کد خبر 297894
۶ تیر ۱۴۰۵ - ۱۲:۱۸

صاحبان صنایع برای معتادان کار ایجاد کنند

صاحبان صنایع برای معتادان کار ایجاد کنند

مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اشتغال یکی از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از بازگشت افراد به اعتیاد است. خیرین، صاحبان صنایع و کارآفرینان می‌توانند با ایجاد فرصت‌های شغلی، زمینه بازگشت این افراد به زندگی سالم را فراهم کنند و از تکرار چرخه اعتیاد جلوگیری شود.

به گزارش حیات به نقل از فارس، علیرضا برازی، مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر، امروز در گفت‌وگو با شبکه تهران با تشریح نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: سازمان‌های مردم‌نهاد همواره در کنار ستاد مبارزه با مواد مخدر حضور داشته‌اند و فعالیت‌های ارزشمند و اثربخشی را در این حوزه انجام داده‌اند.

وی با اشاره به مهم‌ترین محورهای فعالیت سمن‌ها افزود: اگر بخواهیم فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد را دسته‌بندی کنیم، می‌توان گفت این فعالیت‌ها در چند محور اصلی دنبال می‌شود که نخستین محور، پیشگیری و آگاه‌سازی است.برازی ادامه داد: مأموریت اصلی سمن‌ها در این بخش، واکسینه کردن جامعه در برابر آسیب‌های ناشی از اعتیاد است. این سازمان‌ها به صورت مستقیم در مدارس، محیط‌های کاری، محلات و خانواده‌ها حضور پیدا می‌کنند و از طریق تولید محتوای تخصصی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، آموزش مهارت‌های زندگی و اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی، تلاش می‌کنند آگاهی عمومی را نسبت به خطرات مواد مخدر افزایش دهند و از گرایش افراد به مصرف مواد پیشگیری کنند.مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، درمان و کاهش آسیب را دومین محور فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد عنوان کرد و گفت: این حوزه کاملاً تخصصی است و سمن‌ها از طریق ایجاد مراکز درمانی و مراکز کاهش آسیب با افراد دارای اعتیاد ارتباط برقرار می‌کنند و در مدیریت بحران، ارائه خدمات حمایتی و کاهش پیامدهای ناشی از اعتیاد نقش مهمی بر عهده دارند.وی با اشاره به نقش سمن‌ها در حمایت از افراد بهبودیافته افزود: یکی دیگر از عرصه‌های مهم فعالیت این سازمان‌ها، صیانت و توانمندسازی افرادی است که موفق به ترک اعتیاد شده‌اند. سازمان‌های مردم‌نهاد از طریق پیگیری خدمات پس از درمان، آموزش‌های حرفه‌ای، ایجاد فرصت‌های شغلی، حمایت‌های اجتماعی و کمک به بازگشت این افراد به خانواده و جامعه، زمینه استمرار بهبودی آنان را فراهم می‌کنند.
برازی همچنین ظرفیت‌های پژوهشی و اجتماعی سازمان‌های مردم‌نهاد را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: سمن‌ها در حوزه‌های پژوهشی، فعالیت‌های خیرخواهانه، جذب مشارکت‌های مردمی و حمایت‌های اجتماعی نیز ظرفیت‌های قابل توجهی دارند و بهره‌گیری از این توانمندی‌ها می‌تواند اثربخشی برنامه‌های مقابله با اعتیاد را افزایش دهد.وی در ادامه با اشاره به اهمیت حمایت از افراد پس از ترک اعتیاد گفت: بزرگ‌ترین بحرانی که افراد بهبودیافته با آن مواجه هستند، احساس تنهایی و طرد شدن از سوی خانواده و جامعه است. در واقع نقش اصلی سازمان‌های مردم‌نهاد از مرحله پس از درمان آغاز می‌شود؛ جایی که باید بهبودیافتگان را دوباره به جامعه متصل کنند.مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند با ایجاد ارتباط میان بهبودیافتگان و کارآفرینان، معرفی آنان به فرصت‌های شغلی، تشکیل گروه‌های همتا و همچنین آموزش خانواده‌ها، شرایط لازم برای بازگشت موفق این افراد به جامعه را فراهم کنند.برازی با تأکید بر اینکه خانواده‌ها نیز نقش تعیین‌کننده‌ای در این مسیر دارند، اظهار کرد:
یکی از مشکلات اساسی این است که گاهی خانواده‌ها، جامعه و حتی کارفرمایان حاضر به پذیرش افراد بهبودیافته نیستند و همین مسئله احتمال بازگشت آنان به چرخه اعتیاد را افزایش می‌دهد. به همین دلیل باید فرهنگ پذیرش اجتماعی این افراد در جامعه تقویت شود.
وی افزود: گروه‌های همتا نیز از ابزارهای مؤثر در فرآیند بازتوانی هستند؛ چراکه افراد بهبودیافته در کنار کسانی قرار می‌گیرند که تجربه مشابهی داشته‌اند و این موضوع به افزایش اعتمادبه‌نفس، حفظ انگیزه و سازگاری آنان با زندگی اجتماعی کمک می‌کند.
مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نقش خیرین و کارآفرینان خاطرنشان کرد:
اشتغال یکی از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از بازگشت افراد به اعتیاد است. خیرین، صاحبان صنایع و کارآفرینان می‌توانند با ایجاد فرصت‌های شغلی، زمینه بازگشت این افراد به زندگی سالم را فراهم کنند و از تکرار چرخه اعتیاد جلوگیری شود.
وی گفت: هرچه مشارکت مردمی در این حوزه افزایش یابد، امکان موفقیت برنامه‌های پیشگیری، درمان و بازتوانی نیز بیشتر خواهد شد و سازمان‌های مردم‌نهاد به عنوان بازوی اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر می‌توانند نقش مؤثری در تحقق این هدف ایفا کنند.برازی در پایان با گرامیداشت هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر، از تلاش نیروهای نظامی، انتظامی، امنیتی، دستگاه‌های مسئول، فعالان اجتماعی، سازمان‌های مردم‌نهاد و همه افرادی که در خط مقدم مقابله با قاچاق مواد مخدر و کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد فعالیت می‌کنند، قدردانی کرد و بر ضرورت توسعه مشارکت‌های مردمی در این حوزه تأکید کرد.
انتهای پیام//

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha