کد خبر 276531
۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۴

افتتاح طرح‌های اشتغال معلولان در هفته بهزیستی

افتتاح طرح‌های اشتغال معلولان در هفته بهزیستی

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه ۶۲درصد مشاغل ایجادشده برای معلولان در حوزه خدمات است، گفت: در جریان جنگ ۱۲ روزه، ۶هزار مددجو از مراکز به مکان‌های امن منتقل شدند.

به گزارش حیات، سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، امروز در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته بهزیستی با اشاره به تقارن این هفته با ماه محرم و جنگ تحمیلی 12 روزه اظهار کرد: 25 تیر، آغاز هفته بهزیستی است؛ هفته‌ای که امسال با ماه محرم و همچنین جنگ تحمیلی 12 روزه هم‌زمان شده است.

وی افزود: این جنگ با دفاع مقدس مردم و نیروهای نظامی همراه شد و به صلح تحمیلی انجامید؛ شعار وفاق اجتماعی در این 12 روز و پس از آن به‌خوبی تجلی یافت.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه در این مدت دو نوع فعالیت عمده توسط سازمان انجام شد، گفت: نخست، حمایت از جامعه هدف بهزیستی بود؛ تنها در تهران 30 هزار نفر از جامعه هدف به‌صورت شبانه‌روزی نگهداری شدند تا از آسیب مصون بمانند.

انتقال 6 هزار نفر به مراکز امن

وی ادامه داد: با بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی مانند فرزندخواندگی، خانواده میزبان و طرح حامی، توانستیم 6 هزار نفر از مددجویان را به نقاط امن منتقل کنیم؛ در تهران 42 مرکز جابه‌جا شد. به‌عنوان مثال، حوالی شیرخوارگاه آمنه با 60 کودک تنها نیم‌ساعت پس از انتقال، مورد اصابت قرار گرفت و آسیب دید.

حسینی با اشاره به تدارک اسکان اضطراری تصریح کرد: مرخصی کودکان و معلولان، جابه‌جایی مراکز و تأمین نان موردنیاز، بخشی از اقدامات ما بود. با همکاری 25 مؤسسه خیریه، 20 هزار اسکان اضطراری طراحی شد و خوشبختانه با تمهیدات انجام‌شده، خللی در خدمت‌رسانی ایجاد نشد.

وی گفت: در قصر شیرین نیز یکی از مراکز بهزیستی هدف اصابت موشک قرار گرفت که متأسفانه منجر به شهادت یک نفر شد.

20 هزار تماس با اورژانس اجتماعی

حسینی با تأکید بر اینکه خدمات بهزیستی محدود به جامعه هدف نیست، خاطرنشان کرد: ما خدمات پیشگیری، مشاوره، غربالگری، ژنتیک و توانمندسازی را به کل جامعه ارائه می‌دهیم. سامانه 1480 به‌صورت شبانه‌روزی فعال شد و بیش از 20 هزار تماس مرتبط با آثار جنگ و اضطراب پاسخ داده شد. همچنین سامانه 123 خدمات محله‌محور مبتنی بر تاب‌آوری ارائه کرد و طرح «محله تاب‌آور» را طراحی کرده‌ایم.

افتتاح بیش از 10 هزار پروژه در هفته بهزیستی

وی با اشاره به برنامه‌های هفته بهزیستی افزود: «در این هفته، 10 هزار و 569 پروژه افتتاح می‌شود که 77 درصد آن‌ها اشتغال‌زا، 21 درصد مسکن و 2 درصد پروژه‌های اجتماعی و توانبخشی است. ارزش ریالی این پروژه‌ها 52 هزار میلیارد ریال برآورد شده است.»

رئیس سازمان بهزیستی گفت: بیشترین تعداد پروژه در استان‌های کرمان، لرستان، قزوین و کرمانشاه اجرا می‌شود و استان‌های مرکزی، خراسان رضوی، کردستان و کرمان بیشترین ارزش مالی پروژه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

برنامه راهبردی با 23 راهبرد و 114 فعالیت

وی ادامه داد: نظام جامع برنامه‌ریزی را در سازمان طراحی کرده‌ایم و برنامه‌ها را با بازنگری در سیاست‌های دولت در حوزه رفاه اجتماعی، به‌روزرسانی کرده‌ایم. در حال حاضر، یک برنامه راهبردی شامل 23 راهبرد و 114 فعالیت اجرایی داریم که 9 محور آن به حوزه‌هایی مانند سلامت اجتماعی، استعدادیابی، توسعه اورژانس اجتماعی، گسترش مددکاری و حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست اختصاص دارد.

رشد 56 درصدی بودجه سازمان

حسینی درباره اعتبارات سازمان گفت: در دولت سیزدهم، شاخص بودجه‌ای سازمان نسبت به بودجه عمومی کشور به بالاترین سطح یعنی 2.4 درصد رسید که رشد 56 درصدی را نشان می‌دهد.

استخدام 5 هزار معلول

وی افزود: برای نوسازی و تکمیل نیروی انسانی، 2 هزار نیروی جدید جذب کرده‌ایم. آزمون استخدامی سهمیه سه‌درصدی قانون اشتغال معلولان برگزار شد و در 46 دستگاه اجرایی حدود 5 هزار نفر از معلولان استخدام شدند.

رئیس سازمان بهزیستی تأکید کرد: ما توانستیم تعداد مستمری‌بگیران پشت‌نوبت را که 80 هزار نفر بودند، به صفر برسانیم و اکنون در تلاشیم با توانمندسازی مددجویان، از تعداد مستمری‌بگیران کاسته شود.

وی اضافه کرد: یارانه مستمری‌بگیران 40 درصد و یارانه فرزندان شبه‌خانواده نیز 80 درصد افزایش یافته است.

خانه هنر ویژه معلولان

حسینی با بیان اینکه نگاه ما به توانبخشی مبتنی بر استفاده از هنر است، گفت: تاکنون 1610 مرکز توانبخشی به خانه و اتاق هنر مجهز شده و 60 هزار مددجو از این خدمات بهره‌مند شده‌اند. همچنین 130 پایگاه هنری روستایی راه‌اندازی شده و به‌زودی بزرگ‌ترین خانه هنر ویژه افراد دارای معلولیت در تهران افتتاح می‌شود.

کمک‌هزینه کاشت حلزون شنوایی و حمایت از خانواده‌های اوتیسم

وی افزود: کمک‌هزینه کاشت حلزون شنوایی برای 3 هزار نفر در نظر گرفته شده که نسبت به گذشته رشد 20 درصدی دارد. همچنین برای کاهش فشار روانی خانواده‌های دارای کودک اوتیسم، مراکزی ایجاد شده تا امکان نگهداری موقت کودکان به مدت چند روز فراهم شود و والدین بتوانند به امور شخصی مانند سفر یا درمان خود بپردازند.

توسعه اورژانس اجتماعی

حسینی اظهار کرد: اهمیت اورژانس اجتماعی در جنگ 12 روزه کاملاً آشکار شد. تعداد واحدهای اورژانس از 375 در سال 1403 به 376 افزایش یافته و در سال 1404 نیز 29 واحد دیگر به آن اضافه خواهد شد. توسعه این واحدها اکنون محدود به مراکز استان‌ها نیست و 375 شهرستان نیز دارای ساختار اداری اورژانس اجتماعی شده‌اند.

غربالگری زنان سرپرست خانوار و واگذاری مسکن به معلولان

وی با اشاره به اقدامات بهداشتی گفت: برای نخستین‌بار در کشور، غربالگری بیماری‌های شایع زنان سرپرست خانوار در 7 استان آغاز شد و همه زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

او افزود: سال گذشته 14 هزار واحد مسکونی به معلولان اختصاص یافت و 45 هزار و 966 واحد دیگر در دست احداث است. در هفته بهزیستی جاری نیز 1942 واحد مسکونی به معلولان واگذار خواهد شد.

200 هزار اشتغال برای مددجویان

رئیس سازمان بهزیستی از راه‌اندازی صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت خبر داد و گفت: تاکنون 200 هزار مددجو از طریق خدمات سازمان صاحب شغل شده‌اند که تنها در سال گذشته 71 هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.

وی در پایان اظهار داشت: 12 درصد اشتغال ایجادشده در حوزه صنعت، 25 درصد در کشاورزی و دامپروری، و 62 درصد در بخش خدمات بوده است. سال گذشته با کمک مؤسسات خیریه، 5 هزار میلیارد تومان جذب شد. اکنون 11 هزار گروه اجتماعی فعال در کشور داریم و در جنگ 12 روزه نیز پویش «ایران همدل» را راه‌اندازی کردیم که در آن 13 هزار پزشک، روان‌شناس و مددکار برای همکاری داوطلبانه اعلام آمادگی کردند.

منبع؛ تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha