سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا، گزارش اخیر "آمانو" را نتیجه فشارهای سیاسی آمریکا دانست و تاکید کرد: این گزارش برخلاف اساسنامه آژانس، رویکردی کاملا غیرحرفه ای، غیرحقوقی و سیاسی دارد و به اعتبار و حیثیت و استقلال این نهاد بین المللی بشدت آسیب رسانده است.
به گزارش حیات، "سید محمد علی حسینی " این موضوع را روز جمعه در گفت و گو با خبرگزاری رسمی ایتالیا"آنسا"، بیان کرد و بلافاصله پس از انتشار، رسانه های خبری این کشور به آن پرداختند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در رم در پاسخ به سئوال خبرنگار آنسا، گفت: نتیجه فشارهای سیاسی امریکا و تعدادی از کشورهای غربی در گزارش اخیر دبیرکل آژانس کاملا مشهود است؛ گزارشی که برخلاف اساسنامه آژانس رویکردی کاملا غیرحرفه ای، غیرحقوقی و سیاسی دارد و به اعتبار و حیثیت و استقلال آژانس که لازمه یک نهاد بین المللی است، بشدت آسیب رسانده است.
وی افزود: این گزارش اشاره به هیچ سند جدیدی نمی کند و برگرفته از مطالعات ادعایی آمریکایی هاست که بنابه اذعان آژانس فاقد اصالت بوده و لذا از هیچ ارزش فنی و حقوقی برخوردار نمی باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا، یادآور شد: با این وجود جمهوری اسلامی ایران قبلا ارزیابی خود را در این باره در 117 صفحه تهیه و مستنداتی را در رد این ادعاها بیان داشته است.
حسینی، با تاکید بر شفاف بودن قصد واقعی ایران از استفاده از فنآوری هسته ای صلح آمیز، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که بارها از زبان عالیترین مقامات خود با صراحت و شجاعت اعلام نموده، تولید، تکثیر، انباشت و استفاده از سلاح های هسته ای و بمب اتمی را ممنوع و حرام دانسته و جنایات برخی از کشورهای دارنده این سلاح علیه بشریت (هیروشیما ، ناکازاکی) را بشدت محکوم کرده و آنان را مستوجب محاکمه و مجازات می داند.
در همین راستا گزارش های فنی بازرسی های چند هزار باره آژانس بین المللی انرژی اتمی تائید نمود که فعالیتهای هسته ای ایران هرگز در این مسیر گامی ننهاده است.
سفیر کشورمان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در بیان مواضع خود کاملا صریح و روشن سخن می گوید و در بیان این مواضع از هیچ قدرتی نهراسیده و نمی هراسد تا بخواهد مطلبی را پنهان کند و لذا همواره با صراحت و قاطعیت اعلام نموده که ملت ایران تلاش برای دستیابی به هرگونه سلاح هسته ای را غیرانسانی و غیراخلاقی و در تعارض با تمدن و فرهنگ چندهزار ساله ایرانی و اسلامی خود می داند.
وی فناوری صلح آمیز هسته ای را حق همه کشورها دانست و تصریح کرد: ایران دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته ای را حق طبیعی و مشروع خود دانسته و علی رغم فشارها، تهدیدات و تحریم ها و هیاهوهای سیاسی و رسانه ای، ذره ای از این حق کوتاه نخواهد آمد و همچون گذشته در چارچوب اساسنامه آژانس و معاهده (NPT) ان پی تی با صلابت و اقتدار این مسیر را تا پایان طی خواهد نمود.
حسینی در باره تشدید تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی کشورهای غربی، خاطرنشان کرد: ملت ایران در طول 32 سال گذشته و بلافاصله پس از سرنگون ساختن رژیم مستبد سلطنتی و دیکتاتوری پهلوی وابسته به آمریکا و استقرار نظام دلخواه خود، مورد کینه توزی و انتقام جویی آمریکا قرار گرفته است.
وی ادامه داد: آمریکا تنها چند ماه پس از پیروزی ملت ایران اولین تحریم ضد ایرانی خود را در تاریخ 14 نوامبر 1979 علیه آنان اعمال نمود؛ ما نیز با استفاده از تجربیات سه دهه اخیر توانسته ایم موضوع تحریم را به فرصتی حیاتی برای پیشرفت و خودکفایی خویش مبدل سازیم.
سفیر ایران در رم گفت: معتقدیم اکنون کشورهایی که سخن از تحریم علیه ملت ایران می گویند بهتر است نگران مقام و جایگاه خود و همچنین وضعیت نابسامان و بحران عمیق اقتصادی و مالی باشند که بدلیل سوء مدیریت برای ملت خود فراهم نموده اند.
حسینی در باره تهدیدهای رژیم اشغالگر قدس نیز تصریح کرد: رژیم صهیونیستی امروز ضعیف تر از هر روز دیگر است؛ حامیان این رژیم نیز وضعیت بهتری ندارند و در باتلاق های متعدد داخلی ، منطقه ای و بین المللی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی گرفتارند و با توجه به ناکامی های یک دهه گذشته در لبنان، فلسطین، عراق و افغانستان بعید است جرات و جسارت ورود به گردابی بس عظیم تر و عمیق تر داشته باشند.
وی با بیان اینکه اقدام رژیم صهیونستی در این خصوص بمانند دیوانه ای خواهد بود که تنها راه نجات از جنون را خودکشی می داند، گفت: هرگونه تحرکی علیه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر آنکه با پاسخ قاطع ، سریع و کوبنده مواجه خواهد شد، از یکسو فروپاشی رژیم اشغالگر را تسریع می کند و از سوی دیگر نهضت بیداری اسلامی در کشورهای منطقه را بسرعت به اوج رشد و بالندگی خود خواهد رساند و در نتیجه قیام های ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی سراسر منطقه را فراخواهد گرفت.
حسینی در پاسخ به این سووال که نقش ایتالیا در مرحله حساس کنونی چه می تواند باشد و شما بعنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران چه پیامی برای دیپلماسی ایتالیا در شرایط فعلی دارید، اظهار داشت: نظر به اهمیت تحولات منطقه ای و بین المللی معتقدم رایزنی و همکاری نزدیک فیمابین جمهوری اسلامی ایران و ایتالیا با توجه به پیوندهای دیرینه دو ملت و درک بهتر یکدیگر، در این زمینه بسیار تاثیرگذار است.
وی افزود: ایتالیا می تواند با بهره گیری از جایگاه خود در داخل اتحادیه اروپایی و سابقه مناسبات خوب فیمابین با جمهوری اسلامی ایران، در منطقی کردن مدیریت تحولات منطقه ای و بین المللی و تقویت عقلانیت آن نقش بارزی را برعهده گیرد.
حسینی تاکید کرد: چنانچه ایتالیا بنابه هر دلیل حاضر و قادر به ایفای این نقش نباشد، حداقل انتظار ما این است که تا روشن شدن واقعیات و جزئیات امر، سیاست بی طرفانه ای را اتخاذ نموده و از هرگونه تعجیل در تصمیم گیری ها و اتخاذ مواضع شتابزده که منجر به سوء استفاده بدخواهان و دشمنان روابط دوجانبه خواهد شد، خودداری ورزد.