کد خبر 304453
۱۰ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۷:۱۹

توانیر: اواسط شهریور خاموشی‌ها به طور کامل تمام خواهد شد

توانیر: اواسط شهریور خاموشی‌ها به طور کامل تمام خواهد شد

مدیرعامل شرکت توانیر درباره زمان پایان خاموشی‌ها گفت: با افت دما و بارندگی که امیدواریم آغاز شود، به تدریج تا اواسط شهریور خاموشی‌ها به طور کامل تمام خواهد شد.

به گزارش حیات، محمد اله داد روز سه‌شنبه ۱۰ شهریور در جریان بازدید از تاسیسات برق مازندران در سفر به شهرستان بابل با اشاره به وضعیت مدیریت انرژی در استان، اظهار کرد: اقدامات ضربتی برای کشف رمزارزهای غیرمجاز، ساماندهی شبکه توزیع و همراهی مردم در مدیریت مصرف، از مهم‌ترین محورهای پایداری شبکه برق در استان بوده است.

جمع‌آوری ۱۷ هزار انشعاب غیرمجاز در مازندران

مدیرعامل شرکت توانیر با تأکید بر برخورد قاطع با هرگونه سوءاستفاده از شبکه برق، از اجرای طرح‌های جهادی برای شناسایی و حذف انشعابات غیرقانونی و ماینرهای استخراج رمزارز خبر داد و افزود: در همین راستا تاکنون بیش از ۱۷ هزار انشعاب غیرمجاز در سطح استان تعیین تکلیف شده و به انشعابات قانونی تبدیل شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: این طرح با قاطعیت در نیمه دوم سال جاری نیز ادامه خواهد داشت و شهروندان می‌توانند گزارش‌های خود را از طریق سامانه ۳۶۱۲۱ اطلاع دهند.

احداث نیروگاه‌های خورشیدی شناور؛ راهکاری برای توسعه پایدار

اله داد در بخش دیگری از سخنان خود، بهره‌گیری از فناوری نیروگاه‌های خورشیدی شناور بر روی آب‌بندان‌ها را به‌عنوان راهکاری استراتژیک برای کاهش ناترازی برق و حفظ زمین‌های کشاورزی مطرح کرد.

وی با اشاره به ظرفیت بالای پهنه‌های آبی شهرستان بابل برای نصب پنل‌های خورشیدی، تصریح کرد: برخلاف نیروگاه‌های حرارتی که به ازای هر کیلووات‌ ساعت تولید برق حدود ۹۰۰ گرم آلاینده وارد هوا می‌کنند، نیروگاه‌های خورشیدی شناور تجربه‌ای موفق و سازگار با محیط‌زیست هستند.

وی افزود: این تجهیزات انعطاف‌پذیر بوده و در صورت نیاز، قابلیت جابه‌جایی دارند و هیچ‌گونه تخریب زمین یا آلودگی ایجاد نمی‌کنند.

الزام صنایع و ادارات به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

معاون وزیر نیرو با یادآوری ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، بر تکلیف قانونی ادارات و صنایع برای تأمین بخشی از برق مصرفی خود از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید کرد.

وی اظهار کرد: طبق این قانون، این مجموعه‌ها باید سالانه ۵ درصد از برق مصرفی خود را با نصب پنل‌های خورشیدی یا خرید از تابلوی سبز بورس انرژی تأمین کنند.

وی همچنین از شناسایی سقف سوله‌های صنعتی و کارخانجات شالیکوبی در مازندران به‌عنوان ظرفیتی ارزشمند برای توسعه انرژی‌های پاک بدون نیاز به تخصیص زمین جدید خبر داد.

مدیرعامل شرکت توانیر در دیدار با استاندار مازندران با قدردانی از همکاری مردم در مدیریت مصرف برق گفت: برای دومین سال متوالی، ۳ درصد کاهش تقاضای مصرف برق داشتیم.

وی افزود: این در حالی است که در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، رشد ۸ و نیم درصدی تقاضای برق ثبت شد و کاهش ۳ درصدی نشان می‌دهد نه تنها شاهد افزایش مصرف نبودیم، بلکه کاهش مصرف نیز اتفاق افتاد.

اله‌داد افزود: با وجود انتظار برای بهتر بودن وضعیت تأمین برق در تابستان امسال، تداوم و ماندگاری گرما موجب شد در یک ماه اخیر دمای هوا ۲ و نیم درجه بیشتر از میانگین مدت مشابه سال قبل باشد.

وی گفت: افزایش دما موجب شد آب بیشتری از مخازن سدهای برق‌آبی برداشت شود و نیروگاه‌های حرارتی نیز تحت فشار قرار بگیرند و در مقاطعی مجبور شدیم محدودیت‌هایی برای مردم کشور، به‌ویژه در استان مازندران ایجاد کنیم.

مدیرعامل شرکت توانیر ضمن عذرخواهی بابت محدودیت‌های ایجادشده افزود: تلاش می‌کنیم با همکاری مردم، وضعیت را در روزهای پیش‌رو بهتر کنیم.

اله‌داد درباره زمان پایان خاموشی‌ها گفت: با افت دما و بارندگی که امیدواریم آغاز شود، به تدریج تا اواسط شهریور خاموشی‌ها به طور کامل تمام خواهد شد.

پیش‌بینی‌های لازم برای تامین برق زمستان در توانیر انجام شده است

وی درباره برنامه توانیر برای تأمین برق در زمستان و احتمال افزایش مصرف برق در صورت قطعی گاز گفت: درباره وضعیت گاز، همکاران وزارت نفت و شرکت گاز باید اظهار نظر کنند، اما پیش‌بینی‌های لازم در توانیر انجام شده است.

مدیرعامل شرکت توانیر افزود: شبکه‌ها و خطوط برق و همچنین نیروگاه‌ها در مدت کوتاهی پس از پایان تابستان تحت تعمیرات اساسی و اورهال قرار می‌گیرند تا در صورت تأمین سوخت نیروگاه‌ها، بتوانیم از حداکثر ظرفیت تأمین برق استفاده کنیم.

اله‌داد گفت: امیدواریم با همکاری مردم در حوزه انرژی، در زمستان امسال نیز همکاری خوبی با دولت داشته باشیم و خسارتی را که دشمن به شبکه زیرساخت انرژی کشور وارد کرده است، با همراهی مردم و با حداقل آسیب پشت سر بگذاریم.

وی درباره میزان خسارت واردشده به صنعت برق افزود: بیش از ۲ هزار منطقه از شبکه برق کشور شامل خطوط، پست‌ها و نیروگاه‌ها مورد اصابت قرار گرفت و بیش از ۶۸ همت خسارت در این حوزه وارد شد.

مدیرعامل شرکت توانیر درباره تقویت شبکه برق در مازندران گفت: در دو سال اخیر بیش از ۵۰ طرح در برق منطقه‌ای با اعتباری بیش از ۲۳ همت اجرا شده است.

اله‌داد افزود: در شرکت‌های توزیع نیز طرحهای خوبی انجام شده و در همین ایام نزدیک به ۷ هزار میلیارد تومان طرح توسط همکاران ما در شرکت برق منطقه‌ای افتتاح شد.

وی گفت: با توجه به رشد بار ناشی از مهاجرت به استان و هوای موجود، امیدواریم طرحهای تعریف‌شده را به‌موقع به سرانجام برسانیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha