به گزارش حیات، مهر به نقل از نیوزویک نوشت؛ این نشریه در گزارشی به درسهایی اشاره کرده است که نیروهای پدافند هوایی آمریکا پس از حمله تلافیجویانه ایران به پایگاه هوایی العدید آمریکا در قطر در واکنش به تجاوز واشنگتن علیه تأسیسات هستهای ایران، آموختهاند؛ آن هم در بحبوحه حمله احتمالی چین و کره شمالی به داراییهای واشنگتن در منطقه!
به نوشته نیوزویک، حمله احتمالی چین به تایوان، توسعه زرادخانه موشکی کره شمالی و تحرکات جسورانه و فزاینده هر دو کشور در حریمهای هوایی و دریایی مورد مناقشه، مقامات آمریکایی را بر آن داشته تا تلاشهای خود برای آمادهسازی، از توسعه قابلیتهای پدافندی و دفاع موشکی تا استقرار جنگندههای پیشرفته در پایگاههای واقع در خط مقدم جبهه، را تسریع کنند.
درس ارزشمند ایران به واحدهای پدافندی پاتریوت آمریکا
زمانی که ایران در واکنش به حملات آمریکا در ماه ژوئن با بمبافکن بی -۲ به تأسیسات هستهای فردو، با موشکهای بالستیک به العدید حمله کرد، این فرصت و تجربه را در اختیار نیروهای پدافند پاتریوت آمریکا داد تا موشکهای شلیکشده از سمت نیروهای خارجی را رهگیری کنند.
این حملات که با شلیک ۱۴ موشک به پایگاه العدید همراه بود، برای واحدهای پدافندی آمریکا، مانوری زنده بود؛ واحدهایی که هماکنون در شمال شرقی آسیا در حالت آمادهباش هستند. ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش مدعی شده است که پیش از حمله ایران به پایگاه العدید، تمام پرسنل به جز ۴۴ سرباز که برای کار با ۲ سامانه پاتریوت باقی مانده بودند، تخلیه شدند. کین هفته بعد از حمله نیز مدعی شد که تعداد زیادی موشک رهگیر برای دفاع از پایگاه شلیک شد اما تعداد دقیق موشکهای شلیک شده را محرمانه خواند.
«بنیاد یهودی امنیت ملی آمریکا/JINSA» پیشتر در تحلیلی نوشت که ارتش آمریکا حدود ۳۰ موشک هدایتشونده پاتریوت را به سمت ۱۴ هدف بالستیک ایرانی که به سمت بزرگترین تاسیسات نظامی آمریکا در خاورمیانه در حرکت بودند، شلیک کرد که تنها هزینه موشکها ۱۱۱ میلیون دلار بوده است! ژنرال کین این اتفاق را «بزرگترین مداخله پاتریوتی تاریخ ارتش آمریکا» توصیف کرده است.
تیموتی والتون، عضو ارشد «اندیشکده هادسون» نیز گفته است که این حمله «به تقویت آمادگی پرسنل پدافندی آمریکا کمک کرده و ارتش قصد دارد تا قوای پاتریوتی خود را توسعه دهد.»
والتون اضافه کرد که «پوشش خبری حمله موشکی ایران به العدید قابل توجه بود اما سایر واحدهای ارتش آمریکا که از داراییهای حیاتی در اسرائیل دفاع میکنند و عملیاتهای برای مقابله با موشکها و پهپادها در عراق و سوریه، عملیاتهای فرسایشی را انجام میدهند، کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.»
به ادعای نیوزویک، ارتش آمریکا علاوه بر سامانههای پاتریوت، سامانههای تاد را نیز به منظور تقویت پدافند هوایی آن در بحبوحه تهدید موشکهای دوربرد ایران و همچنین حوثیهای یمن (انصارالله)، در اسرائیل مستقر کرده است. در حال حاضر، دست کم دو سامانه تاد به غرب اقیانوس آرام، یکی در گوام و دیگری در کره جنوبی مستقر شدهاند.
آمریکا بهدنبال عملیاتهایی که در خاورمیانه انجام داد و همچنین پس از تحویل سامانههای پدافندی به اوکراین، باید ذخایر موشکهای رهگیر پاتریوت زرادخانه خود را جایگزین کند.
منبع؛مهر
نظر شما