کد خبر 294225
۱۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۲۵

تالاب‌های اطراف دریاچه ارومیه به نان و نوا رسیدند

تالاب‌های اطراف دریاچه ارومیه به نان و نوا رسیدند

تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه که تا چندی پیش به‌دلیل خشکی، ترک‌های زمین در آن دیده می‌شد، اکنون دوباره جریان آب در آن‌ها به راه افتاده است.

به گزارش حیات به نقل از فارس، تالاب‌های ایران امسال یکی پس از دیگری جان گرفته‌اند و مدیر دفتر برنامه‌ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه سعید عیسی‌پور امروز دوشنبه خبر داد که تالاب‌های قوپی باباعلی، کانی‌برازان، درگه‌سنگی و تالاب‌ قره‌قشلاق همگی بیش از ۶۰ درصد آبگیری شده‌اند.پیش‌تر گفته شده بود حتی آب تالاب سولدوز پس از ۱۵ سررزیر شده است.فقط چند ماه بارش کافی بود تا علاوه بر دریاچه ارومیه، این تالاب‌ها نیز به‌طور کامل آبگیری شوند. بر اساس گزارش‌های رسمی، این تالاب‌ها از تابستان ۱۴۰۴ خشک و بی‌جان شده بودند و علت این وضعیت «کم‌کاری» مسوولان در رهاسازی آب سدها و رودخانه‌ها عنوان شده بود.

اما اکنون عیسی‌پور می‌گوید که علاوه بر بارش‌ها، آب از سدها و رودخانه‌ها نیز به سمت این تالاب‌ها روانه شده و همچنان رهاسازی آب و ورود آن به جریان‌های آبی این تالاب‌ها ادامه دارد.بازگشت آب به تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه به این دلیل اهمیت دارد که به تعادل آبی دریاچه کمک می‌کند و می‌تواند ضریب شوری آب چاه‌های کشاورزی منطقه را نیز کاهش دهد.
انتهای پیام//

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha