کد خبر 231316
۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۵

الجزیره بررسی کرد:

امکان‌سنجی جنگ بین یمن و اسرائیل/ راه‌حلی برای تل‌آویو وجود ندارد

امکان‌سنجی جنگ بین یمن و اسرائیل/ راه‌حلی برای تل‌آویو وجود ندارد

پایگاه خبری الجزیره ضمن امکان‌سنجی جنگ میان یمن و رژیم صهیونیستی نوشت که دولت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش هیچ راهکار مشخصی برای حل مشکل حصار دریایی علیه رژیم صهیونیستی ندارند.

به گزارش گروه بین الملل حیات؛ پایگاه خبری الجزیره در مقاله‌ای با اشاره به مواضع دولت یمن و نیروهای مسلح این کشور مبنی بر پشتیبانی از مقاومت فلسطین در غزه و هدف قرار دادن هر کشتی که از طریق خلیج عدن و تنگه باب المندب و دریای سرخ به سمت بندرگاه‌های سرزمین‌های اشغالی می‌رود، نحوه واکنش بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی به این حوادث و احتمال بروز جنگ را بررسی کرد.

این گزارش تاکید می‌کند که تحول مذکور پیامدهای تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه را پیچیده‌تر کرده است، البته گروه‌های یمنی پیش از این نیز از حمله به کشتی‌هایی که پرچم اسرائیل دارند یا وابسته به صهیونیست‌ها هستند، خبر داده بود.

طلب استمداد تل‌آویو

این گزارش ضمن ارائه اطلاعاتی از مصادره کشتی گلکسی ریدر و حمله پهپادی به کشتی وابسته به شرکت زیم رژیم صهیونیستی و حمله به دو کشتی دیگر اسرائیلی نوشت که آمریکا در واکنش به اقدامات دولت یمن اعلام کرد که ائتلافی متشکل از ۳۸ کشور برای همراهی با کشتی‌های تجاری و تامین دریانوردی در منطقه ایجاد خواهد کرد. زاحی هنگبی مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز مدعی شده تل‌آویو آمادگی مقابله با جریان انصارالله در پی شکست جامعه جهانی در این اقدام را دارد.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد بنیامین نتانیاهو در این رابطه با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و دیگر رهبران اروپایی صحبت کرده و گفته که اگر این کشورها راه حلی برای این مشکل پیدا نکنند، تل‌آویو خود برای رفع این محاصره دریایی وارد عمل خواهد شد.

تل آویو در محاصره

رژیم صهیونیستی طی سال‌های اخیر تجارت خود با کشورهای آسیایی از جمله هند، چین، ژاپن و سنگاپور را به شکل گسترده‌ای افزایش داده است، تا جایی که حجم تجارت بین المللی تل‌آویو با این کشورها بالغ بر ۴۰ میلیارد دلار در سال است. در همین راستا تعداد کشتی‌هایی که سالیانه با استفاده از مسیر دریای سرخ به سمت بندرگاه‌های اسرائیلی می‌روند، بالغ بر ۲۷۸ هزار کشتی ارزیابی شده است.

بعد از اتفاقات اخیر پیش‌بینی می‌شود کشتی‌های مذکور مجبور به تغییر مسیر خود شوند که این موضوع هزینه‌های حمل و نقل و قیمت تمام شده کالاها را حداقل ۹ درصد افزایش می‌دهد و باعث افزایش چالش‌های فراروی اقتصاد رژیم صهیونیستی می‌شود که از هفتم اکتبر گذشته با رکود گسترده‌ای مواجه بوده است.

گزینه‌های آمریکا در مقابله با وضعیت جدید

پاتریک ریدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت که این کشور مذاکراتی را برای تاسیس نیروی بین‌المللی ماموریت‌های دریایی ضد نیروهای مسلح یمن آغاز کرده است. این نیروها احتمالاً شامل ۳۸ کشور می‌شود. این اقدام آمریکا در راستای کاهش هزینه‌های این ماموریت سنگین است، چرا که دولت بایدن در شرایط کنونی نمی‌خواهد جبهه جدیدی را در منطقه به روی خود باز کند.

پایگاه خبری پولیتیکو در این رابطه نوشت که اعضای کابینه بایدن تقریباً اتفاق نظر دارند که آمریکا نباید به صورت مستقیم به نیروهای مسلح یمن در یمن واکنش نشان دهد .

بر اساس این منبع خبری آمریکایی، مسئولان این کشور معتقدند که حمله ضد نیروهای مسلح یمن در شرایط کنونی اقدامی خطرناک است و می‌تواند با گسترش دامنه جنگ اسرائیل در غزه به مقدمه سازی برای درگیری گسترده منطقه‌ای منجر شود. حتی دولت بایدن از اسرائیل نیز خواسته است که واکنشی نسبت به اقدام نیروهای مسلح یمن از خود نشان ندهد. این موضوع را روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال خبر داده است. حتی عربستان نیز از آمریکا خواسته است تا در شرایط کنونی حمله‌ای را ضد یمنی‌ها انجام ندهد، به نظر می‌رسد سعودی‌ها نگرانی عمیقی از گسترش روند تحولات به سمت جنگ منطقه‌ای فراگیر در خاورمیانه دارند. با این وجود گفته می‌شود کابینه رژیم صهیونیستی فشارها بر بایدن و متحدان غربی مبنی بر ضرورت اتخاذ اقدامات سریع برای جلوگیری از انزوای اسرائیل در عرصه دریایی را افزایش داده است.

الجزیره می‌نویسد که گزینه‌های مطرح شده آمریکا و اروپا نشان می‌دهد که درک عمیقی از این نکته وجود دارد که تقابل کنونی با یمن با چالش‌های متعددی مواجه است، چرا که موقعیت جغرافیایی این کشور پیچیده و حساس است و موضوع یمن نیز برای ایران از اهمیت خاصی برخوردار است .

الجزیره در پایان تصریح می‌کند: گرچه دولت آمریکا گزینه تشکیل نیروهای بین‌المللی را مطرح کرده، اما به نظر می‌رسد این نیروها نیز برای تاثیرگذاری در تحولات نیازمند وقت و تلاش زیادی هستند. این موضوع نشان می‌دهد آمریکا و متحدان اروپایی‌اش هیچ سیاست بازدارندگی مشخصی برای حل این مشکل رژیم صهیونیستی ندارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha