به گزارش خبرنگار اجتماعی حیات؛ در روزهای اخیر شاهد اخباری مبنی بر ابتلای افراد به بیماری سرخک در کشور عراق هستیم و این خود باعث نگرانیهایی برای زائرین اربعین حسینی برای شرکت در مراسم پیش رو شده است.
سرخک چیست؟
دکتر آمیتیس رمضانی، متخصص بیماریهای عفونی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی حیات، به تشریح بیماری سرخک پرداخت و گفت: سرخک یک بیماری مسری همراه با ضایعات و بثورات پوستی است که اگر فردی به آن مبتلا باشد به راحتی میتواند افرادی که واکسینه نشده اند را به این ویروس مبتلا کند که هر فرد ناقل ۱۴ نفر را درگیر این ویروس خواهد کرد.
کرونا عامل اختلال در سیستم واکسیناسیون
وی عامل اختلال در روند واکسیناسیون در کشور را ویروس کرونا دانست و افزود: تا قبل از ورود به دوره پاندمی کرونا، به علت واکسیناسیون دقیق و مرتبی که در کشور انجام میشد، به مرحله حذف ویروس سرخک در سراسر کشور رسیده بودیم که با ورود ویروس کرونا به کشور و نگرانی والدین از مبتلا شدن فرزندانشان به ویروس کرونا، روند واکسیناسیون دچار اختلال شد، به همین دلیل در یک الی دو سال اخیر در اسفند ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳ شاهد نمونههایی از سرخک در کشورمان بودیم.
سرخک چگونه انتقال پیدا میکند؟
این متخصص بیماریهای عفونی درباره راههای انتقال این ویروس اینگونه توضیح داد: انتقال سرخک تنفسی است و با سرفه و عطسه به راحت انتقال پیدا میکند. تنها راه ابتلا نشدن به ویروس سرخک، واکسینه شدن افراد است. از این رو توصیه میشود افرادی که برای شرکت درمراسم اربعین حسینی راهی کشور عراق هستند، در صورت عدم دریافت واکسن سرخک، حتما به دریافت این واکسن اقدام کنند و افراد زیر ۱۵ سال حتما تمامی مراحل واکسیناسیون لازم را انجام داده باشند.
علائم سرخک
وی به برخی از علائمهای این بیماری اشاره کرد و افزود: از علائم سرخک میتوان به حالت سرماخوردگی، عطسه، سرفه و آبریزش بینی اشاره کرد. بعد از پیدایش این علائم، ضایعات پوستی از صورت شروع به نمایان شدن میکنند و در این حین ممکن است چشم به رنگ قرمز یا صورتی تغییر رنگ پیدا کند. یکی دیگر از نشانههایی که به پزشک معالج برای تشخیص این بیماری کمک شایانی میکند، لکههای سفید داخل دهان فرد است.
رمضانی در پایان خاطر نشان کرد که در صورت تزریق واکسن سرخک یا ابتلای به این ویروس در گذشته، افراد دیگر به این بیماری مبتلا نخواهند شد.
انتهای پیام/
خبرنگار: مبینا زرندی
نظر شما