کد خبر 293254
۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۱۲

تسهیل ثبت نام دانش آمورزان شاهد و ایثارگر در «طرح شاهد»

تسهیل ثبت نام دانش آمورزان شاهد و ایثارگر در «طرح شاهد»

مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران، اظهار داشت: در جلسه ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش که با حضور نمایندگان بنیاد برگزار شد، معافیت پرداخت سرانه دانش آموزان برای ثبت‌نام در مدارس شاهد تصویب شد.

به گزارش حیات، هاشم صابریان مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امورایثارگران ضمن بیان اینکه این اقدام در سالی انجام می‌شود که با چهلمین سالگرد صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره) درباره مبنای شکل‌گیری «طرح شاهد» هم‌زمان است، گفت: فروردین ۱۳۶۵ فرمان تاریخی امام(ره) صادر شد که مبنای تشکیل طرح شاهد و اساسنامه آن بود و پس از آن نیز مدارس شاهد در سال ۱۳۶۷ تأسیس شد. امسال به این مناسبت و با توجه به شرایط خاص کشور و ضرورت تقویت فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت، در ستاد مرکزی آموزش‌ و پرورش و با هماهنگی‌های قبلی در کمیته‌های مربوطه، مصوبه‌ای به نتیجه رسید.

مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران با تشریح دامنه شمول این مصوبه تصریح کرد: جامعه هدف اساسنامه مدارس شاهد مشخص است و شامل فرزندان معظم شهدا، آزادگان سرافراز و فرزندان جانبازان بالای ۲۵ درصد می‌شود.

وی افزود: در گذشته فقط، فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد به صورت رایگان ثبت‌نام می‌شدند، اما اکنون در قالب این مصوبه، برای اولین بار دامنه حمایت به جانبازان بالای ۲۵ درصد نیز تعمیم داده شده و این یعنی تعداد قابل توجهی از خانواده‌ها از پرداخت هرگونه هزینه ثبت‌نام معاف می‌شوند.

صابریان با اشاره به جامعه آماری فعلی مدارس شاهد گفت: هم‌اکنون حدود ۱۴ هزار نفر از مشمولان این جامعه هدف در مدارس شاهد کشور مشغول تحصیل هستند که امسال ثبت‌نام آنان به صورت رایگان انجام می‌شود. این تصمیم زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که بدانیم در سال جاری، شهریه مدارس شاهد با افزایش حدود ۴۰ درصدی همراه است.

مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه به وضعیت گروه‌هایی که «جامعه هدف اساسنامه» محسوب نمی‌شوند پرداخت و گفت: برای خانواده‌هایی که در رده زیر ۲۵ درصد جانبازی قرار دارند، تخفیف ۴۰ درصدی در شهریه لحاظ شده است که جزو بالاترین میزان حمایتی محسوب می‌شود و می‌تواند بخش مهمی از فشار هزینه‌ها را کاهش دهد.

صابریان با تأکید بر اینکه این تصمیم، نتیجه پیگیری‌های مستمر و رسیدن به یک تفاهم اجرایی با آموزش‌ و پرورش است، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که اجرای کامل این موضوع با دشواری‌هایی همراه بود اما با کار کارشناسی، گفت‌وگوهای متعدد و تنظیم متن مصوبه به گونه‌ای که قابلیت اجرا داشته باشد، در مصوبه نهایی قرار گرفت.

صابریان با اشاره به آخرین وضعیت اجرای مصوبه ثبت‌نام رایگان در مدارس شاهد گفت: پیش‌بینی می‌شود این هفته شیوه‌نامه ثبت‌نام مدارس شاهد ابلاغ شود.

مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران با تأکید بر سیاست اولویت‌بندی در پذیرش مدارس شاهد تصریح کرد: در ثبت‌نام مدارس شاهد، اولویت اول ما جامعه ایثارگری است، به‌ویژه جامعه هدف اساسنامه طرح شاهد، یعنی تا زمانی که فرزندان شهدا، آزادگان و مشمولان اساسنامه ثبت‌نام نشده باشند، ثبت‌نام دیگری در مدارس شاهد انجام نخواهد شد. بحث امتیازبندی مربوط به زمانی است که ظرفیت‌های باقی‌مانده برای افراد خارج از جامعه هدف بررسی می‌شود.

مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به شرایط اقتصادی و ضرورت حمایت ملموس از خانواده‌های ایثارگران گفت: این اتفاق می‌تواند در این شرایط، تا حدی آرامش را به خانواده‌ها تزریق کند. از سوی دیگر، این همکاری‌ها یک پیام روشن است؛ «ما حواسمان به جامعه ایثارگری هست و خودمان را خدمتگزار خانواده‌های شهدا، جانبازان و آزادگان می‌دانیم.» شاید این اقدام همه مشکلات را حل نکند، اما تلاش می‌شود در حد توان، یک قدم جدی و عملی برای تکریم و حمایت جامعه هدف برداشته شود.

صابریان بیان کرد: همزمان با ضرورت‌های جاری کشور، ما به هر شکلی باید در جامعه ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت را تقویت کنیم و مدارس شاهد یکی از ظرفیت‌های مهم برای انجام این مأموریت فرهنگی و تربیتی است.

وی همچنین تاکید کرد: انتظار ما این است که این اقدام هم به تأمین بخشی از دغدغه‌های اقتصادی خانواده‌ها کمک کند و هم زمینه‌ای شود تا خانواده‌هایی که تا امروز فرزندانشان در مدارس شاهد تحصل نکرده‌اند؛ با خیال آسوده‌تر در این مدارس ثبت نام کنند و مدارس شاهد بیش از گذشته به مأموریت اصلی خود در خدمت‌رسانی به جامعه ایثارگری نزدیک شوند.

هاشم صابریان در پایان این گفت‌وگو، به بحث «تنوع مدارس» و برخی اظهارنظرها درباره ادغام یا حذف برخی انواع مدارس از جمله مدارس شاهد اشاره کرد و گفت: بحث تنوع مدارس، نه فقط درباره مدارس شاهد، بلکه درباره کل نظام آموزشی در شورای عالی آموزش‌وپرورش مطرح است و طبیعتاً تصمیم‌گیری‌هایی هم در جریان است. همه ما معتقدیم این حجم از تنوع در مدارس، اگر مدیریت نشود می‌تواند با مفهوم عدالت آموزشی در تعارض قرار بگیرد؛ اما نکته اساسی این است که مدارسی که با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شده‌اند، به‌سادگی قابل حذف یا ادغام نیستند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha