کد خبر 273911
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶

نبرد برای پاسپورت آمریکایی روی آنتن!

نبرد برای پاسپورت آمریکایی روی آنتن!

پیشنهاد تولید مسابقه تلویزیونی «آمریکایی» برای رقابت مهاجران در کسب تابعیت آمریکا، واکنش‌های گسترده و جنجالی برانگیخته است.

به گزارش پایگاه خبری حیات، وزارت امنیت داخلی آمریکا در اقدامی بی‌سابقه، پیشنهاد برگزاری مسابقه‌ای تلویزیونی به نام «آمریکایی» (The American) را بررسی می‌کند که در آن مهاجران برای کسب تابعیت ایالات متحده رقابت خواهند کرد. این ایده جنجالی‌ که توسط راب وورشاف، تهیه‌کننده کهنه‌کار برنامه‌هایی چون «دودمان داک»، مطرح شده، موجی از بحث و جدل به راه انداخته است.

این ایده، سوالی مشترک را به تمام اذهان متبادر کرده است؛ این برنامه جشن هویت آمریکایی است یا نمایشی توهین‌آمیز و گلادیاتورگونه‌ برای سرگرمی؟ به گزارش هالیوود ریپورتر، وورشاف، مهاجری کانادایی، هدف از این رئالیتی‌شو را «تجلیل از روح آمریکایی» در دورانی می‌داند که «روحیه ملی در پایین‌ترین سطح است».

او در فیس‌بوک نوشت: «این برنامه نه توهین‌آمیز است و نه تحقیرکننده؛ بلکه ادای احترامی به ارزش‌های آمریکایی است.» با این حال، منتقدان می‌گویند تبدیل فرآیند حساس اعطای تابعیت به یک نمایش تلویزیونی، شأن مهاجران را زیر سؤال می‌برد و می‌تواند آنها را به ابزاری برای سرگرمی یا بهره‌برداری سیاسی تبدیل کند.

چالش‌های آمریکایی برای رویای شهروندی
وورشاف در گفت‌وگو با وال‌استریت ژورنال توضیح داد که شرکت‌کنندگان باید در چالش‌هایی با تم آمریکایی، مانند استخراج طلا در معادن سان فرانسیسکو یا مونتاژ خودروی فورد مدل تی، رقابت کنند. گفتنی است استخراج طلا از مشاغل اصلی بنیانگذاران آمریکا بوده و فورد مدل تی نیز اولین خودروی جهان است که در دهه اول قرن بیستم و در مقیاس صنعتی تولید و به بسیاری از کشورها از جمله ایران شد.

او تأکید کرد ‌شکست در این چالش‌ها تأثیری بر پرونده مهاجرتی شرکت‌کنندگان نخواهد داشت‌ اما برندگان ممکن است به‌عنوان پاداش، تابعیت دریافت کنند. این ایده‌ که به گفته وورشاف از برنامه‌های محبوبی مثل «بازمانده» (Survivor) الهام گرفته، قرار است ترکیبی از آموزش تاریخ آمریکا، رقابت فیزیکی و داستان‌های شخصی مهاجران باشد. جالب اینجاست که وورشاف ادعا می‌کند این پیشنهاد را پیش‌تر به دولت‌های اوباما و بایدن ارائه کرده‌ اما هرگز با رد قاطع مواجه نشده است و تنها مشکل اوباما و بایدن زمان‌بندی ساخت و تولید بوده نه محتوا.

حمایت‌ها و تکذیب‌ها
دیلی‌میل مدعی شد کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی، از این پروژه حمایت کرده‌ اما دستیار او این ادعا را تکذیب کرد. وورشاف نیز تأیید کرد ‌ به طور مستقیم با نوم گفت‌وگو نکرده‌ اما با همکاران او در تماس بوده است. این تناقض‌ها به گمانه‌زنی‌ها دامن زده که آیا این برنامه بخشی از استراتژی دولت برای جلب توجه رسانه‌ای است یا تنها ایده‌ای تجاری برای جذب مخاطب.

البته با توجه به شخصیت نوم که سعی دارد نسخه‌ای جنجالی و زنانه از دونالد ترامپ به نمایش بگذارد، بعید نیست که دیر یا زود با حمایت جانانه از این برنانه، آن را روانه آنتن کند. به ویژه اینکه ایده «آمریکایی» به دلیل ماهیت غیرمتعارفش، توجه ویژه‌ای را جلب کرده ‌ و نوم هم فردی است که برای جلب توجه تا السالوادور و زندان مشهورش رفت و کنار زندانیان آن که تعدادی از آنها مهاجران اخراج شده از آمریکا بودند، عکس یادگاری گرفت.

سابقه‌ای از جنجال‌های مهاجرتی در رسانه‌ها
این اولین بار نیست که موضوع مهاجرت در آمریکا به سوژه‌ای رسانه‌ای تبدیل می‌شود. در دوران پیشین ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، وزارت امنیت داخلی میلیون‌ها دلار صرف برنامه‌سازی و تبلیغاتی کرد که مهاجران غیرقانونی را به ترک خاک آمریکا ترغیب می‌کرد. در سال ۲۰۱۸، برنامه‌ای جنجالی به نام «یخ‌شکن‌ها» (Ice Breakers) که قرار بود مأموران اداره مهاجرت و گمرک (ICE) را در حال دستگیری مهاجران غیرقانونی نشان دهد، به دلیل انتقادات گسترده لغو شد.

منتقدان می‌گویند «آمریکایی» نیز ممکن است به سرنوشتی مشابه دچار شود، زیرا خطر ساده‌سازی مسئله پیچیده مهاجرت و تبدیل آن به سرگرمی تجاری را به همراه دارد. به ویژه باید به واکنش کاربران آمریکایی در شبکه‌های اجتماعی رجوع کرد. پست‌های منتشرشده در شبکه اجتماعی ایکس نشان‌دهنده واکنش‌های متفاوتی است.

بخش عمده‌ای از کاربران این ایده را «شرم‌آور» و «توهین به مهاجران» خوانده‌اند، در حالی که عده‌ای نیز آن را «خلاقانه» و فرصتی برای نمایش داستان‌های الهام‌بخش آمریکایی برای مهاجران می‌دانند. کارشناسان مهاجرت هشدار داده‌اند که این برنامه ممکن است انتظارات غیرواقعی در میان مهاجران ایجاد کند و فرآیند قانونی اعطای تابعیت را که به‌طور معمول سال‌ها طول می‌کشد، به یک بازی رسانه‌ای زود بازده تقلیل دهد.

داده‌های اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳، بیش از ۸۷۸ هزار نفر تابعیت آمریکا را دریافت کردند اما این فرآیند شامل بررسی‌های امنیتی سختگیرانه و انتظار طولانی است.

منبع: روزنامه هفت صبح

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha