کد خبر 138251
۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰

تشریح آخرین وضعیت اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و قانون برنامه ششم توسعه

تشریح آخرین وضعیت اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و قانون برنامه ششم توسعه

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران آخرین وضعیت اجرای قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و مواد مربوط به ایثارگران در قانون برنامه ششم توسعه را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از ایسنا، سعید عندلیبی در سفر به استان مرکزی در شورای نمایندگان ایثارگران دستگاه‌های اجرایی این استان با بیان اینکه خانواده‌های شاهد و ایثارگر لایق بهترین‌ها هستند، تصریح کرد: تمامی خدمات مربوط به ایثارگران و خانواده‌های شهدا به صورت ویژه و خاص در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران آمده است و با اجرای آن، می‌توان میزان رضایتمندی آنها را افزایش داد.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد درباره آیین نامه‌هایی که پیش نویس آن توسط بنیاد تنظیم شده است، اظهار کرد: این آیین نامه‌ها مربوط به ماده 65 موضوع تجلیل از ایثارگران و اعطای نشان ویژه به آنها و ماده 69 موضوع حمایت از نخبگان ایثارگر است که آیین نامه آن تدوین و در اختیار دولت قرار گرفته و در کمیسیون‌های اصلی و فرعی تصویب شده و باید دولت نیز درباره آنها تصمیم گیری کند. ماده 59 نیز قوه قضائیه را مکلف کرده است که 25 درصد صدور پروانه سردفتری و وکالت به ایثارگران اختصاص داده شود که البته در این زمینه ایثارگران واجد شرایط باید حدنصاب نمره را کسب کنند تا بتوانند از این خدمات بهره‌مند شوند.
عندلیبی اضافه کرد: قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اکنون با 76 ماده اجرایی شده هرچند در اجرای بخش هایی از آن منابع مالی تامین نشده است و تمام تلاش بنیاد برای تامین مالی از مراجع قانونی و ذیربط و اجرای دقیق تمام مواد قانونی آن است، چون همه ما مدیون خانواده‌های شهدا و ایثارگران هستیم و باید خدمات به آنها را گسترش دهیم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات ایثارگران گفت: خوشبختانه خدمات ارائه شده به ایثارگران در حوزه بهداشت و درمان رضایت‌بخش است و ایثارگران نیروهای مسلح نیز متقاضی استفاده از این خدمات هستند و در حوزه اشتغال نیز که از مهم‌ترین مشکلات ایثارگران است سهمیه استخدامی مصوب قانون به صورت کامل جذب شده است.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین در شورای اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی گفت: همه دستگاه‌های اجرایی باید در راستای خدمات‌رسانی به خانواده شهدا و ایثارگران تلاش کرده و مشکلات آنها را برطرف کنند و قوانین پیشنهادی بنیاد با هدف توانمندسازی ایثارگران تدوین می‌شود که امید است با اجرای این قوانین گامی کوچک در این زمینه و همچنین ادای دین به این عزیزان برداشته شود.
وی با بیان اینکه احکام مربوط به ایثارگران در قانون برنامه ششم توسعه از نظر اجرایی به چند دسته تقسیم می‌شوند، گفت: بخشی از احکام قانون برنامه ششم توسعه که بار مالی ندارد یا بار مالی کمی دارد در دست اجراست؛ در همین راستا جلسات هم‌اندیشی با معاونت‌های تخصصی و دستگاه‌های ذی‌ربط برای فراهم ساختن اجرای این مواد در حال پیگیری است.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: دسته دوم احکامی هستند که نیاز به تهیه آئین‌نامه‌های اجرایی دارند و دسته سوم احکامی از قانون برنامه ششم هستند که بار مالی سنگینی دارد و در قانون بودجه نیز اعتباری برای اجرای آن دیده نشده است که برآورد مالی این احکام نیز در بنیاد انجام شده و به مبادی ذیربط اعلام و مجددآً برای دولت و مجلس شورای اسلامی ارسال و پیگیری می‌شود و دسته چهارم احکامی از برنامه ششم در حوزه ایثارگران هستند که نیاز به تفسیر مجلس شورای اسلامی دارند و این موضوعات نیز برای دریافت استفساریه مجلس شورای اسلامی ارسال می‌شوند.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران موضوع دیگر را اجرای بند (ت) ماده 87 قانون برنامه ششم توسعه عنوان کرد و گفت: بر اساس این ماده دولت موظف است آئین‌نامه‌های اجرایی مورد نیاز قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را حداکثر تا 6 ماه نخست اجرای قانون برنامه، تهیه و تصویب و ابلاغ کند و تعداد 17 پیش‌نویس آیین‌نامه‌های اجرایی قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران در طی مدت دولت یازدهم توسط بنیاد تهیه و برای تصویب به دولت ارائه شده که از این میان هفت آیین‌نامه به تصویب دولت رسیده و 4 آئین نامه نیز در نوبت طرح در هیئت دولت قرار دارند و به‌زودی ابلاغ خواهد شد.
عندلیبی افزود: برای تصویب 6 متن پیش‌نویس که بار مالی آن در سنوات قبل تأمین نشده است پیگیری لازم از طریق مراجع قانونی و سازمان برنامه‌وبودجه انجام شده است و امیدواریم با تأمین منابع لازم زمینه‌های تصویب، ابلاغ و اجرای این آیین‌نامه‌ها نیز فراهم شود.
وی در پایان گفت: در تلاش هستیم با نهایی شدن آیین‌نامه‌های باقی‌مانده این قانون در مورد ایثارگران معزز به‌صورت کامل اجرایی شود و به‌هرحال قطعاً موادی از قانون برنامه ششم توسعه که اجرای آن بر عهده بنیاد است پس از تأمین منابع مالی لازم از سوی سازمان برنامه‌وبودجه با قاطعیت اجرایی خواهد شد و ان‌شاءالله مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت.

قضات و وکلای ایثارگر پشتوانه رسیدگی به مشکلات حقوقی ایثارگران هستند
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشستی با قضات ایثارگر استان مرکزی نیز گفت: فرزندان شاهد و ایثارگر در حوزه‌های مدیریتی در سطح کشور جایگاه خوبی دارند و وجود قضات و وکلای ایثارگر مایه افتخار جامعه اسلامی و بنیاد است و می‌تواند پشتوانه خوبی در رسیدگی به مشکلات حقوقی و قضایی ایثارگران عزیز باشد.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن تأکید بر ارزش خدمت رسانی به جامعه ایثارگری و خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران گفت: پرونده‌های مربوط به ایثارگران به دلیل جایگاه و شأن آنان باید با دقت بیشتری بررسی شود و انتظار می‌رود با جدیت پرونده‌هایی که یک طرف ایثارگران هستند پیگیری شود و در مورد پرونده‌هایی که بنیاد شهید و امور ایثارگران یک طرف دعوی است دریافت مستندات و سوابق پرونده‌ها راهگشا است.
وی با تأکید بر رفع مشکلات جامعه ایثارگری افزود: امروز همه دستگاه‌های اجرایی موظف به رفع مشکل این عزیزان هستند و قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران قانونی است که حمایت از ایثارگران را به طور واضح مطرح کرده است.

برچسب‌ها