کد خبر 291165
۲۹ فروردین ۱۴۰۵ - ۰۹:۱۸

پزشکیان چه زمانی می‌تواند گرانی را کنترل کند

پزشکیان چه زمانی می‌تواند گرانی را کنترل کند

در نبود نظارت کارای دولت بر بازار و قیمت‌ها؛ افراد طماع به راحتی می‌توانند در قالب کم‌فروشی، فروش در بازار آزاد، بهانه کمبود و یا حتی گرانفروشی علنی و بی مهار؛ عملا یارانه اعطایی دولت را غارت کنند.

به گزارش حیات، رئیس جمهور پزشکیان، اخیرا طی سخنانی در حاشیه بازدید و نظارت ستادی از وزارت جهاد کشاورزی با تأکید گفته است:

"باید یارانه محصولات غذایی و کشاورزی به ویژه آرد و نان به صورت عادلانه و مستقیم به دست مصرف‌کننده در زنجیره تامین و مصرف برسد."[1]

*این سخن رئیس جمهور بسیار حائز اهمیت است. به ویژه اینکه کشورمان در شرایط نسبتا حساسی هم هست و افکار عمومی و اقتصاد کشور تحت تأثیر درگیری محدود ما با آمریکا و اسرائیل قرار دارد.

جمله رئیس جمهور کوتاه است اما یک پیوست بسیار مهم دارد. و آن اینکه اگر دولت می خواهد یارانه اعطایی به محصولات غذایی به صورت عادلانه و مستقیم به دست مصرف کننده برسد؛ راه این قضیه صرفا و فقط از رهگذر "نظارت کارای دولت بر بازار و قیمتها" عبور می کند.

به دیگر سخن اینکه مادام که از نظارت کارای دولت و قوه قضائیه بر بازار و قیمتها خبری نباشد؛ افراد طماع و سودپرستان به راحتی می توانند در قالب کم‌فروشی، فروش در بازار آزاد، بهانه کمبود و یا حتی گرانفروشی علنی و بی مهار؛ عملا یارانه های اعطایی دولت را غارت کنند. آنها همچنین با زیاد کردن بیقاعده نرخ اقلام و خدمات مختلف؛ عملا موجب کم اثر شدن یارانه های دولتی و تنگی معیشت مردم می شوند.

پزشکیان چه زمانی می‌تواند گرانی را کنترل کند؟/ یارانه اعطایی دولت اینگونه غارت می‌شود

کما اینکه مثلا با پدیده "گرانفروشی برخی نانوایان" مواجه شده ایم و یا می بینیم قدرت خرید کالابرگ اعطایی دولت به مردم نسبت به ماه های قبل کمتر شده که این مسئله به شدت جای تأسف دارد.

تأکید می شود که بازار ایران در حال حاضر دچار معضل "گرانی دلبخواهی" و قیمتهای بیقاعده است. گرانی و قیمتهایی که از هیچ قاعده بازاری، دلاری، تحریمی و تورمی پیروی نمی کنند و قابل تأمل آنکه حتی شاهد بودیم رهبر شهید انقلاب اسلامی نیز بارها از این گرانی دلبخواهی انتقاد کرد.

مع الوصف تا این لحظه اتفاق خاصی در بحث مبارزه جدی و بی امان با نرخ های بیقاعده و نظارت بر یارانه های اعطایی وقوع نیافته و معیشت مردم همچنان تحت تأثیر قیمتهای گزافی است که مجددا تأکید می شود از هیچ قاعده خاصی به جز سودپرستی و مکیدن خون مردم پیروی نمی کنند.

رئیس جمهور محترم باید بداند همانطور که اشاره کردیم راه علاج این قضیه شوم فقط نظارت کارا بر بازار و قیمتها و نظارت دولت بر بازار به روش امیرالمومنین علی(ع) است. یعنی دولت باید با شلاق در بازار مایحتاج مسلمین قدم بزند و از بازه رقابتی قیمتها با اقتدار خود دفاع کند.

در اینجا همچنین باید از خدمتگزاری و نجابت دولت رئیس جمهور پزشکیان در ایام درگیری ایران با آمریکا و اسرائیل یک تمجید ویژه را مطرح کرد.

بدین قرار که معیشت مردم دچار مشکل نشد و دولت هم در تمام امورات سیاسی، نظامی، اقتصادی و... کشور با رشادت و نجابت وارد شد و روند زندگی و امورات مردم را تسهیل کرد.

ضمن استقبال از این مردم‌مداری رئیس جمهور پزشکیان بایستی تصریح کرد که خوب است دولت با اقدامات عقلایی در عرصه اقتصاد؛ برکات نجابت خود را در زندگی مردم مستدام کند و با کنترل قیمتها که شاید مهمترین بُعد اقتصاد در معیشت مردم است؛ مجاهدت خود در راه اعتلای ایران تکمیل سازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha