کد خبر 223490
۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۸

گلایه های مشترک قوه قضاییه و فراجا از انتشار اخبار حاشیه ای قتل مهرجویی

گلایه های مشترک قوه قضاییه و فراجا از انتشار اخبار حاشیه ای قتل مهرجویی

"داریوش مهرجوی وهمسرش به قتل رسیدند"؛ همین خبر برای داستان سرایی های مختلف برخی رسانه ها و البته ترساندن مردم با تزریق اخبار اشتباه کافی بود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی حیات، انتشار اخبار اشتباه بدون تحقیق به تنهای می تواند از عوامل ایجاد تنش در جامعه باشد و یکی از دلایلی شود که حوادث جبران ناپذیر دیگری در پی دارد. از طرفی انتشار اخبار به صورت کاملا غیر حرفه ای به دست افراد غیر متخصص نتیجه ای ندارد جز اینکه اخبار و اطلاعات یا حتی تصاویری به بیرون درج  کند که نه تنها ضرورتی ندارد بلکه به روند پیشرفت پرونده بسیار ضربه  زند و از سرعت آن بکاهد.

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه با انتقاد از انتشار اخبار بدون سند و مدرک در برخی رسانه ها گفت: در هفته‌های اخیر و روی دادن برخی حوادث تلخ و ناپسند همچون قتل یکی از شخصیت‌های معروف هنری و سینمایی کشور، عده‌ای از افرا  اهداف سیاسی و امنیتی ناپسندی را دنبال کرده که دستگاه قضا نسبت به افراد و برخی رسانه‌های شایعه ساز وارد شده است و ضمن ارائه هشدارهای لازم برای تشکیل پرونده برای برخی از آنها اقدام کرده است.

از همین رو  سردار سعید منتظرالمهدی در یاداشتی با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی پلیس در کشف پرونده قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر نوشت: «قطعا همه خبرنگاران و اهالی رسانه فیلم زودیاک اثر ماندگار دیوید فینچر را که برگرفته از پرونده واقعی پلیسی - جنایی بود به‌یاد دارند؛ اطلاعات جسته و گریخته و شایعاتی که رسانه‌ها تا قبل از دستگیری زودیاک منتشر می‌کردند بیشتر از آن که اطلاعات به جامعه مخاطب تزریق کند و احساس امنیت را به مردم بازگرداند؛ روند جنایت را برای قاتل سریالی و جنایت‌های هولناک و بی‌عیب و نقص بعدی کمک می‌کرد.»

او در ادامه نوشت: «در روزهای اخیر که جامعه هنری به سوگ کارگردان شهیر و نامدار ایرانی و همسرش که به صورت دلخراشی به قتل رسیدند، نشسته بود، همه چشم‌ها اخبار را برای یافتن تحقیقات پلیس در این زمینه جستجو می‌کردند؛ بدیهی است که این اخبار و جزئیات آن بسیار جذاب است، اما در طرف مقابل، نشر آن به تبهکاران بیشتر کمک خواهد کرد تا پلیس.

پلیس با به‌کارگیری دانش تخصصی و حرفه‌ای کارآگاهان و استفاده از همه امکانات و ظرفیت‌ها سعی داشت این پرونده را که ابعاد ملی و بین‌المللی پیدا کرده بود رمزگشایی کند، اما هر بار شاهد انتشار خبر، تصویر و مطلب باربط و بی‌ربطی بودیم که تشبیه ماجرا به قتل‌های زنجیره‌ای، دست داشتن فامیل در جنایت و ... از جمله این موارد بود که شاید می‌توانست پرونده را به بیراهه برده یا در روند آن اختلال ایجاد کند .

منتظرالمهدی با بیان اینکه «انتشار اخبار ضد و نقیض و اطلاعات با جزییات در رسانه‌ها تا جایی پیش رفت که حتی کارشناسان خبره پلیس دنیا در گفتگو با رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور، آن را خارج از عرف و کار حرفه‌ای پلیسی و قضایی عنوان کردند»، نوشت: «وقتی روزنامه، سایت، صفحات اجتماعی و ... اقدام به گمانه‌زنی می‌کنند و یافته‌های غلط، نیمه درست یا حتی به‌طور اتفاقی کاملا درست خود را منتشر می‌کند، عواقب آن نامعلوم است و نمی‌دانیم کدام گوشه از تحقیقات و بازجویی‌ها و روند پرونده را خدشه‌دار می‌کند.»

سخنگوی فراجا در پایان این یادداشت نوشت: «هرچند حل پرونده‌ای با این ابعاد و ریزه‌کاری که با نقشه از پیش طراحی شده، صورت گرفت، در مدت زمان کوتاهی به سرانجام رسید؛ اما دیده، شنیده و چنین برداشت می‌شود که برخی می‌خواهند دستاورد پلیس را کوچک انگاری کنند، ولی آگاهیم که از همه طرف در منگنه قرار دادن پلیس، جز ضرر، منافعی برای هیچ فرد و نهاد و جامعه‌ای ندارد. انتشار تصاویر افسر، بازپرس، نماینده قوه قضاییه و متهمان در برخی خبرگزاری‌ها حتی اگر با دستور مقام بالادست قضایی هم بوده باشد، باز هم محل ایراد و اشکال است و به شائبه‌های بی‌مورد دامن‌زده و از اساس عملی غیرحرفه‌ای تلقی خواهد شد.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha