به گزارش حیات، مهدی پیرصالحی روز دوشنبه در همایش روز جهانی غذا که در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، افزود: همانگونه که اتحادیه اروپا این سامانه را برای هشدار سریع غذایی دارد، ما نیز نسخه بومی آن را طراحی کردهایم.
وی توضیح داد: این سامانه ملی هشدار سریع ایمنی غذا گام بلندی در مسیر شفافسازی و هوشمندسازی نظارتها است و تلاش داریم امکان اتصال آن به سامانه اروپایی را فراهم کنیم.
پیرصالحی ادامه داد: با راه اندازی این سامانه، ایران در جمع معدود کشورهایی قرار میگیرد که دارای سامانه هشدار سریع ملی برای ایمنی غذا و خوراک دام هستند.
معان وزیر بهداشت یادآور شد: سازمان غذا و دارو مرجع اصلی نظارت بر ایمنی و سلامت محصولات غذایی و هدف این سازمان حصول اطمینان از کیفیت و سلامت مواد غذایی مصرفی مردم است.
فعالیت ۵۴۷ آزمایشگاه زیر نظر سازمان غذا و دارو
وی اضافه کرد: این سازمان برخورداری از شبکه گستردهای متشکل از ۵۴۷ آزمایشگاه مجاز از جمله یک آزمایشگاه مرجع، ۵۳ آزمایشگاه تخصصی دانشگاهی، نقش کلیدی در پایش و کنترل ایمنی غذا ایفا میکند.
پیرصالحی ادامه داد: آزمایشگاه کنترل غذا و داروی کشور موفق به دریافت دو گواهی رسمی از سازمان جهانی بهداشت و تأییدیه اتحادیه اروپا در حوزه آزمون آفلاتوکسین شده است که این موفقیت شرط لازم برای صادرات محصولاتی مانند پسته به بازارهای اروپایی محسوب میشود.
وی با اشاره به همکاری بینبخشی در نظام نظارت غذایی اظهار کرد: نظارتها در تعامل نزدیک با وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت بهصورت زنجیرهای از مزرعه تا سفره اجرا میشود و در این مسیر، محصولات تراریخته نیز هنگام ترخیص، از نظر ژنتیکی بررسی و برچسبگذاری میشوند.
اجرای طرحهای ملی در حوزه پایش آلایندههای غذایی
رئیس سازمان غذا و دارو از اجرای طرحهای ملی در حوزه پایش آلایندههای غذایی خبر داد و گفت: در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ حدود ۳۵ هزار نمونه برای باقیمانده آفتکشها، ۲۵ هزار نمونه برای فلزات سنگین و ۲۱ هزار نمونه از نظر نیترات بررسی شدهاند.
پیرصالحی افزود: برنامه ارتقای سلامت شیر و فرآوردههای لبنی با محوریت کاهش آنتیبیوتیکها و افزودنیها همچنین همکاری با مدارس در حال اجراست و برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس از ۱۲ سال پیش آغاز شده و اکنون به کمتر از ۲ درصد رسیده که مطابق با استانداردهای بینالمللی است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به توانمندی آزمایشگاههای تخصصی غذا، گفت: آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی کشور موفق به دریافت مجوزهای بینالمللی شده و در سطح منطقهای جایگاه معتبری دارد.
رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر ضرورت همکاری بینبخشی برای تأمین ایمنی غذایی، افزود: تعامل مؤثر و سازندهای میان سازمان غذا و دارو و سایر نهادهای مسئول در حوزه غذا شکل گرفته است و نظارت مؤثر بر فرآیند تولید محصولات کشاورزی زمانی محقق میشود که شناسهگذاری کامل این محصولات انجام شود. وزارت جهاد کشاورزی باید در این مسیر با سرعت بیشتری اقدام کند.
منبع؛ ایرنا
نظر شما