کد خبر 302909
۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۴۷

ارجاع بیش از 250 پرونده دستکاری پلاک به دادسرا در تهران

ارجاع بیش از 250 پرونده دستکاری پلاک به دادسرا در تهران

پلیس راهور تهران از ارجاع بیش از 250 پرونده دستکاری پلاک به دادسرا در تهران خبر داد.

به گزارش حیات به نقل از تسنیم، «علی‌اصغر شریفی» رئیس اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ، از اعلام جریمه‌های تخلفات پلاک از 900 هزار ریالی تا 7 میلیون ریال و ارجاع بیش از 250 پرونده دستکاری پلاک وسایل نقلیه به دادسرا از ابتدای سال جاری تا کنون خبر داد.

شریفی با تشریح میزان جرایم برخی تخلفات مربوط به پلاک اظهار کرد: نصب پلاک‌های متفرقه یا ایجاد تغییر در استاندارد پلاک وسیله نقلیه، مشمول جریمه 3 میلیون و 500 هزار ریالی خواهد بود و نداشتن پلاک در قسمت جلو یا عقب وسیله نقلیه و همچنین ناخوانا بودن پلاک نیز برای راننده، 400 هزار تومان جریمه در پی دارد.

رئیس اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ افزود: بر اساس جدول جرایم، تغییر محل نصب پلاک وسیله نقلیه نیز 90 هزار تومان جریمه دارد. همچنین عدم نصب پلاک با ابعاد بزرگ‌تر در قسمت عقب وسایل نقلیه سنگین باربری و مسافربری، مشمول جریمه 90 هزار تومانی خواهد بود.

وی تاکید کرد: رانندگان باید ضمن رعایت ضوابط قانونی مربوط به پلاک از هرگونه تغییر، جابه‌جایی، پوشاندن یا ایجاد اختلال در خوانایی پلاک خودداری کنند چراکه تخلفات پلاکی علاوه بر جریمه نقدی در موارد قانونی می‌تواند با برخورد قضایی نیز همراه باشد.

ارجاع بیش از 250 پرونده دستکاری پلاک وسایل نقلیه به دادسرا از ابتدای امسال

شریفی گفت: بر اساس آمارهای اعلام‌شده، در سال 1404 «بیش از یک هزار و 300 پرونده در ارتباط با دستکاری و تغییر پلاک خودرو» به مراجع قضایی ارجاع شده است. همچنین از ابتدای سال 1405 تاکنون نیز «بیش از 250 پرونده» در این زمینه تشکیل و برای رسیدگی قضایی به دادسرا ارسال شده است.

رئیس اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ در همین رابطه هشدار داد: برخی رانندگان با هدف فرار از ثبت تخلف، تردد در محدوده‌های ممنوعه و طرح‌های ترافیکی یا پنهان کردن هویت وسیله نقلیه، اقدام به پوشاندن، مخدوش کردن یا تغییر ارقام پلاک می‌کنند، در حالی که چنین اقداماتی صرفاً یک تخلف ساده رانندگی محسوب نمی‌شود و در صورت احراز شرایط قانونی، می‌تواند تبعات کیفری نیز به دنبال داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به تبعات قانونی «دستکاری و تغییر مشخصات پلاک وسایل نقلیه» اظهار کرد: بر اساس ماده 720 قانون مجازات اسلامی، هرگونه «تغییر در ارقام و مشخصات پلاک، استفاده از پلاک متعلق به وسیله نقلیه دیگر یا پلاک تقلبی و همچنین برخی موارد تغییر در مشخصات شاسی و موتور»، جرم محسوب می‌شود و برای مرتکبان آن، مجازات حبس از شش ماه تا یک سال در نظر گرفته شده است.

شریفی تأکید کرد: پلاک موتورسیکلت و خودرو «هویت قانونی وسیله نقلیه است» و هیچ راننده‌ای مجاز نیست برای فرار از قانون در آن تغییری ایجاد کند «هرگونه دستکاری یا تغییر در مشخصات پلاک و مدارک شناسایی وسیله نقلیه جرم محسوب میگردد» و تبعات کیفری و برخورد قانونی را به دنبال خواهد داشت.
همکاران بنده در پلیس راهور نیز ضمن رصد معابر و استفاده از سامانه‌های نظارتی با موارد تخلف برخورد کرده و پرونده تخلفات مجرمانه را برای رسیدگی به مراجع قضایی ارجاع خواهند داد.

همچنین «دستکاری یا مخدوش کردن پلاک» از دیگر تخلفات مورد تأکید پلیس است که در جدول مذکور برای آن «7 میلیون ریال» جریمه در نظر گرفته شده است اقدامی که علاوه بر جریمه در صورت احراز مواردی مانند «تغییر ارقام و مشخصات پلاک یا استفاده از پلاک متعلق به وسیله نقلیه دیگر» می‌تواند تبعات قانونی و قضایی نیز داشته باشد.

شریفی در پایان تأکید دارد پلاک، «هویت وسیله نقلیه» محسوب می‌شود و هرگونه اقدام برای «پوشاندن، مخدوش کردن یا تغییر مشخصات آن»، امکان شناسایی وسیله نقلیه را مختل می‌کند و با برخورد قانونی همراه خواهد بود.

بر همین اساس رانندگان از هرگونه «دستکاری، پوشش یا نصب تجهیزات و اشیایی که مانع رؤیت پلاک می‌شود »خودداری کرده و در صورت آسیب‌دیدگی یا ناخوانا شدن پلاک برای رفع مشکل از مسیر قانونی اقدام کنند.

رعایت مقررات مربوط به پلاک، علاوه بر جلوگیری از اعمال جریمه، نقش مهمی در حفظ نظم ترافیکی، شناسایی وسایل نقلیه و افزایش امنیت معابر دارد.

انتهای پیام//

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha