کد خبر 264662
۱۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۹

عصر امروز؛

نشست اعضای جشنواره بین المللی "فیلم کوثر" برگزار شد

نشست اعضای جشنواره بین المللی "فیلم کوثر" برگزار شد

نشست اعضای شورای سیاستگذاری، هیات‌های انتخاب و داوران پنجمین جشنواره بین المللی کوثر برگزار شد. 

به گزارش خبرنگار فرهنگی حیات، جمع صمیمانه اعضای شورای سیاستگذاری و هیات‌های انتخاب و داوران پنجمین جشنواره بین المللی کوثر عصر امروز( یکشنبه 14 مرداد)  با حضور سردار علیرضا افشار رییس شورای سیاستگذاری و جمع داوران و صاحب نظران برگزار شد. 

در ابتدا فرحروز فاتحی رییس جشنواره بین المللی فیلم کوثر گفت: خرسندیم که این جشنواره شامل داور، هیات انتخاب، کارشناس موفق عمل کردند در واقع باید بدانیم که کار برای شهدا زمین نخواهد ماند و این موضوع به من ثابت شده است. در واقع شهدا از ما جلوتر حرکت میکنند من از همه شهدا تشکر  میکنم؛ امیدوارم در کنار سفره سید الشهدا متنعم باشند و دست ما و همه هنرمندانی که در این زمینه کمک میکنند را بگیرند.

همچنین ناصر باکیده دبیر این جشنواره در ادامه ضمن تشکر از همه دست اندرکاران این جشنواره گفت: تلاش شد تا بتوانیم این جشنواره را به صورت فشرده برگزار کنیم، جشنواره فیلم کوثر با نگاه عمیق معنایی خود بعد ۱۵ سال احیا شد و این شکرانه دارد. دوستان من در بنیاد شهید زمانی که این موضوع را مطرح کردند، دیدم به شدت جای خالی چنین جشنواره موضوعی خالی است. جشنواره با نگرش ارزیابی نگاه حاکم بر سینمای ایران نسبت به زنان و زنان تراز انقلاب اسلامی برگزار شد.‌

باکیده ادامه داد: پر واضح است که آثار را در طول این ۱۵ سال نمیتوان بررسی کرد؛ در واقع ما با دو فضای رسانه ای در حوزه اهالی سینما و تلویزیون و رسانه ها روبرو بودیم، سعی شد جشنواره به صورت ویژه در فضای کشورهای اسلامی دنبال شود و از طرفی این فرصت ایجاد شد تا نگاهی بین المللی  به آثار داشته باشیم. در این دوره در فضاسازی و اجرا نسبت به دوره قبل وجه تمایز وجود داشت و ما به این سمت رفتیم که بحث بین المللی در حوزه کشورهای اسلامی با ویژگی کشورهای حوزه مقاومت دنبال شود. 

وی افزود: در بحث فیلمنامه نویسی سابقه خوبی در دوران سوم و چهارم به صورت تولید فیلمنامه برگزار شده بود و فضا و فعالیتی با ایجاد اتاقهای فکر در شورای سیاستگذاری بود و ۷ماه وقت صرف اجرا کرد. احیای این جشنواره بسیار مهم بود و زحمات خانم پوریامین بعنوان بخش دبیر فرهنگی در زمینه برگزاری نشست‌های متعدد با اهالی سینما، فرهنگ و ادب تلاش شد. تمام تلاش خانم فاتحی و خزایی در ایجاد ارتباط بسیار ارزشمند است و معتقدم این جشنواره باید به وسیله خود بانوان اجرا شود که در ادامه زحمات ریاست بر دوش  خانم فاتحی قرار گرفت.  

باکیده گفت: در بخش سینمای ایران ۱۲۱فیلم داشتیم که ۱۹ درصد آن خانمها بودند و این جای سوال دارد که چرا باید در این حوزه از سال ۹۵ تنها این درصد پایین باشند. 

در ادامه برخی از داوران به نکاتی چون لزوم برندسازی شخصیتهای زن موثر در کشور، لزوم استمرار جشنواره بعنوان شرط ماندگاری آن، لزوم جریان سازی فرهنگی در اتاق فکر بنیاد آیه های ایثار، لزوم نفوذ و رسوخ در نسل جوان، برگزاری کارگاه های فیلمنامه نویسی و توجه ویژه به خروجی پژوهشکده ها و دانشگاه ها و.... پرداختند. 

همچنین علیرضا افشار رییس شورای سیاستگذاری نیز در پایان افزود:  جشنواره بین المللی فیلم کوثر هدف و آرمان بلندی را تحت عنوان الگوی سوم زن تمدن ساز دنبال کرده و آنچه رهبری در این رابطه تبیین کردند را مطرح کرد؛ آن هم این بود که در مقابل الگوهای ناموفق شرقی و غربی الگوی جدید و مناسبی را معرفی کنیم.  ما زن الگوی سوم را فقط در حوزه ایثار نمی‌بینم، جمهوری اسلامی در عرصه زنان فرهیخته مدعی است؛ در واقع باید آن را به جامعه خود بشناسیم و ما در این زمینه غفلت کرده ایم دنیا تشنه ارایه الگوی سوم زن تمدن ساز است که باید آن را ارایه کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha