میتوانید با هر یک از انواع مختلف مواد غذایی نوش جان کنید. برای مثال، میتوانید کنجد را روی سالاد، غذاهای سرخ شده، یا مواد غذایی دیگر بریزید. همچنین، میتوانید یک مشت کنجد را داخل یک بسته بریزید و به عنوان تنقلات نوش جان کنید. دانههای بو دادهی کنجد، درست مانند سایر دانههای بو داده، نظیر تخمه آفتابگردان، بسیار خوشمزه هستند. کنجد سیاه جزء مواد غذایی اصلی در برخی از مناطق جهان به شمار میرود. در کشور هندوستان، مردم با استفاده از دانههای کنجد سیاه سوپ، آبنبات، و دسر درست میکنند.
یکی دیگر از راههای بهرهمندی از خواص دانههای کنجد برای رفع سفیدی مو، استفاده از روغن کنجد است. همهی ما از فواید روغن کنجد برای مو، پوست و سلامتی آگاه هستیم. استخراج روغن از دانههای کنجد به شما امکان میدهد از این روغن برای درمان سفیدی مو به صورت موضعی استفاده کنید. میتوانید روغن کنجد را با ماست ترکیب کنید؛ احتمالا از فواید ماست برای سلامتی و زیبایی آگاه هستید. برای پیشگیری از سفید شدن مو باید این ترکیب را به عنوان یک ماسک موی خانگی مرتبا استفاده کنید.
کالری در دانه کنجد:
هر ۳۱ گرم دانه کنجد خام و خشک، حدود ۱۶۳ کالری، ۱۴.۱۱ گرم چربی، شامل ۱.۹۶ گرم چربی اشباع دارد. از طرفدیگر، دانه کنجد بوداده، ۱۶۰ کالری و ۱۳.۶۱ چربی شامل ۱.۰۹ گرم چربی اشباع دارد. دانه کنجد خام و بوداده، کلسترول ندارند.
پروتئین:
دانه کنجد، منبع گیاهی عالی از پروتئین است. هر ۳۱ گرم کنجد خام و خشکشده، ۵.۰۳ گرم پروتئین دارد، درحالیکه دانه کنجد بوداده، ۴.۸۱ گرم پروتئین دارد. بههرحال، فرد نمیتواند برای دریافت پروتئین، فقط به دانه کنجد رویبیاورد زیرا مقدار واقعی پروتئین گرفتهشده از دانه کنجد، بسیار اندک است.
ویتامینها:
هردونوع خام و بوداده کنجد، عاری از ویتامینهای A، C، D، E یا K هستند. ۳۱ گرم کنجد خام یا بوداده دارای ۰.۲۲ میلیگرم تیامین یعنی برابر با ۱۹% ارزش روزانه و ۰.۰۷ میلیگرم ریبوفلاوین برابر با ۶% نیاز روزانه بزرگسالان را داراست.
مواد معدنی:
۳۱ گرم دانه کنجد خام، ۲۹۱ میلیگرم کلسیم، ۴.۱۱۳ میلیگرم آهن و ۹.۷۷ میلیگرم سلنیوم دارد و ۲۹.۱% درصد ارزش روزانه کلسیم و ۱۸% ارزش روزانه سلنیوم را تامینمیکند. همچنین، بهترتیب ۲۳% و بیشتر از ۵۰% نیاز روزانه زنان و مردان بزرگسال را تامینمیکند. دانه کنجد بوداده، درمقایسه با نوع خام آن، مواد معدنی کمتری دارد.
نظر شما