کد خبر 230168
۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۸

آیین زنگ فرهنگ در دانشگاه صنعتی شریف؛

هیچ محدودیتی در فعالیت‌های فرهنگی، هنری و دینی در دانشگاه‌ها وجود ندارد

هیچ محدودیتی در فعالیت‌های فرهنگی، هنری و دینی در دانشگاه‌ها وجود ندارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هیچ محدودیتی در فعالیت‌های فرهنگی، هنری و دینی در دانشگاه‌ها وجود ندارد و وزارت فرهنگ از این فعالیت‌ها حمایت می‌کند.

به گزارش گروه فرهنگی حیات؛ محمدمهدی اسماعیلی سه‌شنبه-۱۴ آذرماه- در آیین زنگ فرهنگ و نشست صمیمانه با دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف اظهارداشت: یاد و خاطره شهدای پیشتاز استقلال و آزادی مردم ایران که هفتادمین سالگرد آن را پیش رو داریم گرامی می داریم. شهدایی که نظام را به سمت عدالت رهنمون ساختند و شهدایی که در زمینه‌های هسته ای و دفاعی ایران سرافراز کوشیدند.

وی افزود: به عنوان وزیر فرهنگ حضور در جمع‌های نخبگی، گروه‌های مختلف و سلایق مختلف را افتخار خودم می‌دانم. هر ایرانی در هر جایی از دنیا مخاطب ماست. ایران مرزهای گسترده‌تری از مرزهای فعلی دارد.

اسماعیلی گفت: افتخار می‌کنیم که در نظام اداری جمهوری اسلامی در بخشی قرار داریم که با چنین اصالت تاریخی روبه رو هستیم. عبور قرن‌ها و سال‌های سال خللی در عظمت ایران وارد نکرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: مجموعه های تئاتر شهر وتالار وحدت قلب تپنده اجراهای نمایشی کشور هستند. امشب اجرای کنسرت تئاتر «کُلنل» و نیز اجرای استاد مجید انتظامی را در تالار وحدت داریم.

به دنبال حذف گروه‌های مردمی نیستیم 

وی به دانشجویان توصیه کرد خیلی شعارهایی که مخالفان فرهنگی ایران به زبان می آوردند را باور نکنید و افزود: در دولت نظریه روشنی را دنبال می‌کنیم. به دنبال حذف گروه های مردمی، تصدی گری و رهاسازی نیستیم. نهاد حاکمیت باید نظارت و تسهیل گیری داشته باشد و بخش های مرجع و تاثیرگذار وارد عمل شوند.

وی همچنین با بیان این‌که دنبال حذف صدور مجوز ساخت هستیم گفت: دیگر نیازی به دریافت مجوز ساخت نیست و هر کسی بخواهد می‌تواند اثر خود را بسازد.

اسماعیلی در حوزه کتاب نیز ادامه داد: در وزارت ارشاد تاکنون ۲۵۵ هزار مجوز چاپ کتاب صادر کرده ایم و تنها نیم درصد رفت و برگشت در حوزه ارشاد اتفاق می افتد و محدودیتی وجود ندارد. 

وی با بیان این‌که با صراحت اعلام می‌کنم دوره اخیر پررونق‌ترین دوره فرهنگ و هنر در کشور است، گفت: ممکن است کسی برای جشنواره فیلم فجر فیلم بسازد و ممکن است با اسماعیلی نامی مخالف باشد.

اهل برخورد چکشی نیستیم

وزیر فرهنگ افزود: بیش از هشت هزار میلیارد تومان برای ساخت زیرساخت‌های فرهنگی کشور هزینه و تمامی زیرساخت‌ها ساخته شده است. همچنین وزارت فرهنگ بعد از وزارت خارجه بیشترین تعاملات خارجی را داشته و بیشترین هفته‌های فرهنگی برگزار شده است. 

وی تصریح کرد: نمی‌خواهیم مشکلات کشور با لبخند اروپایی‌ها برطرف شود. آیا بیش از ۵۰ عضویت در مجامعی مانند بریکس با ۶۰ عضو نشانه انزوا است؟ به زودی جشنواره فیلم کشورهای شانگهای را برگزار می کنیم و در بریکس هم دنبال این کار هستیم.

وی افزود: معتقد به انسداد نیستیم، برخی دوستان همراستا گله می کنند که چرا چکشی برخورد نمی کنید؟ ما اهل برخورد چکشی نیستیم. 

استقبال وزیر فرهنگ از اکران‌های تئاتر دانشجویی و دعوت از دانشجویان دانشگاه شریف برای حضور در کنسرت نمایش کلنل و کنسرت استاد انتظامی از جمله نکات قابل توجه این نشست بود.

اسماعیلی با استقبال از اکران‌های تئاتر دانشجویی دانشگاه، از دانشجویان دانشگاه شریف برای حضور در کنسرت نمایش کلنل و کنسرت استاد انتظامی در مجوعه تالار وحدت دعوت کرد.

پیش از سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نمایندگان تشکل‌های دانشجویی با قرائت بیانیه‌های خود به طرح مسائلی پرداختند.

فائزه سپهری نماینده کانون قرآن و عترت دانشگاه صنعتی شریف در بیانیه‌ای این سوالات را مطرح کرد: وزارت فرهنگ و معاونت قرآن چه برنامه ریزی‌هایی را مد نظر قرار داده است؟ در حوزه خانواده چه عملیاتی انجام داده و آیا در حوزه قرآن برنامه‌ای مد نظر دارد؟

وی درباره سیاست‌های کلان حوزه قرآنی پرسید و با اشاره به سازمان های متولی امور قرآنی خواستار همگرایی این حوزه برای تامین نیازهای این بخش شد.

سپهری به ظرفیت‌های فرهنگی دانشجویی در دانشگاه‌ها اشاره و با تاکید بر آن، خواستار ارتباط میان مسوولان فرهنگی دانشگاه‌ها با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.

امیر هرمزی‌نژاد نماینده کانون تعالی دانشگاه هم با قرائت بیانیه این کانون با اشاره به مهاجرت نخبگان کشور گفت: در این شرایط هنوز دانشجویانی هستند که دغدغه کشور را دارند و می‌خواهند در کشور کار کنند آیا برنامه ریزی دقیقی برای بکارگیری نخبگان در کشور وجود دارد؟

مهران قریشی نماینده کانون تئاتر دانشگاه صنعتی شریف هم گفت: آنقدری که هنرمندان از ما حمایت کردند حمایت دولتی از ما نبود.

وی افزود: دانشجویان دانشگاه می‌توانند موجب تحول در عرصه فرهنگ و هنر شوند لذا لازم است بین دانشگاه و وزارت فرهنگ ارتباط برقرار شود.

همچنین پارسا نوروزی‌نژاد نماینده شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف گفت: آیا دانشجو از روی دلخوشی مهاجرت می‌کند؟ نه. دانشجو جام زهر را می نوشد و کسی این هزینه‌ها را نمی‌بیند.

وی افزود: سرمایه واقعی را دریابید. سرمایه واقعی روی این صندلی‌ها نشسته است. مسئولان نمی‌دانند دانشجویان با چه چشم گریانی خاک وطن را ترک می‌کنند. دانشجو مخل امنیت جامعه نیست بلکه فریاد جامعه است.

نوروزی‌نژاد گفت: دانشجویان پرچمداران پیشتاز عرصه علم هستند. امروز مهاجرت به اساتید هم رسیده است. به دردهای دانشجویان گوش دهید. کشور تشنه فرهنگ است. دانشجو را کوچک نشماریم و به جای شعار دست او را بگیریم.

همایون فلاحی فعال دانشجویی هم به بیان برخی دغدغه‌های دانشجویی در کشور پرداخت.

حمید ناظمیان نماینده هیات‌ الزهرا(س) دانشگاه هم اظهارداشت: نهادهای فرهنگی کشور هیچ زمان خود را در جایگاه پاسخگویی قرار ندادند و هیچ اتفاقی را رقم نزدند. گویی اقدام‌های مثبتی انجام شده اما اثرات آن را نمی‌بینیم.

‌وی افزود: فرهنگ با نگاه فرمایشی و فعالیت چند دستگاه محقق نمی‌شود. انقلاب به ما آموخت که تنها راه برون رفت از مسائل، مردم هستند و فرهنگ مستثنی از این نیست.

محمد مظفری نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه هم گفت: وزارت فرهنگ باید بیشترین خروجی‌ها را داشته باشد. جامعه از شنیده‌ها و انجام نشده‌ها خسته شده است.‌

وی افزود: دولت به این نتیجه رسیده که ساخت باید دست مردم باشد نه این که پیمانکاری کند. باید به فرهنگ به عنوان چالش عمیق نگاه کرد. چقدر به مقوله هنر اهمیت داده شده است؟

مظفری بیان کرد: انتظار نظارت بر مقوله فرهنگ را از شما نداریم بلکه مدیریت را می‌خواهیم. اقدامی جدی برای مقوله فرهنگ کشور به عمل آید.

متین یوسفی نماینده جامعه اسلامی هم گفت: برای حفظ مردم باید آنها را در تمامی حوزه‌ها سهیم کنیم. اگر مردم را از فرهنگ و سیاست حذف کردید انتظار همدلی از آنها را نداشته باشید. مردم در این دو سهم دارند بخواهید یا نخواهید.

به عنوان آخرین تشکل، امیرحسین انصاری نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مستقل که متولی برنامه نشست امروز دانشجویان با وزیر فرهنگ هم بود گفت: نظر به تاسیس وزارت‌خانه ها بر اساس نیاز و اختصاص بودجه و با توجه به شکل‌گیری ذهنیت مردم از خدمات وزارت‌خانه‌هاست، انتظارات از وزارت فرهنگ محقق نشده و تاثیری از فعالیت‌های این وزارت‌خانه در جامعه مشهود نیست.

وی افزود: انتظار داریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با کوشیدن در میان فرهنگ دیگر ملل در جهت اهداف انقلاب گام بردارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha