کد خبر 273976
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۴

کاوشگر فضایی مرده، زنده شد

کاوشگر فضایی مرده، زنده شد

مهندسان ناسا مجموعه‌ای از پیشرانه‌های کاوشگر «وویجر۱» را که بیست و یک سال قبل ازکارافتاده بود، دوباره به کار انداختند.

به گزارش پایگاه خبری حیات ، فارس به نقل از ساینس تک دیلی نوشت؛ باتوجه‌به اینکه کاوشگر «وویجر۱» اکنون در فضای عمیق بین ستاره‌ای قرار دارد، احیای فعالیت آن اهمیت زیادی داشت. اما این مشکل با بازگشت پیشرانه‌های آن به حالت عادی برطرف شد. محققان ناسا پس از قطعی طولانی‌مدت ارتباطات با وویجر۱، تلاشی پیچیده برای بازیابی سیستم غیرفعال شده پیشرانه آن انجام دادند.
این تلاش‌ها سرانجام نتیجه داد و یک کاوشگر تقریباً فراموش شده به دنیای فناوری بازگشت. علت این رویداد آن بود که پیشرانه‌های اصلی کاوشگر مذکور که به کنترل جهت‌گیری وویجر۱ کمک می‌کردند به دلیل گرفتگی ناشی از تجمع و رسوب پسماندها و ذرات مختلف تقریباً از کار افتادند و تداوم این وضعیت تا پاییز باعث می‌شد آنها به طور دائمی غیرعملیاتی شوند و ارتباط این کاوشگر با زمین بعد از تقریباً نیم‌قرن قطع شود. ناسا باید این پیشرانه‌های پشتیبان را تا دو هفته پیش احیا می کرد.
زیرا قرار بود پس از آن آنتن قدرتمند زمینی مسئول ارسال دستورات به وویجر ۱ و کاوشگر دوقلوی آن، وویجر ۲، برای اجرای یک عملیات ارتقای برنامه‌ریزی شده، برای چندین ماه از کار بیفتد. هر دو کاوشگر وویجر که چهل و هشت سال قبل به فضا پرتاب شدند، اکنون با سرعت حدود ۳۵۰۰۰ مایل در ساعت در فضای بین ستاره‌ای پرواز می‌کنند. برای ارتباط با زمین، آنها از پیشرانه‌های کوچک برای تنظیم جهت قرارگیری و برقراری ارتباط استفاده می‌کنند و آنتن‌های خود را دقیقاً به سمت سیاره زمین نگه می‌دارند تا بتوانند علائم مخابراتی را ارسال و دریافت کنند.

هر وویجر مجموعه‌ای از پیشرانه‌های اصلی دارد که حرکات آن را در چندین جهت کنترل می‌کنند. پیشرانه‌های جداگانه برای نوع خاصی از حرکت به نام حرکت چرخشی نیز در نظر گرفته شده‌اند. این حرکت ظریف به فضاپیما کمک می‌کند تا روی ستاره مدنظر قفل شود و با آن در یک راستا قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha