کد خبر 274117
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۷

فیلیپین قرارداد خرید تسلیحاتی با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد

فیلیپین قرارداد خرید تسلیحاتی با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد

فیلیپین با تعلیق قرارداد خرید سلاح‌های اسرائیلی به دلیل تأخیر صنایع جنگ افزار رژیم صهیونیستی در آماده‌سازی آن، اعلام کرد، درصورتی که این رژیم حاکمیت فیلیپین بر منطقه دریایی مورد مناقشه با چین را به رسمیت بشناسد، بر قرارداد پایبند خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری حیات، ایرنا به نقل از روزنامه صهیونیستی کلکلیست نوشت؛ وزارت دفاع فیلیپین قراردادهای جدید با شرکت‌های تسلیحاتی اسرائیلی را به حالت تعلیق درآورده است.

بر اساس این گزارش، در پی تأخیر شرکت‌های صنایع جنگ‌افزاری رژیم صهیونیستی برای تأمین سلاح‌های درخواستی فیلیپین، مقامات این کشور اعلام کردند که در صورت اعلام رسمی این رژیم مبنی بر به رسمیت شناختن حاکمیت فیلیپین بر منطقه دریایی مورد مناقشه با چین پایبند بر قرارداد خواهد ماند.

با این حال، رژیم صهیونیستی در مورد مناقشه مورد بحث تلاش می‌کند موضع بی‌طرفانه‌ای را اتخاذ کند، اما فیلیپین قرارداد تسلیحات را منوط به این جهت‌گیری سیاسی کرده و در صورت امتناع این رژیم، قرارداد تسلیحاتی لغو خواهد شد و هزینه این لغو متوجه صنایع جنگ‌افزاری رژیم صهیونیستی خواهد بود.

این روزنامه صهونیستی نوشت که رژیم صهیونیستی و فیلیپین روابط گسترده‌ای دارند و در دهه گذشتهف زمان ریاست جمهوری «رودریگو دوترته»، قراردادهای بزرگ تسلیحاتی امضا کرده‌اند. این قراردادها شامل تجهیزات جنگی شرکت فناوری و تولید جنگ‌افزار اسرائیلی «رافائل»، توپ‌ها و پهپادهای «آتاموس» شرکت صنایع تولید جنگ‌افزاری «البیت سیستمز» و کشتی‌های جنگی جدید از کارخانه‌های کشتی‌سازی اسرائیل به ارزش تقریبی ۲۰۰ میلیون دلار بود.

علاوه بر این رودریگو دوترته، رئیس‌جمهور سابق فیلیپین قرارداد خرید یک جت مسافربری برای شرکت صنایع هوافضای فیلیپین، در قراردادی به ارزش حدود ۴۰ میلیون دلار امضا کرده بود.

با این حال، دو سال پیش «فردیناند مارکوس» رئیس جمهور فیلیپین شد و ماه گذشته، دوترته نیز به اتهام جنایت علیه بشریت و با حکم دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه که علیه او صادر کرده بود، در فرودگاه مانیل فیلیپین دستگیر شد.

در جریان سفر دوترته به سرزمین‌های اشغالی در سال ۲۰۱۸ و دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بیش از ۲۰ توافق به امضا رسید. این قرارداد در حالی امضا شد که آمریکا و دیگر کشورها بابت نقض‌های حقوق بشری دوترته از فروش تسلیحات به این کشور امتناع کرده بودند.

با این حال، شرکت‌های صنایع جنگ‌افزاری رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه و عرضه محصولات به ارتش این رژیم، تلاش کردند تاریخ تحویل سلاح را به تأخیر بیندازند. همزمان، مانیل، پایتخت فیلیپین منتظر تحویل تجهیزاتی بود که در گذشته به شرکت البیت سیستمز سفارش داده بودند و تلاش وزارت جنگ اسرائیل برای جلب رضایت وزارت دفاع فیلیپین فایده‌ای نداشت. حتی سفر «ایال زمیر»، مدیرکل وقت وزارتخانه که اکنون رئیس ستاد کل است، موضع فیلیپین را که خواستار رعایت مهلت‌های تحویل از سوی شرکت البیت سیستمز بود، تغییر نداد.

صنایع جنگ‌افزاری رژیم صهیونیستی به کلکلیست گفت که بحران این روابط با شروع ریاست جمهوری جدید فیلیپین، تشدید یافته و برخلاف تلاش‌های البیت سیستمز و وزارت جنگ رژیم صهیونیستی برای حل و فصل مسائل، مانیل موضع خود را تغییر نداده است.

با این حال، مانیل در حال حاضر این امر را منوط به اعلامیه‌ای رسمی از سوی مقامات ارشد سیاسی، نخست‌وزیر یا وزیر امور خارجه کرده است که طبق آن رژیم صهیونیستی حاکمیت فیلیپین را بر فضای دریایی مورد مناقشه در دریای چین جنوبی به رسمیت بشناسد.

بر اساس گزارش کلکلیست، دولت فیلیپین در درخواست خود تلاش می‌کند رژیم صهیونیستی را مجبور به جانبداری کند، در حالی که تل‌آویو ترجیح می‌دهد به اظهارات کلی در مورد لزوم حل مسالمت‌آمیز اختلاف بسنده کند.

فیلیپین قرارداد خرید تسلیحاتی با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد

یک منبع امنیتی ارشد آگاه به این موضوع به کلکلیست گفت: آنها اصرار دارند که اسرائیل حاکمیت آنها را در دریای چین جنوبی به رسمیت بشناسند، همانطور که حدود دو سال پیش حاکمیت مراکش بر صحرای غربی را به رسمیت شناخت.

این منبع ارشد صهیونیستی تأکید کرد که فیلیپین تا زمانی که رژیم صهیونیستی اعلامیه‌ای رسمی مبنی بر حاکمیت این کشور بر فضای دریایی مورد مناقشه در دریای چین جنوبی ارائه نکند، مانیل قراردادهای تسلیحاتی را با آنها امضا نخواهد کرد.

کلکلیست نوشت: در حالی که برخی قراردادهای امنیتی در فیلیپین در هاله‌ای از ابهام قرار دارند، قرارداد امضا شده با شرکت کشتی‌سازی اسرائیل برای تأمین نه ناوچه جنگی موشک‌انداز است. این معامله‌ که به ارزش تقریبی ۲۰۰ میلیون دلار است، نهمین ناو جنگی ماه آینده به نیروی دریایی فیلیپین تحویل داده خواهد شد.

طبق برآوردها، در سال‌های اخیر، خریدهای تسلیحاتی فیلیپین از شرکت‌های اسرائیلی به طور متوسط ‌سالانه ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.

به گفته یک منبع امنیتی مرتبط با این موضوع، درخواست‌های صنایع جنگ‌افزاری رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر از وزارت جنگ و وزارت امور خارجه این رژیم برای حل اختلاف با فیلیپین تاکنون با مقاومت مواجه شده است.

یک منبع دیگر هشدار داد که اگر وزارت دفاع فیلیپین قرار داد خود را با صنایع جنگ‌افزاری لغو کند، شرکت‌های کشورهای دیگر مانند ایالات متحده، فرانسه و ترکیه برای فروش سلاح به فیلیپین رقابت خواهند کرد. وی افزود: تا زمانی که سیاستمداران اسرائیلی مسائل خود را با سیاستمداران مانیل حل و فصل نکنند، ما در معرض خطر از دست دادن قرارداد هستیم.

به گفته «لورن داگان عاموس»، یکی از کارشناسان منطقه هند و اقیانوس آرام، رژیم صهیونیستی در پاسخ خود به بحران دریای چین دچار تردید است و از سوی دیگر، فیلیپین انتظارات اغراق‌آمیزی از آنها دارد و به دلیل روابط نتانیاهو با دوترته، موضع سختگیرانه‌تری را نسبت به این رژیم در نظر گرفته است.

از دیدگاه فیلیپین، این اتفاق با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی علاقه زیادی به ارتقای روابط با این کشور دارد، به سادگی رخ نمی‌دهد.

شرکت البیت سیستمز با اعلام اینکه فیلیپین به عنوان یک مشتری مهم صنایع جنگی رژیم صهیونیستی است تلاش می‌کند که با ارائه راه حلهای متنوع رضایت مقامات فیلیپینی را جلب کند.

در همین راستا، وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که در حال مذاکره با مقامات نهادهای امنیتی و صنایع دفاعی فیلیپین است. وزارت خارجه گفت: این ادعا که موضع اسرائیل در مورد مسئله دریای چین جنوبی، تعیین‌کننده در این زمینه است، بی‌اساس است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha