کد خبر 163870
۱۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۷

جامعه اطلاعاتی آمریکا: ایران اقدامی در جهت تولید بمب هسته‌ای انجام نداده است

جامعه اطلاعاتی آمریکا: ایران اقدامی در جهت تولید بمب هسته‌ای انجام نداده است

یکی از سرفصل‌های گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره تهدیدهای پیش روی ایالات متحده در سال آینده میلادی به ایران اختصاص دارد.

به گزارش گروه سیاسی حیات؛ یکی از سرفصل‌های گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره تهدیدهای پیش روی ایالات متحده در سال آینده میلادی به ایران اختصاص دارد.

جامعه اطلاعاتی آمریکا امروز چهارشنبه گزارش سالانه خود که به ارزیابی تهدیدهای امنیتی پیش روی ایالات متحده در سال 2023 میلادی می‌پردازد را منتشر کرد.

در این گزارش از تغییرات جوی و فرسایش محیط زیست، چین، روسیه، ایران و کره شمالی به عنوان پنج چالش امنیتی پیش روی آمریکا در سال جاری میلادی نام برده شده است.

فعالیت‌ها و اهداف منطقه‌ای و جهانی

در این گزارش تصریح شده «ایران در راستای تلاش برای از بین بردن نفوذ آمریکا در خاورمیانه، تثبیت نفوذ خود، قدرت‌افکنی در کشورهای همسایه و به حداقل رساندن تهدیدها علیه رژیم کماکان به تهدید منافع ایالات متحده ادامه خواهد داد.»

دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا همچنین برآورد کرده‌اند ایران تلاش خواهد کرد از دیپلماسی، برنامه هسته‌ای رو به توسعه، نیروهای متعارف، نیابتی و شریک و همچنین فروش‌های نظامی‌اش به عنوان پشتوانه‌ای برای دستیابی به اهدافش استفاده کند.

این گزارش، علاوه بر این، به بی‌اعتمادی مقام‌های ایران به ایالات متحده آمریکا برای برخورداری از منافع برجام، در صورت احیای توافق هسته‌ای اشاره کرده و آن را یکی از موانع نهایی شدن توافق دانسته است. 

گزارش تهدیدها همچنین مدعی شده ایران خواستار حل و فصل مسائل پادمانی به عنوان یکی از شروط اصلی برای احیای توافق هسته‌ای شده است.

در بخش دیگری از این گزارش به تهدید موجودیتی ایران علیه رژیم صهیونیستی اشاره شده است. در این بخش آمده است: «ایران هم به صورت مستقیم از طریق نیروهای موشکی و پهپادی‌اش و هم به صورت غیرمستقیم در قالب حمایت‌هایش از حزب‌الله و سایر شرکا و نائبانش تهدیدی علیه اسرائیل است.»

در این گزارش تصریح شده رویکرد ترکیبی ایران به جنگ‌ - که استفاده از توانمندی‌های متعارف و غیرمتعارف را شامل می‌شود- تهدیدی برای منافع آمریکا در منطقه در آینده پیش رو خواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران احتمالاً به دنبال اکتساب سامانه‌های تسلیحاتی متعارف شامل جنگنده‌های پیشرفته، هواپیماهای آموزشی، بالگرد، سامانه‌های پدافند هوایی و تانک خواهد بود. با وجود این، محدودیت‌های بودجه‌ای و کمبودهای مالی سرعت دستیابی به این هدف را کند خواهد کرد.

برچسب‌ها