به گزارش حیات؛ عملکرد سه ماهه اول سالجاری مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی در سه ماه اول سالجاری اعلام شد.
بر همین اساس منطقه آزاد انزلی در شاخصهای ارزیابی حوزه اقتصادی حائز رتبه برتر شده است.
منطقه آزاد تجاری - صنعتی انزلی علی رغم اینکه کوچکترین منطقه آزاد ایران به لحاظ وسعت جغرافیایی میباشد؛ از باظرفیتترین مناطق آزاد کشور محسوب شده و این مهم مسئولیت مدیران آن را برای بهره برداری حداکثری از فضای محدود کنونی صدچندان نموده است.
محمد رسولی امین معاون توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد انزلی اظهار داشت: در خصوص اهمیت بخشهای مختلف حوزه اقتصادی نخستین منطقه آزاد شمالی ایران میتوان به این مهم اشاره کرد که در این پهنه کوچک، ۱۶۴ واحد تولیدی-صنعتی مشغول به فعالیت بوده که از این تعداد چندین صادر کننده نمونه کشوری و استانی، ۱۲ شرکت دانش بنیان و بیش از ۱۵ شرکت نیز با سرمایه گذاری و مشارکت طرف خارجی بصورت مستقیم مشغول به فعالیت میباشند.
وی افزود: باتوجه به اقبال بیش از پیش سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای بهره برداری از مزیتها و فرصتهای فعالیت اقتصادی در این منطقه به ویژه بخش صنعتی، هم اکنون طرح احداث سومین شهرک صنعتی منطقه آزاد انزلی واقع در پسکرانه مجتمع بندری کاسپین که در جوار خط ریلی منطقه واقع شده، در حال تکمیل زیرساختهای اولیه جهت ارائه به سرمایه گذاران میباشد و در عین حال طرح توسعه محدوده قابل ارائه در شهرک صنعتی ناحیه یک نیز مراحل مطالعاتی خود را طی میکند.
محمد رسولی امین معاون توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد انزلی تصریح کرد: با اجرای دو طرح فوق پهنههای صنعتی منطقه آزاد انزلی از ۶۲ هکتار کنونی به حدود ۱۴۰ هکتار بالغ میگردد و این برنامه زمانی اهمیت ویژهای پیدا میکند که توجه داشته باشیم که نخستین منطقه آزاد شمال کشور به خط راه آهن سراسری ایران وصل شد و واقع شدن این شهرکها در پسکرانه یا نزدیکی مجتمع بندری کاسپین فرصت مناسبی برای تولید و فرآوری محصولات و کالاهای قابل صدور به بازارهای مصرف حاشیه دریای کاسپین، اتحادیه اقتصادی اوراسیا، آسیای میانه و شرق آسیا پدیدار خواهد ساخت.
وی افزود: علاوه بر حوزه صنعت، منطقه آزاد انزلی با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای خود از بسترهای لازم برای توسعه سرمایه گذاری و فعالیت در بخشهای بندری و لجستیک، گردشگری و خدمات و تجاری و صنفی نیز برخوردار بوده بطوریکه هم اکنون بیش از ۲۵۰۰ سرمایه گذار و فعال اقتصادی در بخشهای مذکور مشغول فعالیت میباشند که این موضوع بر جذابیتها و بهره گیری از توان بخش خصوصی داخلی و خارجی در تکمیل حلقههای زیرساختی منطقه آزاد انزلی افزوده است. همه موارد اشاره شده موجب گردیده که هم اکنون بیش از ۲۴ هزار نفر در بخشهای مختلف منطقه آزاد انزلی اشتغال داشته باشند.
محمد رسولی امین معاون توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: با این رویکرد یکی از اصلیترین راهبردهای یک ساله اخیر منطقه آزاد انزلی به روز رسانی بستههای سرمایه گذاری خود بوده که در قالب یکصد و سی و پنج بسته در زمینههای بندری-لجستیکی، تجاری-خدماتی، گردشگری-تفریحی و تولیدی-صنعتی؛ امکان سنجی شده و آماده واگذاری به سرمایه گذاران بوده که به صورت کتاب کیمیا تهیه، تدوین و علاوه بر زبان فارسی، به زبانهای انگلیسی، روسی و عربی نیز ترجمه و عرضه شده که با استقبال خوب سرمایه گذاران نیز همراه شده است.
وی خاطرنشان کرد: با عنایت به موقعیت متمایز این منطقه در کریدورهای بین المللی شمال جنوب، تراسیکا و بخش فرعی یک کمربند یک جاده، (چین- قزاقستان-ایران) راهبرد اصلی منطقه آزاد انزلی ایفای نقش محوری در صادرات به بازارهای هدف، گسترش مراودات اقتصادی کشورهای عضو کریدور و اتحادیه مزبور و تأمین کالاهای اساسی داخلی بوده و با تکیه بر زیرساختهای بندری، لجستیک و طرحهای توسعهای به بهره برداری رسیده همچون اتصال این منطقه به خط ریل سراسری ایران، به کانون مراودات تجاری کشورهای حاشیه دریای کاسپین، جنوب و غرب آسیا تبدیل خواهد شد.
رسولی امین تصریح کرد: براین اساس در جذب طرحهای سرمایه گذاری اولویت با سرمایه گذارانی است که در چارچوب ماده ۱۱ سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری زمینه ورود تکنولوژیهای جدید را فرآهم نموده، مانع خروج ارز از کشور گردند و از سویی دیگر صادرات محور یا دانش پایه بوده و در راستای تأمین مواد اولیه و کالاهای اساسی داخلی اقدام نمایند.
وی افزود: در این میان منطقه آزاد انزلی با هم افزایی بخش خصوصی فعال در محدوده خود و استان گیلان و نهادهای همکار؛ تکمیل تمامی زیرساختهای لازم پس از تکمیل خط ریل اتصالی به منطقه متبوع خود را در دستور کار قرار داده تا زمینه تسهیل، تسریع در فرآیندهای خدمات رسانی به منظور بهره برداری حداکثری از ظرفیتها و فرصتهای ناشی از اتصال فوق فراهم گردد. در این راستا همه موارد اشاره شده موجب گردید که در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۳ سازمان منطقه آزاد انزلی در حوزه اقتصادی به عنوان رتبه برتر بین مناطق آزاد انتخاب شود. بطوریکه در طی پنج ماهه اخیر بیش از ۱۰۰ طرح سرمایه گذاری و صنفی به ارزش ۲۱۳ هزار میلیارد ریال جذب و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
محمد رسولی امین معاون توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد انزلی خاطرنشان کرد: ۳۱ درصد از کل سرمایه گذاری سال قبل، سرمایه گذاری داخلی محقق شده است. در سرمایه گذاری محقق شده خارجی عملکرد ۵ ماهه رقمی بیش از ۱۵ میلیون دلار بوده است. در عین حال در طی این مدت تعدادی از پروژههای سرمایه گذاری بخش خصوصی به ارزش ۷۳۲۹۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسیده و زمینه اشتغال حدود ۱۵۰۰ نفر را فراهم نموده است. علاوه بر این میزان صادرات محصولات تولیدی واحدهای صنعتی منطقه آزاد انزلی به خارج از کشور مبلغ ۱۳ میلیون دلار و میزان صادرات مجدد و ترانزیت از مسیر منطقه نیز ۱۲۸ میلیون دلار بوده است.
منبع برنا
نظر شما