کد خبر 273271
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰

۷۹ فروشنده ابزار تقلب در کنکور دستگیر شدند

۷۹ فروشنده ابزار تقلب در کنکور دستگیر شدند

رئیس پلیس فتا کشور سردار وحید مجید می‌گوید که ۴۰ نفر که ادعای فروش سؤالات کنکور را داشتند و همچنین ۷۹ نفر دیگر که ابزار تقلب و پنهان‌ساز را به فروش می‌رساندند شناسایی و دستگیر شدند.

به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از فارس، رئیس پلیس فتا کشور سردار وحید مجید در نشست خبری با اصحاب رسانه آخرین عملکرد پلیس فتا در فضای مجازی، انواع روش‌ها و ترفندهای کلاهبرداری و آمار دستگیری مجرمان سایبری را تشریح کرد.سردار مجید گفت: 180 درصد ضریب نفوذ استفاده‌کنندگان از تلفن همراه را با افزایش 5 درصدی نسبت به سال گذشته شاهد هستیم.وی با بیان اینکه تأمین امنیت حقوق کاربران فضای سایبری را پلیس فتا به عهده دارد تصریح کرد: سال گذشته 170 هزار پرونده در حوزه جرائم سایبری تشکیل شد.سردار مجید با اعلام اینکه 94 درصد پرونده‌ها را پلیس فتا کشف کرده است تصریح کرد: کلاهبرداری اینترنتی و آنلاین 41 درصد جرایم کلاهبرداری در فضای مجازی است؛ همچنین برداشت غیرمجاز،دسترسی غیرمجاز به داده‌ها، هتک حیثیت و مزاحمت اینترنتی از جمله دیگر اولویت‌های مهم در پلیس فتا ست.وی گفت: درفراوانی میزان جرایم، 15 درصد به فتا تهران بزرگ تعلق دارد، خراسان رضوی و اصفهان با 9 درصد در رتبه دوم و فارس رتبه سوم و خوزستان رتبه بعدی را به خود اختصاص داده است. رئیس پلیس فتا کشور اعلام کرد: در حوزه مبارزه با پرونده‌های سازمان‌یافته که دارای شاکیان زیادی هستند در حوزه کپی کارت‌بانکی 51 پرونده کثیرالشاکی تشکیل شد و 135 متهم دراین‌رابطه دستگیر شدند.وی با بیان اینکه اسکیمینگ یکی از جرایم پرتکرار است گفت: برداشت‌های اینترنتی غیرمجاز را نیز با ۹۲ پرونده کثیرالشاکی از دیگر مواردی بوده که پلیس فتا بدان پرداخته است؛ همچنین در حوزه کلاهبرداری‌های اینترنتی و قمار و شرط‌بندی هم پرونده‌های فراوانی داشتیم.
رئیس پلیس فتا به رصد فضای مجازی اشاره و تصریح کرد: بالغ بر ۷۵ تا ۸۰ درصد صفحات مجازی مربوط به اراذل و اوباش، کاربران را به درگاه‌هایی راهنمایی کرده و سپس از آنها کلاهبرداری می‌کنند. وی به حوزه‌های مربوط به حوادث ناگوار و بلایای طبیعی پرداخت و گفت: مجرمان سایبری بیکار نبوده و با ترفندهایی همچون جمع‌آوری کمک به انحا مختلف یا انتشار اخبار نادرست ناامنی ایجاد کرده و شاید فردی شکایت نکند؛ به طور مثال در زمان شهادت رئیس جمهور ما اخباری می‌شنیدیم که مردم را نگران و ناراحت کرده بود یا در حوزه‌های مختلفی که حوادث جمعیتی رخ می‌دهد این مجرمان ورود و رصد کرده و برخورد لازم را انجام می دهد.دستگیری ۴۰ کلاهبردار مدعی فروش سوالات کنکور وی به عملکرد پلیس فتا در حوزه تأمین امنیت کنکور پرداخت و گفت: در مورد تبلیغ واهی سوالات کنکور پلیس فتا وارد شده و تیم های خبره کارآگاهان سایبری از یک ماه قبل از کنکور با هماهنگی سازمان سنجش مستقر شده و 4 روز قبل از کنکور به حالت آماده باش در آمده و در نهایت 400 حوزه کانال و لینک در تلگرام و اینستاگرام مورد بررسی قرار گرفت؛ 40 نفر که ادعای فروش سوالات دستگیر شده و همچنین 79 نفر دیگر که ابزار تقلب و پنهان ساز را به فروش می رساندند هم شناسایی و دستگیر شدند.
سردار مجید به کنترل جرایم سایبری پرداخت و گفت: ما در حال ایجاد کارگروه‌های تخصصی با وزارت ارتباطات به صورت مشترک هستیم؛ پلیس فتا کارگروهی دارد که به صورت ماهانه موضوعات مربوط به شناسایی الگوریتم‌های جرایم را بررسی می‌کند؛ در سال گذشته نزدیک به ۱ هزار میلیارد تومان از وجوه کلاهبرداری شده جرایم سایبری را در حساب‌های مقصد مسدود کردیم و به دنبال این هستیم که این رقم را افزایش دهیم و عرصه را بر مجرمان تنگ‌تر کنیم. وی ادامه داد: در بازدارندگی جرایم سایبری در سال جدید برنامه‌های زیادی داریم. به ویژه در حوزه‌های کلاهبرداری و هتک حیثیت ما تقاضای اصلاح مجازات‌ها داشتیم تا بازدارندگی کافی را داشته باشد.سردار مجید تصریح کرد: بحث ارسال لینک‌ها در قالب پیامک‌های انبوه نیز بسیار قابل توجه است. اوایل ۷۰ درصد از کاربرها متوجه این لینک‌ها نبودند و نمی‌دانستند کلاهبرداری است و مشکلاتی برای آنها به وجود می‌آید؛ اما خوشبختانه امروز ۳۰ درصد قربانی می‌شوند و ۷۰درصد در این حوزه آگاهی دارند. وی با بیان اینکه ما در فضای سایبری از کارآگاهان خانم هم استفاده می‌کنیم گفت: برخی از جرایم باید با ورود کارشناسان خانم عملیاتی شود.

رئیس پلیس فتا فراجا در پاسخ به سوالی در خصوص نظارت پلیس بر سایت‌های فروش مدارک تحصیلی اظهار داشت: تمام کانال‌های فروش مدارک تحصیلی کلاهبرداری هستند و مردم به هیچ‌وجه نباید به این کانال‌ها و سایت‌ها اعتماد کنند. همچنین کانال‌هایی که اقدام به فروش وام می‌کنند، به‌هیچ‌عنوان مجوز قانونی ندارند. رئیس پلیس فتا فراجا خاطرنشان کرد: از مجموع دو میلیون ارتباطی که با مرکز فوریت‌ها برقرار می‌شود، حدود 40 درصد جنبه عملیاتی دارد و 60 درصد مربوط به راهنمایی و مشاوره است؛ با این حال، بیش از 80 درصد تماس‌های عملیاتی منجر به برخورد فوری و آنی پلیس می‌شود. وی به رصد بلاگرها در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: برخورد با رفتارهای غیراخلاقی بلاگرها در حوزه جرائم عمومی از طریق رصد پلیس انجام می‌شود. البته ادعا نداریم که با تمامی این جرائم مقابله کرده‌ایم اما اگر بلاگری مرتکب جرمی در حوزه اشخاص شود، افراد می‌توانند شکایت کنند تا برخورد با فرد متخلف انجام شود.پایان پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha