به گزارش خبرنگار اجتماعی حیات؛ آئین دومین رویداد ملی جوانی جمعیت امروز چهاردهم مردادماه با حضور دکتر سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و حجتالاسلام سیدرمضان موسویمقدم نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در ساختمان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.
در این مراسم، سیدرمضان موسویمقدم نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در موضوع جوانی جمعیت باید بر مثلث اصلی تشکیل خانواده شامل زن، مرد و فرزند تاکید داشته باشیم. خیلی از موضوعاتی که جزو سنتهای دینی و اعتقادی ما بوده و به جریان عرفی جاری زندگی تبدیل شده بود؛ جابجا شده است که باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: ما جایگاه زن را بهعنوان جایگاه اصلی که در نظام خلقت جا افتاده بود، جابهجا کردیم؛ یعنی وظایف و جایگاه زن بهعنوان گوهر تابناک آفرینش جابجا شده است. در حقیقت زن بهعنوان مظهر مادر بودن، همسر بودن و کسی که بتواند ادامه نسل بشریت را استمرار ببخشد؛ جایگاهش تغییر کرده است. در حال حاضر مهریه به این صورتی که رایج است، در آموزه های دینی ما نبوده است و اصل قضیه شیربها است.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: در قرآن کریم از زن در تعبیری بعنوان کوثر یاد شده است؛ یعنی زن چشمه جوشانی از فضایل انسانی و استمرار است؛ در واقع ما چنین جایگاهی در آموزه های دینی و همه مکاتب توحیدی برای زن قائل هستیم. در این موضوع تاکید شده قبل از ازدواج باید توجه داشت که فرد باید پدر یا مادری مناسب برای فرزند خود انتخاب کند.
حجت الاسلام موسویمقدم با بیان اینکه از دیگر موضوعات فراموش شده خانهداری است، افزود: باید بدانیم که خانهداری شغل است و در دل آن مدیریت خانواده، همسرداری و مادر بودن قرار دارد که این موضوع کنار گذاشته شده است. یکی از انتقادات جدی که وجود دارد این است چرا زمانی که مشاغل را تعریف میکنیم ،خانهداری را بهعنوان شغل در نظر نمیگیریم و برای آن حق و حقوقی قائل نیستیم؟
وی اضافه کرد: مطمئنا خانهداری شغلی پر استرس و پر مشغولیت است که اسلام به آن توجه داشته اما به مرور این موضوع کنار گذاشته شده و آن را وظیفه زن قلمداد کردیم.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: ما نظام خانوادگی که ترتیب و توالی مناسبی داشت را بهم ریختهایم؛ این بهم ریختگی باعث میشود ازدواج کاهش یابد، سن ازدواج بالا رفته و فضای صمیمی ازدواج از میان میان رود. اگر این فضای صمیمی از میان برود زوجین با یک قرارداد صرف کنار هم به زندگی ادامه می دهند؛ همان اتفاقی که در ازدواج سفید رخ می دهد.
وی ادامه داد: خیلی از موارد باید اصلاح شده و در قوانین و دستورالعملها به جایگاه واقعی آموزههای دینی بر اساس شناخت دقیق از زن و مرد برگردانده شود. باید بدانیم اساسا ازدواج با دین گره خورده است. کسی که ازدواج کند نصف دینش کامل شده است.
موسوی مقدم با بیان اینکه باید ازدواج و مبانی دینی باید با هم گره بخورند تا سعادت دنیا و آخرت را رقم بزند، یادآور شد: حضرت رسول (ص) بر موضوع ازدواج تاکید کرده و اگر ازدواج انجام نشود، نمیتوان ادعا کرد مسلمانی هستیم که سنت حضرت رسول را اجرا کردیم، در غیر اینصورت به بیراهه میرویم.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین آفتهایی که تمدن غرب را نشانه گرفته است؛ فاصله گرفتن از فطرت انسانی است، افزود: در بنیاد شهید، در رابطه با بحث جوانی جمعیت اقدامات خوبی صورت گرفته است؛ البته برخی از شاخصها در آئیننامه باید ارتقا یابد و جنبههای تشویقی بیشتر شود.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین گفت: در جامعه هدف و فرزندان شهدا که بنیاد شهید و امور ایثارگران بهعنوان پدر آنان مسئولیت دارد؛ تمام وظایفی که یک پدر در حق فرزندان خود انجام میدهد را، باید بنیاد بهویژه درباره فرزندان شهدا و جانبازان درصد بالا انجام دهد؛ جدول تشویقی که میتوان برای کارکنان در نظر گرفت 2 تا 3 برابر انجام شود تا فرزندآوری آنان توسعه یابد. در رابطه با قوانین اصلاحاتی صورت گیرد که سن ازدواج و فرزندآوری در راس آن باشد.
نظر شما