کد خبر 223662
۳ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۸

گسترش جغرافیای مکتب اهل بیت(س) با هجرت حضرت معصومه (س) در ایران

گسترش جغرافیای مکتب اهل بیت(س) با هجرت حضرت معصومه (س) در ایران

 مدیرحرم حضرت معصومه(س) با تاکید بر اینکه هجرت حضرت معصومه(س) به قم یک هجرت تاریخ ساز شد، گفت: آمدن این بانوی بزرگوار به ایران و در نهایت وفات ایشان در این کشور، جغرافیای مکتب اهل بیت(س) و افکار ناب ائمه معصومین(س) را گسترش داد.

به گزارش گروه استانی حیات؛ حجت الاسلام صفر فلاحی، ضمن تسلیت به مناسبت وفات حضرت معصومه(س)، عنوان کرد: این بانوی بزرگوار سال ۱۷۳هجری قمری در مدینه به دنیا آمدند، طبق آنچه که در تاریخ آمده است، حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) خواهر و برادر تنی بوده‌اند؛ پدر این دو بزرگوار، امام کاظم(ع) و مادرشان نجمه خاتون(س) بودند، حضرت معصومه(س) در دامن پرمهر پدر خود رشد پیدا کردند و در مکتب امام رضا(ع) این تربیت و رشد ادامه پیدا کرد.

مدیر حرم مطهر حضرت معصومه(س) با بیان اینکه یکی از درخشان ترین زندگی‌ها، زندگانی حضرت فاطمه معصومه(س) است، گفت: بعد از اینکه امام رضا(ع) از مدینه تبعید شدند، این بانوی بزرگوار و برادرانشان و خاندان امام کاظم(ع)، به کار بزرگی دست زدند و آن هم حمایت از امام رضا(ع) بود و تلاش کردند تا چهره دشمنان اهل بیت(س) را برای مردم تبیین کنند.

فلاحی تصریح کرد: یکی از کسانی که بعد از تبعید امام رضا(ع)، هجرت کرد حضرت احمدبن موسی(ع) شاهچراغ است که این سید بزرگوار نیز شهید شدند و در شیراز مدفون هستند.

وی اظهار کرد: بعد از آمدن کاروان احمدبن موسی(ع) به ایران، یکی از مهم ترین کاروان‌هایی که به هجرت دست زد، کاروان حضرت معصومه(س) بود که این هجرت، یک هجرت تاریخ ساز شد.

آمدن حضرت معصومه(س) به قم، جغرافیای مکتب اهل بیت(س) را گسترش داد

مدیر حرم مطهر حضرت معصومه(س) عنوان کرد: آمدن این بانوی بزرگوار به ایران و در نهایت وفات ایشان در این کشور، جغرافیای مکتب اهل بیت(س) و افکار ناب ائمه معصومین(س) را گسترش داد و باعث شد که مردمان بیشتری با فرهنگ اهل بیت(س) آشنا شوند، این شخصیت بزرگوار آن طوری که در زندگانی ایشان آمده است محدثه یعنی اهل نقل حدیث از پدر بزرگوار و اجداد خود بودند.

وی تاکید کرد: حضرت معصومه(س) اهل عبادت و تبیین معارف برای مردم بودند، اگر بخواهیم از برکات وجودی حضرت معصومه(س) ذکر کنیم، یکی از مهم ترین آن‌ها این است که ایشان یک نمونه برای دفاع از امامت، ولایت و خط اهل بیت(س) بودند.

مدیر حرم حضرت معصومه(س) گفت: این بانوی گرانقدر می‌توانست یک زندگی آرام و معمولی داشته باشد اما سختی‌های هجرت را به جان خرید و برای دفاع از امام رضا(ع) این اقدام بسیار مهم را انجام داد.

وی اضافه کرد: اقدامات بسیار بزرگی بعد از آمدن این بانو در ایران افتاد، یکی از این اتفاقات مهم این بود که مردم بیشتر با اهل بیت(س) آشنا شدند و همچنین مهم تر اینکه یک بانو به عنوان سرمشق و الگو برای زنان و حتی مردان معرفی شد.

فلاحی تصریح کرد: آمدن حضرت معصومه(س) به قم و سپس مدفون شدن آن حضرت در قم باعث شد تا این شهر حرم و ملجأ باشد و در کنار این حرم شریف مراکز عبادی، مدرسه و نقل حدیث شکل بگیرد و دیگر سادات نیز به این سرزمین اقبال پیدا کنند.

عشق ورزیدن به خاندان پیامبر(ص) با آمدن حضرت معصومه(س) به قم جلوه‌ی دیگری پیدا کرد

وی افزود: عشق ورزیدن و اظهار محبت به خاندان پیامبر خدا(ص) با آمدن حضرت فاطمه معصومه(س) به قم، جلوه‌ی دیگری پیدا کردند، عالمان و فرهیختگان نه تنها از ایران بلکه از دیگر سرزمین‌ها هم برای زیارت این بانوی بزرگوار به قم آمدند.

مدیر حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه حضرت معصومه(س) محور وحدت برای علاقمندان به خاندان عترت شد، اظهار کرد: کسانی که پیامبر(ص) را دوست دارند حتی ادر تاریخ ذکر شده است، که از مذاهب دیگر هم به قم می آمدند و این سیده جلیله را زیارت می‌کنند، این حرم شریف در حقیقت محل بروز و ظهور کرامات اهل بیت(س) شد.

فلاحی عنوان کرد: این بانو، در درگاه الهی شخصیت معنوی والایی دارند و دیگران با توسل به ایشان کرامات دیده‌اند و چه بسیار افرادی که بیمار شدند و بهبود پیدا کردند و مشکلاتشان حل شد، از همه این‌ها مهم تر اینکه چه بسیار افرادی که با توسل به حضرت فاطمه معصومه(س)، مشکلات علمی و معنوی آن ها حل شد.

توسل ملاصدرا در کشف حقایق علمی به حضرت معصومه(س)

وی ادامه داد: مشهور است از قول ملاصدرا که مدتی در کهک نزدیک قم ساکن بوده است، در کتاب تفسیر سوره واقعه خود آورده است که من هر زمان مشکلی علمی برایم پیش می‌آمد، کنار مرقد حضرت فاطمه معصومه(س) می رفتم، متوسل می شدم و این کشف علمی برای من صورت می‌گرفت.

فلاحی تاکید کرد: این بانوی جلیل القدر به واسطه شخصیتی که در عالم معنویت و ولایتمداری دارد، در قرن اخیر حرم ایشان خاستگاه انقلاب اسلامی شد، شاید ده‌ها و صدها مجتهد طراز اول مثل آیت الله العظمی بروجردی(ره)، آیت الله شیخ عبدالکریم حائری(ره) و امام خمینی(ره) در کنار حرم شریف حضرت معصومه(س) از کیان اسلام دفاع کردند.

مدیر حرم حضرت معصومه(س) گفت: آن حضرت، در همه امور از جمله عبادت، عفاف، شجاعت، هجرت و صبر در راه خدا و ایثار یک نمونه و مثل اعلا برای زنان و مردان هستند و امیدوارم همه ما قدر ایشان را بدانیم و از عفاف، اخلاص و شجاعت او در راه خدا درس بگیریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha