کد خبر 264643
۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲

«حیات» در گزارشی بررسی کرد؛

نقش پول و پارتی در فروش گیشه‌ای/ اثبات تاثیر بند «پ» در سینمای ایران

نقش پول و پارتی در فروش گیشه‌ای/ اثبات تاثیر بند «پ» در سینمای ایران

یکی از فیلم‌هایی که در روزهای اولیه اکران توانسته است به فروش قابل‌توجهی دست پیدا کند، فیلم «پول و پارتی» ساخته سعید سهیلی‌زاده است؛ به این بهانه به بررسی این فیلم می‌پردازیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی حیات؛ سعید سهیلی کارگردان قدیمی سینمای ایران بعد از سال‌ها با فیلم «پول و پارتی» به سینماها بازگشته است تا تجربه موفق اکران فیلم‌ «گشت ارشاد» را تکرار کند. «فیلم پول و پارتی» به کارگردانی سعید سهیلی، در تاریخ ۳ مرداد ۱۴۰۲ بر پرده سینماها اکران شد و با استقبال مخاطبان روبرو گردید. این فیلم کمدی عاشقانه، با روایت و بازی‌های بازیگران مشهور، توانست در همان هفته‌های ابتدایی اکران، به فروش بالایی دست یابد.

«پول و پارتی» یک اثر کمدی رمانتیک است که روی محور یک رابطه عاشقانه بنا شده و از این نظر جنس آن با کمدی‌هایی که پیش‌تر از سعید سهیلی به خاطر داریم برابر است. ساعد سهیلی و پردیس احمدیه، بازیگران اصلی این فیلم هستند و امیر جعفری، مهدی هاشمی، هادی کاظمی، نیوشا ضیغمی و … هم در همراهی این دو بازیگر، ماجراها را پیش می‌برند.

فروش یک میلیاردی «پول و پارتی» در روز اول اکران

این فیلم روز چهارشنبه ۳ مرداد روی پرده رفته و در همین نقطه شروع موفقیت زیادی در گیشه به دست آورده است. این فیلم با احتساب پیش‌فروش و فروش روز اول یک میلیارد تومان فروخت و بیش از ۱۷۱ هزار نفر برای تماشای آن به سینماها رفته‌اند.

بخش مهمی از فیلم در خانه ویلایی متعلق به خانواده عروس و خانه‌ی خرابه‌ی متعلق به خانواده داماد ضبط شده اما به همین‌ها محدود نمانده و لوکیشن‌هایی مثل دریاچه خلیج‌فارس، کافه، رستوران، ساختمان نیمه‌کاره و خیابان‌های بالا و پایین شهر تهران هم به ایجاد تنوع در آن کمک کرده‌اند. سهیلی با استفاده از لوکیشن‌های نوجوان پسند توانست بخش عظیمی از این قشر را به تماشای فیلم خود بکشاند.

نقش پول و پارتی در فروش گیشه‌ای/ اثبات تاثیر بند «پ» در سینمای ایران

«پول و پارتی» هفدهمین ساخته سینمایی سعید سهیلی بعد از فیلم‌های موفقی چون «توفان شن»، «مردی شبیه باران»، «سنگ، کاغذ، قیچی»، «گشت ارشاد»، «کلاشینکف» و ... است. اما تکرار مکررات ساخته‌ی سهیلی در این فیلم با استفاده از فیلم‌های قبلی خود توجیهی جز تصاحب گیشه ندارد.

بازی نقش‌های اول در فیلم «پول و پارتی»

ساعد سهیلی و پردیس احمدیه، بازیگران اصلی این کمدی عاشقانه هستند؛ بازیگرانی که پیش‌تر بارها در جایگاه نقش اصلی یک فیلم موفقیت‌هایی به‌دست آورده‌اند. سهیلی در نقش یک پسر عاشق‌پیشه پایین‌شهری، باورپذیر ظاهر شده و توانسته نقشش را در فیلمی با این ساختار را رعایت کند.

پردیس احمدیه هم در ایفای نقش دختری در دو موقعیت متفاوت دختر پولدار و دختر فقیری که برای بهبود زندگی‌اش دست به هر نقشه‌ای می‌زند موفق عمل کرد. در این بین حضور امیر جعفری و مهدی هاشمی در جایگاه دو بازیگر باتجربه هم جزء نکات مهم فیلم به حساب می‌آید. هادی کاظمی یکی از شیرین‌ترین بازیگران فیلم است و بخش مهمی از موقعیت‌های کمدی به واسطه او رقم می‌خورد.

نقش پول و پارتی در فروش گیشه‌ای/ اثبات تاثیر بند «پ» در سینمای ایران

حسام سامری‌زاده نویسنده فیلم سینمایی «پول و پارتی» نیز در خصوص کارکترهای اصلی این فیلم مطرح کرد: اگر فیلم را دیده باشید متوجه می‌شوید که کاراکترها آرزوهای بزرگی ندارند و شرایط جامعه باعث می‌شود هیچ وقت به خواسته‌های کوچکشان نرسند. هدف من در فیلمنامه «پول و پارتی» این بود که نشان دهم آرزوهای قشر متوسط کوچک است و عشق اهمیت زیادی دارد.

مرگی با تانگو تکراری از گشت ارشاد

اما آنچه مخاطبین را از ساخته‌ی سهیلی زده ‌می‌کند اتفاقات تکراری فیلم مانند پسر فقیر، پایان همراه با مرگ، سخنرانی‌های انگیزشی ساعد سهیلی و نقشه برای انتقام او از کارکتر منفی فیلم است. «تو زمونه‌ای که همه عاشق پولت می‌شن، عاشق خونه‌ات میشن، عاشق ماشین زیر پات میشن، یکی پیدا شده عاشق خودت شده!» این ها صحبت‌های انگیزشی نقش اول مرد در فیلم «پول و پارتی» است.

در سینمای جهان نیز همواره فیلم های کُمدی در صدر فیلم‌های پرفروش و باکس آفیس قرار دارند ولی کافی است یک‌بار در قامت مقایسه، فیلم‌های کُمدی جیم کری و حتی مستربین را با آثاری همچون «گشت ارشاد» و «چارچنگولی» مقایسه کنید.

با این دست فرمان در سینمای کشور، کارگردان‌ها و فیلم‌سازها به‌ جای ساخت آثار فاخر، تأثیر گذار و عمیق به ساخت کمدی‌های هجو می‌پردازند و ذائقه مخاطب را نیز تغییر می‌دهند تا به پول بیشتری دست یابند و دغدغه هنر و فرهنگ سازی را برای افزایش بودجه‌ی خود کنار می‌گذارند.

خبرنگار: سما پالوده

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha