کد خبر 276413
۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۹

فریبکاری تازه صهیونیست‌ها تا موضع هوشمندانه مقاومت

فریبکاری تازه صهیونیست‌ها تا موضع هوشمندانه مقاومت

منابع آگاه از مذاکرات دوحه با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی علاوه بر تلاش برای تداوم اشغال نظامی غزه به‌دنبال فریبکاری در مسئله ورود و توزیع کمک‌ها در این باریکه نیز هست، تأکید کردند مقاومت قبل از حل این مسائل اساسی وارد پرونده تبادل اسرا نمی‌شود.

به گزارش حیات، با گذشت 10 روز از دور جدید مذاکرات آتش‌بس غزه در دوحه و در حالی که طی روزهای گذشته صهیونیست‌ها مانورهای فریبکارانه زیادی در خلال این مذاکرات انجام داده‌اند، اطلاعات رسیده از منابع آگاه نشان می‌دهد که اسرائیل تلاش دارد قبل از رسیدن به توافق آتش‌بس، خواسته‌های مورد نظر خود را تحمیل کند و واقعیت میدان را تغییر دهد؛ در حالی که مقاومت از ورود به مذاکره درباره تبادل اسرا قبل از حل دقیق مسئله ورود کمک‌ها و توزیع آن در غزه، عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر از این باریکه و تضمین بازسازی ویرانی‌های غزه خودداری می‌کند.

فریبکاری صهیونیست‌ها در پرونده کمک‌های بشردوستانه

در شرایطی که رژیم صهیونیستی تحت حمایت آمریکا از همان ابتدا هم برای رسیدن به یک توافق منطقی وارد مذاکرات نشده بود، خطوط کلی رویکرد این رژیم به مذاکرات دوحه روز به روز روشن‌تر می‌شود؛ جایی که مشخص شده است صهیونیست‌ها در پی تحمیل و تثبیت شروط خود قبل از توافق هستند، به‌گونه‌ای که توافقی منعقد گردد که آنها هر زمان خواستند آن را نقض کنند.

با وجود اینکه پیشتر گفته شده بود مسئله مربوط به ورود و توزیع کمک‌ها در غزه در جریان مذاکرات کنونی تا حدود زیادی حل شده است، اما اطلاعات نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی با ورود 500 کامیون کمک در روز به غزه از هفته پیشِ‌رو موافقت کرده است؛ اما به‌طوری که آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) که مهمترین و مؤثرترین نهاد بین‌المللی در کمک‌رسانی به مردم فلسطین به‌شمار می‌رود و شاهد وقایع نکبت و مسئله آوارگان فلسطینی نیز بوده، در روند توزیع کمک‌ها در غزه مشارکت نداشته باشد،

این در حالی است که آژانس آنروا به‌عنوان بخش اصلی سیستم سازمان ملل در کمک به فلسطینی‌ها آمادگی خود را برای دریافت و توزیع کمک‌ها به‌محض ورود به نوار غزه اعلام کرده است. آنروا در بیانیه‌ای تأکید کرد که هزاران کارمند این آژانس برای توزیع کمک‌ها در غزه آماده هستند و امکانات لجستیکی لازم را فراهم کرده‌اند و آنروا در واقع ستون فقرات اقدامات بشردوستانه در غزه است.

موضع هوشمندانه مقاومت در مذاکرات

در همین زمینه منابع آگاه در گفتگو با روزنامه الاخبار لبنان درباره تله‌های جدید رژیم صهیونیستی در پرونده کمک‌رسانی به غزه از جمله اصرار این رژیم بر حفظ سازوکار نهاد موسوم به «بنیاد بشردوستانه غزه» که توسط آمریکا و اسرائیل در چهار مرکز در جنوب و مرکز نوار غزه اجرا می‌شود و تاکنون نزدیک به 1000 غیرنظامی فلسطینی که برای دریافت کمک‌ها به این مراکز رفته بودند، توسط نیروهای اشغالگر قتل‌عام شده‌اند، هشدار دادند.

بر اساس این گزارش‌ها، مقامات رژیم اشغالگر اصرار دارند که مقادیری سوخت را از طریق شرکت «الخزندار» که برای این نهاد آمریکایی کار می‌کند، به مراکز درمانی غزه وارد کنند که همین مسئله موجب شده است هشدارهای زیادی در مورد فریبکاری طرف آمریکایی ـ صهیونیستی در پرونده انتقال کمک‌های بشردوستانه به غزه مطرح گردد.

با توجه به این موضوع و همزمان با امتناع صهیونیست‌ها از عقب‌نشینی از غزه و اصرار آنها برای اشغال نظامی بیش از 40 درصد مساحت این باریکه، منابع آگاه گزارش دادند که مقاومت فلسطین از باز شدن پرونده اسرا و ورود به مذاکره در مورد تبادل اسرا قبل از حل سه مسئله اساسی یعنی کمک‌رسانی به غزه، عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر و تضمین بازسازی این باریکه، خودداری می‌کند،

بر این اساس، با وجود اینکه مقاومت فلسطین در مورد مسئله تبادل اسرا از خود نرمش و انعطاف‌پذیری نشان داده است، اما با توجه به فاجعه انسانی بزرگ غزه و گرسنگی مداوم مردم این باریکه، تیم مذاکره‌کننده حماس بر لزوم حل دقیق مسئله کمک‌رسانی به غزه تأکید دارد؛ به‌ویژه اینکه اکنون تقریباً نیمی از جمعیت غزه در مرحله سوءتغذیه شدید قرار دارند که علاوه بر فاجعه مرگ بر اثر گرسنگی، منجر به بیماری‌های کشنده ناشی از قحطی می‌شود.

همچنین اطلاعات حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی سعی دارد سازمان برنامه جهانی غذا را مجبور کند مسیرهایی برای ورود کمک‌ها به غزه انتخاب کند که دارای خیابان‌های شلوغ و مملو از آوارگان است و به این ترتیب هرج‌ومرج در روند توزیع کمک‌ها ادامه داشته باشد.

در مورد محور موراگ در جنوب نوار غزه هم صهیونیست‌ها همچنان اصرار به ماندن در این محور دارند اما مقاومت خواستار کامل خروج اشغالگران از آنجا شده است. در پی اعتراضاتی که به مواضع رژیم صهیونیستی در مذاکرات دوحه صورت گرفت، به‌ویژه تشدید فشارهای خانواده‌های اسرای صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم دیروز جلسه کابینه را برگزار کرد که طی آن ارتش اسرائیل طرح جدیدی برای عقب‌نشینی از محور موراگ ارائه داد. شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت که ارتش اسرائیل به مقامات سیاسی اطلاع داده است قادر به مدیریت پیامدهای عقب‌نشینی گسترده از محور موراگ است.

توطئه صهیونیست‌ها برای ازسرگیری جنگ بعد از توافق

از طرف دیگر طی دو روز گذشته نتانیاهو سلسله جلساتی را برای ارزیابی پیشرفت مذاکرات دوحه با هدف از بین بردن هرگونه تهدیدی علیه کابینه و ائتلاف خود در سایه وجود گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر استعفای ایتمار بن گویر و بزالل اسموتریچ، وزرای فاشیست این کابینه برگزار کرده است،

در همین زمینه روزنامه عبری معاریو به‌نقل از منابعی گزارش داد که نتانیاهو، بن‌گویر و اسموتریچ را به جلسه‌ای ویژه خارج از چارچوب کابینه دعوت کرده و در گفتگوهای خصوصی به آنها گفته است که این توافق تکمیل خواهد شد و منجر به سقوط کابینه نمی‌شود.

همچنین رسانه‌های عبری گزارش دادند که اسموتریچ و بن‌گویر از نتانیاهو خواستند متعهد شود بعد از مرحله اول توافق آتش‌بس، جنگ از سر گرفته شود و نتانیاهو هم به آنها تضمینی برای ازسرگیری جنگ داده است، در این زمینه شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که نتانیاهو به اسموتریچ قول داده است بعد از آتش‌بس، مردم غزه به جنوب این باریکه منتقل شوند و محاصره سنگین علیه آنها اعمال گردد.

از طرف دیگر، شب گذشته جنبش حماس در بیانیه‌ای از دیدار هیئت این جنبش به‌ریاست محمد درویش، رئیس شورای رهبری حماس با هیئتی از جنبش جهاد اسلامی به‌ریاست زیاد النخاله، دبیرکل این جنبش خبر داد.

حماس اعلام کرد که هیئت‌های مذکور درباره تحولات انجام‌شده در مذاکرات دوحه گفتگو و تأکید کردند که هرگونه مذاکره‌ای باید منجر به تحقق اهداف و آرمان‌های ملت فلسطین شود که پایان جنگ، خروج کامل نیروهای اشغالگر صهیونیستی از غزه، بازگشایی گذرگاه‌ها و بازسازی این باریکه در رأس آنها قرار دارد.

منبع؛ تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha