به گزارش حیات، استان پهناور و چهار اقلیم کرمان، جاذبههای طبیعی کم نظیری را در خود جای داده است و ناحیه بکر تخت سرتشتک، از مناطق ییلاقی و یکی از جاذبههای طبیعی گردشگری بخش هنزا از توابع شهرستان رابر محسوب میشود.
ییلاق تخت سرتشتک سرزمینی هموار با پستی و بلندیهای ملایم و پوشیده از چمنزار و برکههای کوچک و چشمههای روان در ارتفاع حدود سه هزار و ۶۰۰ متری از سطح دریا واقع شده که همین ویژگی این ییلاق را به طبیعت پر از شگفتی و زیبایی تبدیل کرده و موجب بازدید گردشگران از تخت سرتشتک شده است.
البته به دلیل ارتفاع بالای منطقه تخت سرتشتک، این ناحیه در اغلب سال غیر مسکونی است و تنها از اردیبهشت و تا آخر تابستان، عشایری از مناطق جنوبی کرمان در این منطقه چادر میزنند و اتراق میکنند که همین زیست عشایری به جاذبههای این منطقه گردشگری میافزاید.
برخی فعالان رسانه ای حوزه گردشگری در روزهای گذشته نسبت به حضور بی رویه گردشگران در قالب تورهای آفرودی و همچنین شخصی در این منطقه و خسارات و تخریب زیست محیط ییلاق تخت سرتشتک هشدار دادند و این ناحیه بکر طبیعی را در معرض خطر جدی دانستند.
حضور گردشگر در تخت سرتشتک محدود است
برای آگاهی از چگونگی وضعیت گردشگری در منطقه تخت سرتشتک به سراغ مسئول میراث فرهنگی شهرستان رابر رفتیم، وی ضمن تایید حضور گردشگران در تابستان در این منطقه به خبرنگار ایرنا گفت: به دلیل ارتفاع زیاد این ییلاق و صعب العبور بودن منطقه شاهد حضور انبوه گردشگران در تخت سرتشتک نیستیم و بیشتر گردشگران حرفه ای به این ییلاق سفر میکنند.
محسن فیروزی اظهار داشت: البته برخی گردشگران در مدت حضور در منطقه با روشن کردن آتش یا تخریب چمنها آسیبهایی را به محیط زیست وارد میکنند اما این به صورت گسترده نیست و موردی است.
وی تاکید کرد: اغلب گردشگران منطقه، گردشگران حرفه ای هستند که در میان آنها تورهای آفرودی نیز وجود دارد که نکات لازم را رعایت میکنند و سعی دارند منطقه بکر تخریب نشود؛ هر چند همانطور که گفتیم مواردی هم ممکن است اتفاق افتد.
مسئول میراث فرهنگی شهرستان رابر ادامه داد: ضمن اینکه ما از این منطقه به صورت منظم بازدید و نظارت داریم، عشایری هم که در این منطقه هستند، خودشان در صورت اقدامات تخریبی مراقب هستند و تذکر میدهند.
تکذیب شایعه ممنوعیت ورود گردشگران
وی با اشاره به انتشار برخی اخبار در رابطه با ممنوعیت ورود گردشگران به منطقه ییلاقی تخت سرتشتک هنزا گفت: هیچگونه ممنوعیت و محدودیتی برای ورود گردشگران به این منطقه وجود ندارد و مسیر دسترسی به این ناحیه گردشگری باز است.
فیروزی افزود: گشتهای مشترک با منابع طبیعی برای رصد حضور گردشگران و جلوگیری از تخریب محیط زیست در این منطقه گردشگری فعال شده است و تذکرات لازم به مسافران و گردشگران داده میشود.
نصب تابلوهای اطلاع رسانی و هشدار
وی با اشاره به کمبود تابلوهای اطلاع رسانی و هشدار در تخت سرتشتک تصریح کرد: در نظر داریم مواردی که نیاز به اطلاع رسانی دارد به صورت تابلو و سایر اقلام در منطقه برای آگاهی گردشگران نصب شود. همچنین معرفی بیشتر این جاذبه گردشگری کم نظیر استان کرمان نیز در دستور کار قرار دارد.
مسئول میراث فرهنگی شهرستان رابر گفت: به دلیل مرتفع و بکر بودن تخت سرتشتک، امکان ساخت هیچ گونه مرکز اقامتی و خدماتی در این ناحیه وجود ندارد، اما گردشگران میتوانند از خدمات ارائه شده در نزدیکی این منطقه مانند بخش هنزا استفاده کنند.
منبع: ایرنا
نظر شما