کد خبر 97356
۲۵ مهر ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۰

ایران با تولید بیش از 12 میلیون تن محصول دامی به خودکفایی رسیده است

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون با تولید بیش از 12 میلیون تن محصولات دامی توسط سه میلیون بهره بردار بخش کشاورزی، کشور در زمینه مواد پروتئینی حیوانی به خودکفایی رسیده است.

به گزارش حیات به نقل از ایرنا، ˈسعادت الله عباسیˈ در آیین روز جهانی غذا در سازمان مرکزی تعاون روستایی، افزود: با توجه به پیشرفت جوامع بشری و تنوع نیازهای تغذیه ای، موضوعاتی نظیر امنیت غذایی، تولید محصول سالم، اشتغال پایدار، استفاده بهینه از منابع و پتانسیل های بالقوه بهره برداری بهینه از منابع آب و خاک و منابع ژنتیکی دام ، طیور و ابزیان در دستور کار سیاستگذاران قرار دارد.وی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع آب، خاک حفاظت و احیاء و بهره برداری از این منابع باید مورد توجه جدی کشورها قرار گیرد.وی اظهارداشت: در این راستا رقابت در استفاده از اراضی کشاورزی، مراتع، جنگل ها، منابع آب و منابع ژنتیکی دام، طیور و آبزیان قیمت بالای انرژی، تغییرات آب و هوایی همگی بدین معناست که جهان باید با صرف منابع کمتر، غذای بیشتر و با کیفیت بالاتری تولید کند.معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: توسعه همه جانبه و پایدار در بخش کشاورزی، عاملی حیاتی برای دستیابی به تولید بیشتر و تامین غذای جهانیان در آینده است.عباسی بیان کرد: استفاده از دانش و تبادل تجربیات بین کشورهای عضو برای افزایش تولید، فرآوری و بسته بندی حفظ و نگهداری مواد غذایی تولید شده و جلوگیری از ضایعات محصولات یکی دیگر از راه های دستیابی به امنیت غذایی است.به گفته وی، براساس اصل سوم قانون اساسی، دولت جمهوری اسلامی ایرن موظف است همه امکانات خود را برای پی ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی برای ایجاد برنامه های رفع فقر و محرومیت به کار گیرد.وی اضافه کرد: اصل چهل و سوم قانون اساسی تاکید دارد اقتصاد کشور بر مبنای تامین نیازهای اساسی مردم و تامین شرایط و امکانات کار استوار است که با استفاده از علوم - فنون و افزازش تولید کشاورزی و صنعتی، کشور را به مرحله خودکفایی برساند.وی گفت: برای رسیدن به این اهداف باید از تمام توانایی ها و ظرفیت های اقتصادی کشور استفاده شود.معاون امور تولیدات دامی تصریح کرد: به رغم وجود مشکلات مطرح شده، بخش کشاورزی ایران از امکانات و توانایی های خوبی برخوردار است.وی اظهار کرد: وجود طبیعت چهارفصل و تنوع آب و هوائی، وجود ذخایر ژنتیکی گیاهی، جانوری و دامی بسیار متنوع و غنی، وجود امکانات غنی آب و خاک کشاورزی، وجود امکانات مناسب در زمینه منابع طبیعی، دسترسی به آبهای ساحلی و بین المللی امکان تولید غذا و ایجاد امنیت غذایی برای حداقل سه برابر جمعیت فعلی کشور و نیز امکان توسعه صادرات و ارزآوری بیشتری را برای کشور فراهم می کند.وی افزود: گرچه در این مسیر چالش های زیادی همچون عدم استفاده مناسب از ظرفیت های مردمی و تعاونی ها، تغییرات آب و هوایی و تخریب جنگل ها و مراتع، جنگ و نابودی اراضی مستعد کشاورزی، عدم استفاده مناسب از منابع آب و خاک و تخریب محیط زیست، از بین بردن منابع ژنتیکی دام، طیور و آبزیان وجود دارد.وی تاکید کرد: به طور مسلم تا دستیابی به هدف نهایی که همان امنیت غذایی و تامین غذای با کیفیت و سالم متناسب با الگوی بهینه مصرف محصولات غذایی و رفع گرسنگی در جهان فاصله زیادی داریم که امیدواریم با همدلی تمامی جوامع بشری، دولت ها و مراکز علمی تخصصی، اجرایی و تولید کنندگان مسیر دستیابی به این هدف هموار شود.

برچسب‌ها