به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از فارس، رئیس سازمان بازرسی کل کشور ذبیحالله خداییان روز چهارشنبه در نشست خبری مشترک با اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، با تبریک میلاد حضرت معصومه (س) و روزهای جهانی کارگر و معلم، از زحمات اقشار کارگر و فرهنگی قدردانی کرد و گفت: معلمان تربیت نسل آینده کشور را برعهده دارند و کارگران نقش مؤثری در سازندگی کشور ایفا میکنند.وی افزود: در سازمان بازرسی کل کشور تلاش میشود مطالبات این دو قشر زحمتکش در اولویت قرار گیرد، بهطوری که بخشی از برنامههای نظارتی ما بر اجرای صحیح قوانین مرتبط با معیشت و زندگی آنان تمرکز دارد.خداییان در ادامه به اقدامات انجام شده در پیگیری مطالبات معلمان اشاره کرد و گفت: قانون رتبهبندی معلمان که سالها اجرا نشده بود، در سال ۱۴۰۰ با پیگیریهای جدی سازمان بازرسی، آموزشوپرورش و دولت وقت به اجرا درآمد. البته در روند اجرا برخی اعتراضاتی وجود داشت که مورد رسیدگی قرار گرفت. همچنین تأمین اعتبار برای پرداخت مطالبات معوق و پاداش پایان خدمت معلمان بازنشسته همچنان در دستور کار پیگیری است.وی با تأکید بر اهمیت اجرای صحیح قوانین حمایتی از کارگران نیز خاطرنشان کرد: سازمان بازرسی بر اجرای دقیق این قوانین نظارت دارد و در صورت بروز تخلف یا ضعف در اجرا، آماده دریافت گزارشهای مردمی و ورود به موضوع است.رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره حادثه آتشسوزی اخیر در بندر شهید رجایی گفت: ضمن آرزوی شفای عاجل برای مجروحان و تسلیت به خانواده جانباختگان، امیدواریم هرچه سریعتر خسارات وارده جبران شود. با دستور رئیس قوه قضاییه و همکاری مراجع قضایی، از ساعات اولیه وقوع حادثه سازمان بازرسی به موضوع ورود کرده و بررسی علل و عوامل آن در حال انجام است.
خداییان یادآور شد: هشدارهای قبلی سازمان در خصوص رسوب کالا در بنادر نیز به مراجع قضایی ارائه شده و نشان میدهد که دستگاههای نظارتی پیشتر در این زمینه تذکرات لازم را داده بودند.
وی افزود: در راستای شناسایی آسیبها و گلوگاههای فساد، لازم است راهکارهایی برای رفع این مشکلات به مسئولین اجرایی ارائه شود. ما در سازمان بازرسی این موارد را به صورت پیشنهادات اصلاحی و بهبود فرآیندها به مسئولین اعلام میکنیم. همچنین، برخی از این مسائل در قالب گزارشهای هشداری ارائه میشود. اگر در یک دستگاه احساس شود که زمینه فساد در حال شکلگیری است، سازمان بازرسی صبر نمیکند تا وقوع فساد تایید شود و بلافاصله اقدامات لازم را برای پیشگیری از آن انجام میدهد. در صورت عدم توجه به هشدارها و پیگیریهای سازمان، پرونده تشکیل شده و با افرادی که مرتکب تخلف و جرم شدهاند، برخورد قانونی خواهد شد.خداییان گفت: در زمینه اصلاح امور و فرآیندهای اجرایی در دوره تحول، طی سه سال گذشته، سازمان بازرسی کل کشور حدود ۱۴,۲۳۴ پیشنهاد اصلاحی به دستگاههای تحت نظارت خود ارائه داده است. این تعداد در مقایسه با سه سال پیش که حدود ۲۴,۱۰۲ پیشنهاد ارائه شده بود، رشدی معادل ۳۶۴ درصد داشته است. این امر نشاندهنده تمرکز سیاست سازمان بر پیشگیری و اصلاح امور است. همچنین، تعداد هشدارهای ارائه شده در این مدت به ۱,۴۱۹ مورد رسید که در مقایسه با ۵۴۶ هشدار در مدت مشابه سه سال قبل، رشد چشمگیری داشته است.
وی افزود: از نظر اثرات مالی، اقدامات سازمان بازرسی در برخی موارد از لحاظ مالی ملموس بوده است. به عنوان مثال، با پیگیریهای سازمان، برخی افراد که از پرداخت مالیات یا حقوق دولتی خود امتناع میکردند، ملزم به پرداخت مطالبات شدهاند. در این راستا، از سه سال گذشته، مبلغ ۸۷۶ هزار میلیارد ریال به بیتالمال و حقوق مردم بازگشته است که این رقم در مقایسه با ۱۷۰ هزار میلیارد ریال در مدت مشابه سه سال قبل، رشدی بیش از ۴۰۰ درصد داشته است.رییس سازمان بازرسی گفت: سند تحول قضائی که مورد تأکید مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضائیه قرار گرفته، شامل ۱۲ برنامه برای سازمان بازرسی بوده که ۱۰۰ درصد آنها اجرا شده است. در این راستا، تمام برنامههای کوتاهمدت سازمان به طور کامل به انجام رسیده و بخش عمدهای از برنامههای میانمدت و بلندمدت نیز در حال اجرا است. سازمان بازرسی همچنین به شناسایی تعارض منافع در دستگاههای اجرایی پرداخته و اقدامات لازم را برای اجرای قوانین شفافیت نظیر "قانون ارتقا سلامت اداری" و "قانون دسترسی آزاد به اطلاعات" انجام میدهد.خداییان گفت: در راستای هوشمندسازی نظارت و اصلاح ساختارهای موجود، سازمان بازرسی همچنین در حال ارزیابی عملکرد دستگاهها و تشویق دستگاههای موفق در زمینه شفافیت است. در آینده نزدیک همایشی برای معرفی و تشویق دستگاههایی که در این زمینه موفق عمل کردهاند، برگزار خواهد شد.
اقدامات سازمان بازرسی در راستای تحقق شعار سالخداییان در خصوص اقدامات سازمان بازرسی برای تحقق شعار سال گفت: «سازمان بازرسی تلاش میکند تا بخشهایی از فعالیتهای خود را بر محور تحقق شعار سال متمرکز کند. شعار سال زمانی به تحقق میپیوندد که قوانینی که مرتبط با تولید، سرمایهگذاری و مبارزه با قاچاق کالا هستند، به طور مؤثر توسط دستگاههای اجرایی پیادهسازی شوند. در این راستا، سازمان بازرسی نظارت بر اجرای قوانین مختلف از جمله قانون احکام دائمی برنامههای توسعهای، قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر، قانون حمایت از کالای ایرانی، قانون بهبود فضای کسب و کار، قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و سایر قوانین مرتبط با شعار سال را بر عهده دارد.»وی افزود: «در برخی از قوانین، وظایف متعددی برای دستگاههای مختلف پیشبینی شده که سازمان بازرسی این موارد را پیگیری میکند. همچنین، ما تلاش داریم تا از بخش خصوصی حمایت کنیم. اگرچه سازمان بازرسی نمیتواند به طور مستقیم بر بخش خصوصی نظارت کند، اما نظارت ما بر دستگاههای اجرایی است که خدماتی به این بخش ارائه میدهند، مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی.»
رئیس کل سازمان بازرسی ادامه داد: «برای تحقق این هدف، در سازمان بازرسی اقداماتی انجام دادهایم. نخست، اداره کلی تحت عنوان «اداره کل حمایت از سرمایهگذاری مشروع و تولید ملی» در سازمان بازرسی تشکیل شده است. این اداره در تمامی بازرسیهای استانی نیز حضور دارد و به صورت ویژه از بخش خصوصی حمایت میکند. همچنین کارگروه حمایت از شرکتهای دانشبنیان تشکیل شده است. امسال این کارگروه به «قرارگاه حمایت از شعار سال» ارتقا یافت و تمامی معاونان سازمان بازرسی عضو آن هستند. علاوه بر این، ما درگاه IR.136 را به حمایت از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی اختصاص دادهایم تا در صورت اعتراض و شکایت از طریق این درگاه، موارد فوری پیگیری شود.»وی به ارائه آمار فعالیتهای سازمان بازرسی در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: «در این سال، همکاران سازمان ۶,۹۰۰ جلسه مرتبط با شعار سال برگزار کردند و ۲,۶۰۵ مورد پیگیری از درخواستهای بخش خصوصی داشتند. همچنین، ۱,۹۵۲ بازدید از کارخانجات و شرکتها انجام شد. سازمان بازرسی ۹۲۵ گزارش هشداری به دستگاههای اجرایی ارسال کرد و در نتیجه، ۷۳ واحد تولیدی احیا شد و از تعطیلی ۳۶۱ واحد جلوگیری به عمل آمد. علاوه بر این، ۳۳۶ واحد تولیدی افزایش تولید داشتند، ۶۰۹ مورد تسریع در اخذ مجوزهای کسب و کار صورت گرفت و در ۳۳۳ مورد، تسهیل در تأمین مالی صورت گرفت.»
نظر شما