به گزارش حیات، مایکل میلشتاین تحلیلگر روزنامه یدیعوت آحارانوت در شماره روز سهشنبه این رسانه عبریزبان اعتراف کرد: اسرائیل بعد از گذشت 3 ماه و نیم از شروع مجدد جنگش در نوار غزه، همچنان شکاف بزرگ و عمیق اولین روز جنگ را پیشِروی خود میبیند و هنوز هم در تحقق دو هدف اصلی و اولیه جنگ یعنی از بین بردن توانمندیهای حماس (چه نظامی و چه اداری) و آزادی تمامی اسرا ناکام مانده است.
بهاعتراف این تحلیلگر که رئیس انجمن پژوهشهای فلسطینی مرکز دایان دانشگاه تلآویو است؛ ارتش اسرائیل در زمان حاضر بر اکثر مناطق نوار غزه سلطه پیدا کرده است اما با وجود این، حاکم اصلی غزه حماس است، این حماس است که جنگ را بهشکل دلخواه خود مدیریت میکند و شرایط عمومی در این منطقه را بهخلاف ادعای گفتمان رسانهای اسرائیل که از وجود هرجومرج در آن سخن میگوید، اداره میکند.
میلشتاین میافزاید: باید اعتراف کرد حماس همچنان سلسلهمراتب و هرم فرماندهی خود را حفظ کرده و دارای ساختار تصمیمگیری است، هرجومرج عمومی قابلتوجهی در این منطقه دیده نمیشود و جایگزین و آلترناتیوی هم برای حماس در زمان حاضر در نوار غزه نمیتوان متصور شد، فشارهای واردشده هم نتوانسته است مواضع حماس را در رابطه با شرایط توافق مبادله اسرا تغییر بدهد، این در حالی است که پروژههای اجراشده در این منطقه و در رأس آنها توزیع کمکها و مسلح کردن گروههای شبهنظامی برای جنگ با حماس نیز به نقطه رکود و شکست درجا میزنند.
اسرائیل در ادامه مسیر اجرای برنامههای خود در نوار غزه بعد از چند پیچ باز هم خود را در تقاطع راهبردی یافته است که بیش از یک سال پیش در همان نقطه حضور داشت تا باز خود را در برابر همان دو گزینه بد ببیند؛ یا باید نوار غزه را بهطور کامل به اشغال خود در آورد و یا هزینه سنگین پایان جنگ و عقبنشینی از نوار غزه را به جان بخرد.
در واقع اسرائیل نمیداند باید راهبرد لبنان قبل از سال 2000 را در غزه در دستور کار خود قرار بدهد یا برنامههای لبنان بعد از سال 2024 را به اجرا بگذارد.
بهنوشته این رسانه؛ اسرائیل همچنان نمیداند که باید رویکرد حضور و اشغال بالفعل را به پیش ببرد یا الگوی فعلی بهکاررفته در لبنان را مدنظر خود قرار بدهد.
در این بین برخی از توهمات و خیالپردازیهایی هم منتشر میشوند که ادعا میکنند اسرائیل توانمندی شکست حماس را طی چند ماه دارد، در چارچوب این خیالپردازی امکان انتقال مسئولیت اداره نوار غزه را به کشورهای عربی نیز مطرح میکنند در حالی که تا این لحظه هیچ کشور عربی حاضر به پذیرش این مسئولیت نشده است.
این تحلیلگر صهیونیست در پایان به رژیم صهیونیستی توصیه میکند از توهمات دستیابی به پیروزی قاطع در نوار غزه دست بردارد، چون در غیر این صورت باید در لحظهای خود را مجبور به مدیریت دو میلیون ساکن نوار غزه آن هم در منطقهای که از عملیات شبهنظامی، جنگهای پارتیزانی خواهد یافت در حالی که خطر انزوای بینالمللی از یک سو و چنددستگی داخلی حادی از سوی دیگر بهشدت تشدید خواهد شد، در عین حال خبری از آزادی اسرایش هم نخواهد بود.
منبع؛ تسنیم
نظر شما