به گزارش حیات، دکتر پیمان صالحی؛ معاون پژوهشی وزارت علوم در نامهای به رؤسای دانشگاهها دستورالعمل مدیریت ایمنی آزمایشگاهها و کارگاهها در زمان بحران را ابلاغ کرد.
این آئیننامه با توجه به ضرورت حفظ ایمنی و سلامت اساتید، دانشجویان، پژوهشگران، کارکنان فنی و همچنین صیانت از تجهیزات و دادههای علمی در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی کشور در شرایط بحران منتشر شده است.
در این آئیننامه به تشکیل شورای ایمنی بحران تاکید شده و همکاری با ادارات پدافند غیر عامل کشور برای اجرای دستورالعملهای عملیاتی مورد تاکید قرار گرفته است.
بر اساس این دستورالعمل؛ با هدف کاهش خطرات، فعالیت انفرادی در آزمایشگاهها و کارگاهها ممنوع شده و فعالیت تنها در حضور حداقل دو نفر مجاز است.
قطع اتصالات و ایمنسازی تجهیزات غیر ضروری، بستن مسیرهای ورود انرژی و ایمنسازی خروج، طبقهبندی و ایمنسازی مواد شیمایی، پایش تهویه و پیشبینی قطعی برق و محافظت از تجهیزات حساس مورد تاکید قرار گرفته است.
همچنین بر اساس این دستورالعمل؛ نقشههای تخلیه باید با همکاری آتشنشانی، اورژانس و تیمهای تخصصی تهیه و در مکانهای قابل مشاهده در آزمایشگاهها نصب شود. ایمنسازی حیوان خانهها و تأمین تجهیزات حفاظت فردی و کمکهای اولیه در آزمایشگاهها انجام شود.
در این دستورالعمل بر مدیریت کپسولهای گاز تحت فشار و تعویق خرید مواد شیمیایی خطرناک و همچنین پشتیبانگیری از دادهها و اسناد علمی تاکید شده است. همچنین هر مرکز پژوهشی باید فردی را به عنوان مدیر بحران منصوب کند تا مسئول هماهنگی اقدامات اضطراری، نظارت بر ایمنی و پاسخدهی در مواقع بحران باشد.
طرح مشخصی برای بازسازی و بازیابی فعالیتها پس از بحران شامل ارزیابی خسارات، تعمیر تجهیزات و بررسی ایمنی و حمایت روانی از کارکنان تدوین و آماده اجرا باشد. گزارش اقدامات انجامشده هر مرکز به دفتر حمایت و پشتیبانی وزارت علوم ارسال شود.
منبع؛ مهر
نظر شما