کد خبر 158424
۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۸

اندیشکده آمریکایی: واشنگتن باید طرح قابل قبول به تهران پیشنهاد کند

اندیشکده آمریکایی: واشنگتن باید طرح قابل قبول به تهران پیشنهاد کند

اندیشکده "ای دی ان" آمریکا در تحلیلی تاکید کرد که آمریکا باید طرحی را برای امضای توافق هسته ای به ایران پیشنهاد دهد که ایران به لحاظ عملی بتواند آن را قبول کند.

به گزارش گروه سیاسی حیات؛ این اندیشکده وابسته به سندیکای مطبوعات آمریکا در تحلیل خود به قلم"جاناتان پاور" ستون نویس روزنامه‌های هرالد تریبیون، نیویورک تایمز، واشنگتن پست، بوستون گلوب و لس آنجلس تایمز آمده است: " همانگونه که منتقدان آمریکا بی وقفه تاکید می کنند، سیاست های ایران چندان انعطاف ناپذیر و سخت نیست که نتوان انتظار تغییری در آن داشت.

در این تحلیل آمده است : باید در نظر داشت که برخی از اعضای با نفوذ در جمهوری اسلامی ایران که از قضا در تصمیم سازی های آن نیز نقش اساسی دارند، می توانند در زمینه سیاست خارجی هم انعطاف پذیر باشند. برخی از افراد در ایران نیز تلاش می کنند که با تاسی از همسایگان، یک جامعه مرفه و سالم و موفق ایجاد کنند.

تحلیلگر آمریکایی در مقاله خود همچنین مدعی شده است که اگر لازم باشد ایران در موضوع رابطه با آمریکا نیز تجدید نظر خواهد کرد.

نویسنده در مقاله خود می افزاید : باید دید حکومت ایران هنوز آمادگی آن را دارد که به مفاد توافق هسته ای که تا حدودی با اعتماد دو جانبه با دولت باراک اوباما در آمریکا امضاء کرده بود، برگردد یا همچنان تصور می کند از زمانی که دونالد ترامپ آن را پاره کرد، دیگر هیچ رئیس جمهوری در آمریکا نمی تواند به آن باز گردد.

در این مطلب آمده است : در سال 2019 دو استاد دانشگاه به نام های "دانیل بنجامین" و "استیون سایمون" در نسخه ماه نوامبر نشریه "فارن افرز" چنین استدلال کردند: "تصور کنید که مورخان 100 سال آینده بخواهند در باره اینکه از زمان جنگ سرد تاکنون آمریکا بیشتر از کدام قدرت خارجی بیشتر واهمه داشته است، تحقیق کنند، ... اگرچه آنها ابتدا روسیه را به عنوان دشمن بزرگ معرفی خواهند کرد که البته بعدها به دوست تبدیل شد و در نهایت به عنوان یک مزاحم چالش برانگیز در سر راه آمریکا قرار گرفت. آنها حتی به چین نیز به عنوان یک قدرت بزرگ رقیب خواهند نگریست و حتی کره شمالی را نیز به عنوان یک نمایش قدرت فرعی در نظر خواهند گرفت، اما تنها یک کشور است و آن ایران که آن را به عنوان سرسخت ترین دشمن آمریکا به تصویر خواهند کشید".

باید در نظر داشت که یک پنجم نفت صادراتی جهان از خلیج فارس می گذرد که ایران در آن از یک خط ساحلی طولانی برخوردار است. اگرچه هیچ یک از محموله های نفتی این خلیج به آمریکا نمی رود، اما وقفه در روند انتقال نفت از این مکان می تواند بر قیمت جهانی این انرژی تأثیر بگذارد. از قضا بیشتر نفت خلیج فارس به چین یعنی یکی از حامیان ایران می رود و بر خلاف ادعاهای بعضی ها در واشنگتن نتیجه بسته شدن آن برای آمریکا وحشتناک نیست

برچسب‌ها