کد خبر 297572
۲ تیر ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۷

حفاظت از اکوسیستم‌های تالابی بدون مشارکت مردم محلی امکان‌پذیر نیست

حفاظت از اکوسیستم‌های تالابی بدون مشارکت مردم محلی امکان‌پذیر نیست

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: حفاظت پایدار از اکوسیستم‌های تالابی بدون مشارکت و همراهی مردم محلی امکان‌پذیر نخواهد بود.

به گزارش حیات به نقل از از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، احمدرضا لاهیجان زاده در نشست تخصصی آنلاین با حضور نمایندگان شرکت‌های محلی، تشکل‌های غیردولتی و کارشناسان استانی در راستای پیشبرد اهداف طرح حفاظت از تالاب‌های ایران و دستیابی به پایداری منابع آبی، ضمن پاسخ به دغدغه‌های مطرح‌ شده در این زمینه، بر تداوم اجرای طرح در قالب فاز چهارساله و توسعه معیشت‌های جایگزین برای کاهش فشار بر منابع آبی تأکید کرد.

وی تأمین تجهیزات اولیه، توسعه برنامه‌های مهارت‌آموزی، تسهیل ارتباط مستقیم گروه‌های معیشتی با بازارهای فروش و هماهنگی با سازمان فنی و حرفه‌ای برای برگزاری دوره‌های آموزشی متناسب با نیازهای محلی را از برنامه‌های پیش‌رو برشمرد.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها، اعتمادسازی در میان جوامع محلی را مهم‌ترین عامل موفقیت برنامه‌های حفاظت از تالاب‌ها دانست و اظهار کرد: حفاظت پایدار از اکوسیستم‌های تالابی بدون مشارکت و همراهی مردم محلی امکان‌پذیر نخواهد بود.

همچنین مهری اثناعشری مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران، با اشاره به ضرورت تقویت نقاط قوت طرح و مدیریت چالش‌های اداری، بر اهمیت همکاری همه ذی‌نفعان برای بهبود فرآیند گزارش‌دهی و کاهش پیچیدگی‌های اجرایی تأکید کرد.

وی جلوگیری از وابستگی مالی و فنی جوامع محلی به حمایت‌های طرح و برنامه‌ریزی هدفمند برای بازاریابی محصولات تولیدی را از الزامات موفقیت پروژه‌ها دانست.

در این نشست ها که با حضور نمایندگان ۳۹ شرکت محلی فعال در پروژه معیشت‌های سازگار با منابع تالابی و ۵۱ شرکت محلی پروژه استقرار کشاورزی پایدار، تشکل‌های غیردولتی، کارشناسان استانی و نماینده سازمان فنی و حرفه‌ای برگزار شد، عملکرد پروژه‌های تنوع‌بخشی به معیشت‌های سازگار با کم‌آبی و توسعه کشاورزی پایدار در حاشیه تالاب‌های پایلوت مورد ارزیابی قرار گرفت و شرکت‌کنندگان درباره چالش‌ها و راهکارهای اجرایی در استان‌های مختلف به تبادل نظر پرداختند.

در بخش نخست این نشست‌ها، نمایندگان شرکت‌های محلی استان‌های آذربایجان غربی، خوزستان، فارس، گیلان و آذربایجان شرقی ضمن تشریح دستاوردهای طرح در افزایش مشارکت جوامع محلی و واقع‌گرایی در برنامه‌ها، مهم‌ترین چالش‌های اجرایی خود را مطرح کردند. کاهش بروکراسی اداری، بازنگری در شیوه اجرای دوره‌های مهارت‌آموزی، اصلاح برخی محدودیت‌های سازمان فنی و حرفه‌ای، تأمین تجهیزات کارگاهی و تقویت کارکرد صندوق‌های اعتبارات خرد از جمله مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده در این بخش بود.

همچنین شرکت‌کنندگان بر ضرورت برگزاری دوره‌های تخصصی بازاریابی و توسعه کسب‌وکار برای توانمندسازی اقتصادی جوامع محلی و افزایش پایداری فعالیت‌های معیشتی تأکید کردند.

در ادامه به بررسی وضعیت پروژه‌های کشاورزی پایدار پرداخته شد، بخشی که به دلیل ارتباط مستقیم با مدیریت منابع آب، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این نشست، چالش‌هایی همچون شوری خاک، تغییرات اقلیمی، برداشت‌های غیرمجاز از منابع آب و مشکلات ناشی از چاه‌های غیرمجاز به‌ویژه در منطقه پریشان مورد بررسی قرار گرفت.

شرکت‌کنندگان با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از تکنیک‌های کشاورزی هوشمند، خواستار بازنگری در انتخاب روستاهای پایلوت بر اساس پایداری منابع آب، تقویت هماهنگی میان دستگاه‌های مسئول در مدیریت منابع آبی و حرکت از پایش‌های صرفاً نظارتی به سمت ارزیابی اثربخشی روش‌های کشاورزی پایدار شدند.

این نشست‌ها با هدف تقویت شبکه ارتباطی میان مجریان ملی، استانی و محلی و شناسایی دقیق چالش‌های موجود، گامی مؤثر در مسیر توسعه معیشت‌های سازگار با طبیعت و حفاظت پایدار از تالاب‌های کشور ارزیابی شد.

انتهای پیام//

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha